Találatok: 32 hír

Virágzó turizmus

Magyar Idők
-
  Ma 06:00 Vélemény 

Magyarország ráérzett a közép-európai keresztény, nemzeti értékeink iránti büszkeség ízére – erről a miniszterelnök beszélt több mint ezerfős hallgatósága előtt egy minapi turisztikai konferencián. A GDP tíz százalékát adó turizmus, a nemzetgazdaság egyik húzóágazata grandiózus tervek előtt áll.

A szent tehén Helsinki Bizottság

Magyar Idők
-
  Tegnap 12:00 Vélemény 

Ebben az országban valóban diktatúra van. De nem Orbán Viktor, hanem a Helsinki Bizottság diktatúrája.

Kifizetődő a patrióta politika

Magyar Idők
-
  Tegnap 10:40 Vélemény 

„Sok párt mondta eddig, hogy a tehetősebbekkel szemben törődni fog a szegényekkel, de a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) az első párt, amely ezt valóban megtette.”

Kurz a kancellári székbe ül

Magyar Idők
-
  Tegnap 09:20 Vélemény 

Valójában már a 2016. évi elnökválasztás eredménye is félreérthetetlen üzenet volt a hagyományos politikai elit két nagy pártjával szemben, mivel a második köztársaság történetében először a megválasztott köztársasági elnök, Alexander van der Bellen a Zöldek és nem a két nagykoalíciós párt egyikéből került ki.

A kurd népszavazás után

Magyar Idők
-
  Tegnap 08:00 Vélemény 

A minap egy kurdszakértőt néztem a reggeli hírfolyamban. Tanársegéd volt, s azt találta mondani, hogy az iraki kurdoknak nem volt joguk az önrendelkezéséről népszavazást rendezni. Valakinek van joga, valakinek nincs? Az észtek lehetnek függetlenek, a kétmillió koszovói albán úgyszintén lehetett önrendelkező, de a nyolcmillió katalán megint…

A papírcsákó és a nyúl

Magyar Idők
-
  Tegnap 06:00 Vélemény 

Mielőtt leereszkednénk az őrület birodalmába, szögezzük le: a Soros-terv igenis létezik. Állandó jelző lett ugyan a balliberális oldalon mostanában a „nem létező” fordulat, ha az illegális bevándorlást segítők és az azt ellenzők közötti ádáz küzdelem kerül szóba, de egy terv végrehajtásának nem szükséges feltétele, hogy a végrehajtók elismerjék lét

Gazdasági siker a kampányzaj közepette

Magyar Idők
-
  17.10.16 12:30 Vélemény 

Varga Mihály tavaly megkötött egy olyan hosszú távú szerződést a gazdaság legfőbb szereplőit tömörítő munkavállalói és munkáltatói szervezetekkel, amely szerződést méltán lehet mérföldkőnek tekinteni a hazai gazdaságpolitika elmúlt negyedszázados történetében.

Trianon meghaladása a feladat

Magyar Idők
-
  17.10.16 12:00 Vélemény 

A magyar ellenzék sok hamis állítása közül az egyik, hogy a jelenlegi kormánynak nincs programja. A választók azonban tudják, hogy a kormány nem ilyen. Nagyon is világos programja van, hozzá világos terve arról, hogy miként érheti el.

Szemetek Skandináviára vessétek!

Magyar Idők
-
  17.10.16 09:15 Vélemény 

A magyar közgazdászok a nyolcvanas években a nyugati piac­gazdaságokra jellemző vállalati struktúra meghonosítását követelték a gazdaság irányítóitól. Schweitzer Iván nyomán, aki könyvet is írt ebben a témában, kiadták a jelszót: Fordítsuk talpára a piramist!

A polgári engedetlenség korlátai

Magyar Idők
-
  17.10.16 08:00 Vélemény 

Jürgen Habermas német filozófus és szociológus, a balliberálisok egyik fő ideológusa, a globalizmus elkötelezett híve, a polgári engedetlenségről szóló nézeteit a Die Zeitben tette közzé először 1983-ban, majd 2012-ben aktualizált formában.

Csodagyerek

Magyar Idők
-
  17.10.16 06:00 Vélemény 

Igen, Ausztria látott már hasonlót, őt Mozartnak hívták, egy más korban tett csodát, más módon, de ma is emlékszünk rá. Nála talán kevesebb hatása lesz a világ alakulására Sebastian Kurznak, de hazáját egyértelműen felrázta, függetlenül attól, milyen háttere van.

A genderterror előestéjén

Magyar Idők
-
  17.10.15 08:00 Vélemény 

Hiába élnek még közöttünk (egyre kevesebben), mára már elveszítették befolyásukat a társadalomra azok a generációk, akik átélték, hogyan váltak a nácik és a kommunisták nevetséges, komolytalan és szánalmas szélsőségből mindenható urakká.

A Jobbik lemondott Erdélyről

Magyar Idők
-
  17.10.14 12:00 Vélemény 

Amióta a Jobbik néppártosodási kísérlete magasabb fokozatba lépett, fokozatosan vedli le a határon túli magyarság iránti elkötelezettséget hangoztató retorikát. Sőt átlépte a Rubikont is: ez év tavaszától teret nyertek az elszakított nemzetrészek iránti kritikus, lekicsinylő megfogalmazások.

Ébresztő, Európa!

Magyar Idők
-
  17.10.14 10:00 Vélemény 

El kell magyaráznunk, hogy a keresztények védelmében Európának különleges felelőssége van. Annak az Európának, amely sajnos egyre kevésbé nevezhető kereszténynek.

Kuncze meg a két macska

Magyar Idők
-
  17.10.14 08:00 Vélemény 

Bajos egy újszülöttnek azt is elmagyarázni, miféle párt­alakulat volt az SZDSZ, amelyet Kuncze elnökölt, s amely tizenkét éven át szerencséltette kormányzó pártként a magyar népet egy sötét posztkommunista alku részeként.