Találatok: 111 hír

Kiűzték Rakkából az Iszlám Államot

Több mint három hónapos ostrom után az Egyesült Államok által támogatott, kurdok által dominált Szíriai Demokratikus Erők (SDF) milíciáinak kedden sikerült végleg kiűzniük az Iszlám Állam (ISIS) harcosait a terrorszervezet által kikiáltott kalifátus szíriai központjaként számontartott Rakka városából.

Növekedett a bevándorlók száma Bosznia-Hercegovinában

Idén növekedett azoknak a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában, akik a nyugat-balkáni útvonalon, Szerbiából érkezve Horvátországon keresztül igyekeznek eljutni az Európai Unió országaiba – közölte kedden az ország védelmi minisztériumának idegenrendészettel megbízott osztálya.

Nagyszabású ellenzéki tüntetést tartanak a kijevi parlament előtt

Több ellenzéki ukrán párt és társadalmi szervezet közös tüntetést kezdett kedden a kijevi parlament előtt, a politikai reformok folytatását követelve.

Migrációkutató: sokat segítenének az afrikai hotspotok

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

Sebastian Kurz választási győzelmét követően először Brüsszelbe utazik

Választási győzelmét követően először Brüsszelbe utazik Sebastian Kurz, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, aki csütörtökön Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével , valamint Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével tárgyal. Erről maga Kurz tájékoztatta kedden az újságírókat Bécsben, utalva arra, hogy részéről ez…

Kövér László: a küzdelem az értékvédők és a nihilisták között zajlik

Korunkban az igazi küzdelem már nem a hagyományaikat, hitüket, értékeiket védő emberek között, hanem egyfelől köztük, másfelől pedig a mindezek létjogosultságát eltagadó nihilisták között zajlik – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden az Interparlamentáris Unió (IPU) 137., szentpétervári közgyűlésen.

Franciaországban törvény készül az utcai zaklatás büntetésére

Nők százezrei emeltek szót Franciaországban a közösségi oldalakon a szexualitás zaklatás és erőszak témájában Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya óta, a kormány pedig törvénytervezetet készít elő az utcai molesztálás büntetésére, a szexualitás zaklatás elévülési idejének meghosszabbítására és a gyerekek jobb védelmére.

Czibere Károly: életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyereknek

Magyar Idők
-
  Tegnap 16:12 Külföld  Emmi

Életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyerek számára, a hátrányos helyzetű fiataloknak pedig minél korábban meg kell adni a fejlődésükhöz szükséges segítséget – mondta az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Gulyás Gergely: veszélyes módosításról készül szavazni az EP egyik bizottsága

A bevándorlás ügyében az eddigi egyik legveszélyesebb módosításról szavaz csütörtökön az Európai Parlament (EP) szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Drogbárók uralkodnak a Karib-tengeren

Magyar Idők
-
  Tegnap 15:18 Külföld 

Egyre komolyabbak az ellenőrzések Közép-Amerikában, a drogkereskedelem így a Karib-tengerre terelődik. A helyieknek a kokain még mindig nem a bűnözést jelenti, hanem a kiutat a szegénységből.

Parkban kerestek bevándorlókat a civilek, hogy befogadják őket

Legalább tíz migránst állított elő a belga rendőrség a brüsszeli Gare du Nord pályaudvar közelében található Maximilien parkból, ahol hónapok óta több száz illegális bevándorló táborozik. Közülük hatot azonnali hatállyal kiutasítottak az országból – jelentette a La Libre Belgique belga napilap kedden.

Benyújtotta lemondását az osztrák kormány

Magyar Idők
-
  Tegnap 14:44 Külföld  Ausztria

Az osztrák kormány kedd délelőtt benyújtotta lemondását Alexander Van der Bellen államfőnek, aki a hagyományoknak megfelelően felkérte Christian Kern kancellár kabinetjét arra, hogy ügyvezetőként lássa el feladatát az új kormány megalakulásáig.

Trianonról tárgyaltak Bukarestben

Magyar Idők
-
  Tegnap 14:24 Külföld 

A „farkasverembe”, Bukarestbe látogatott a Trianon 100 kutatócsoport történészekből álló küldöttsége. Bár az esemény nem kapott nagy médianyilvánosságot, a fogadtatás rendkívül pozitív volt, sikerült eloszlatni a korábban elterjedt tévhiteket. A vizitnek folytatása is lesz.

Szijjártó Péter: nagyra becsüljük a szerb kormány tevékenységét

Magyarországnak a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb diplomáciai és gazdasági kapcsolata, a gazdasági együttműködés is Belgráddal a legjelentősebb a nyugat-balkáni országok közül – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság szabadkai ülését…

Spanyol levélváltás

Magyar Idők
-
  Tegnap 13:48 Külföld  Katalónia

Katalónia vezetése nem öntött tiszta vizet a pohárba, így továbbra is kérdéses, hogy Carles Puigdemont elnök egy héttel korábban kinyilvánította-e a független katalán államot.