Találatok: 161 hír

Karácsony Gergely: Bővített kapacitásokkal várják a hajléktalanellátó szervezetek a rászorulókat

A várható hidegre tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester utasította az érintett fővárosi cégeket, hogy fordítsanak fokozott figyelmet az utcán élő hajléktalan emberekre. A kutyasétáltató, vagy munkából hazatérő, a kijárási tilalom alatt a közterületen tartózkodó fővárosiakat is arra kérte, hogy legyenek a főváros segítségére a "legelesettebb

Szankciókra számíthat, aki jogosulatlanul kapott koronavírus elleni oltást

Olyanok is kaphattak koronavírus oltást, akik hivatalosan még nem jogosultak rá, vagyis nem egészségügyi vagy szociális dolgozók. Az RTL Híradóhoz több ilyen eset is eljutott névtelenül.

Visszatáncol a Bahart a balatoni vitorláskikötők kiszervezésétől

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) igazgatósága kezdeményezi a társaság döntéshozó testületeinél a 11 egységből álló vitorláskikötő-lánca üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását - közölte a társaság. Az állami többségi tulajdonba került zrt. decemberben még a kikötőpályázat megismételt kiírásáról döntött, az első ugyanis ajánlat…

Jóváhagyták az MKB Nyrt. és a Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényeinek vételi ajánlatait

Napi.hu
-
 Tegnap 18:02Belföld

Jóváhagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt. által az MKB Nyrt. és a Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényeire vonatkozó kötelező nyilvános vételi ajánlatot, a részvényeseknek január 19-től február 17-ig van lehetőségük elfogadni az ajánlatot - közölte az MKB és a Takarék Jelzálogbank a tőzsde honlapján pénteken…

Ötmilliárddal többre pályázhatnak a divat- és designipari cégek

Megemelték a keretösszeget, így 10 milliárd helyett 15 milliárd forintra pályázhatnak a divat- és designipari vállalkozások - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteki online sajtótájékoztatóján.

Duplán jól jár sok magyar fiatal az szja-mentességgel

Orbán Viktor miniszterelnök 2022. január elsejétől teljes szja-mentességet ígért a 25 év alatti fiataloknak. A fiatalok a magasabb fizetés mellett nagyobb bankhitelt is kaphatnak.

Pellengérre állítják a fogyasztókat átverő szolgáltatókat

Napi.hu
-
 Tegnap 15:34Belföld

Némi szünet után újra nyilvánosak a fogyasztóvédelmi határozatok, most éppen 2947. Van egy másik lista is, a súlyosan vétő webáruházaké, ott most 527 szolgáltató tanyázik.

Minimálbér: rossz hírt kaptak az állástalanok és a táppénzesek

Napi.hu
-
 Tegnap 13:39Belföld

Nem támogatja a Munkástanácsok által felvetett kompromisszumos megállapodást Kordás László, a legnagyobb hazai szakszervezeti konföderáció vezetője, bár ennek most már csak elvi jelentősége lehet. Meglátása szerint a kabinet időhúzásra játszott a minimálbér-tárgyalások során, emiatt jelen állás szerint befagyasztják az álláskeresési…

Valaki 11 millióért vett fülbevalót és 5 millióért karórát

A BÁV Aukciósház adatai szerint a luxuscikkek piaca 2020-ban is élénk volt Magyarországon. A legdrágábban elkelt ékszer egy Van Cleef & Arpels briliáns fülbevaló volt 11,4 millió forintért. A férfiak is vásároltak magunknak drága kiegészítőket, egy Rolex búváróráért 5,5 milliót fizettek.

Ahogy elmegy a járvány, feltámadhat a turizmus

A járványügyi korlátozások megszűntetése után gyorsan élénkülhet a turizmus belföldön a makrogazdasági elemzők szerint, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatairól kiemelték: számítani lehetett a vendégéjszakák számának ilyen mértékű visszaesésére.

Átépítik a Budapest-Keleti pályaudvart - közölték a részleteket

Megkezdődhet az utascentrum építése az évente közel 11 millió embert fogadó, 137 éves Keleti pályaudvaron, mert eredményes a nyílt kiviteli közbeszerzési eljárás, és a kialakításhoz szükséges források rendelkezésre állásáról is megszületett a kormánydöntés - írja közleményében a MÁV a közel 1,6 milliárd forint értékű beruházásáról, melyet…

Operatív törzs: vizsgálják az orosz vakcinát

Zajlik a december végén érkezett orosz, szputnyik koronavírus vakcinaminták vizsgálata, ami idővel a rendelkezésre álló oltóanyagok kínálatát bővítheti. A hétvégén várhatóan ismét elhasználják a hatóságok a jelenleg az országban lévő oltóanyagmennyiséget, a következő szállítmány kedden érkezik.

Megéri a szemétszedés: 7 milliárd forintot osztanak szét

Január végéig pályázhatnak civilek, cégek és egyházak kormányzati támogatásra az illegális hulladéklerakók felszámolására a Tisztítsuk meg az országot! program keretében.

Nem fukarkodtak Karácsonyék a jutalmakkal

Összesen 29 millió forint jutalmat osztottak szét a budapesti tanácsadók között az év vége előtt.

Fontos dolgot jelentett be a bölcsődékről Novák Katalin - kijöttek a részletek

Mintegy kétmilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki a kormány Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására - közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.