Találatok: 345 hír

A szomszédban a kétharmad nem bízik az elnökben

Napi
-
  Ma 19:36 Gazdaság  Ukrajna

Az ukránok 68,2 százaléka nem bízik Petro Porosenko elnökben, a parlament iránti bizalmatlanság viszont ennél is magasabb, 80,7 százalékos - derült ki abból a felmérésből, amelyet a neves ukrán szociológiai kutatóintézet, a Razumkov központ hétfőn hozott nyilvánosságra.

Puccs és lejáratás - harcok közepette tisztul a kép a budapesti kamaránál

Napi
-
  Ma 19:04 Gazdaság 

Nem csitul a belháború a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában (BKIK). A tavasszal választott elnök puccsolással és lejáratással minősíti a tagok egy részét, akik viszont semmitevéssel vádolják az új elnököt. A küzdelem heve a decemberi küldöttgyűlés közeledtével csak fokozódhat. Krisán László írásban válaszolt kérdéseinkre.

Így állt a forint hétfő délután

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfő késő délutánra a délelőtti értékekhez képest.

Ekkora pofont még nem kaptak az autósok - ez a jövő?

Napi
-
  Ma 17:45 Gazdaság 

Egyszer és mindenkorra véget vetnek az autók szaporodásának Szingapúrban – egyszerűen nem adnak ki újabb autóhasználati engedélyeket. A rendkívül zsúfolt, apró városállamban elviselhetetlen gondot okoz a sok jármű.

A vártnál jobb a hangulat az euróövezetben

Napi
-
  Ma 17:29 Gazdaság 

A vártnál jobban javult a fogyasztói bizalom októberben az euróövezetben - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett előzetes gyorsbecsléséből.

Így toboroz szakértőket a kormány

Napi
-
  Ma 16:40 Gazdaság 

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz) szakértői a jövő év első napjától legalább 100 ezer forint díjat kapnak, akkor is, ha ennél kevesebb járna nekik. Az indok: így talán lesz elég szakértő.

Jó hír jött Európából

Tovább csökkent a költségvetési hiány és az államadósság mértéke tavaly mind az Európai Unió egészében, mind pedig az euróövezetben -írta az Eurostat közlése alapján az MTI.

Jól indult a nap New Yorkban

Napi
-
  Ma 15:57 Gazdaság  Tőzsde New York

Emelkedéssel nyitottak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Fatolvajt lőttek főbe a rendőrök Erdélyben

Napi
-
  Ma 15:50 Gazdaság 

Főbe lőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén (Breaza) - írta az MTI az Agerpres híre alapján.

Jó hírt kaptak a lakásvásárlók - lassulhat az áremelkedés

Napi
-
  Ma 15:11 Gazdaság 

Az építőipari hangulat továbbra is kiváló, az ágazat bizalmi indexe októberben is újabb historikus csúcsra emelkedett. Szeptemberhez képest a magasépítő cégek várakozásai kedvezőbbé váltak, míg a mélyépítőké némileg romlottak. Az áremelési törekvések intenzitása csökkent - derül ki a GKI legfrissebb felméréséből.

Hitel kell a fogorvoshoz

Napi
-
  Ma 14:45 Gazdaság 

Lengyelországban luxussá vált a fogászati kezelés: aki otthon megy fogorvoshoz, az jó eséllyel kénytelen hitelt felvenni a költségekre, aki külföldre jár, az az utazási és szálláskiadásokra kénytelen költeni.

Döntött az EU - több mint 100 millió eurót kapnak a szudáni menekültek

Több mint 100 millió eurót hagyott jóvá hétfőn az Európai Bizottság a szudáni humanitárius válság enyhítésére.

Jó hír jött Horvátországból

A horvát államháztartás hiánya 2016-ban rekord alacsonyra, a hazai össztermék (GDP) 0,9 százalékára csökkent, miközben a GDP-arányos államadósság 2015-höz képest két és fél százalékponttal 82,9 százalékra esett - írja az MTI a horvát statisztikai hivatal (DZS) nyomán.

Nőtt a Philips negyedéves nyeresége

Napi
-
  Ma 13:51 Gazdaság  Hollandia Kína

A Philips nyereségnövekedéssel zárta a harmadik negyedévet, amihez jelentősen hozzájárult a kínai kereslet erőteljes bővülése - írja az MTI.

Célt ér Kína: lassabban drágulnak a lakások

Napi
-
  Ma 13:45 Gazdaság  Kína

Kínában lassult a lakóingatlanok drágulása szeptemberben éves összevetésben, elsősorban az ingatlanszektor lehűtésére hozott kormányzati intézkedések hatására - írja az MTI.