Találatok: 203 hír

Kirúgta sajtófőnökét az MSZP

Magyar Idők
-
  Ma 07:28 Belföld  Fidesz MSZP

Egy közlemény miatt tört ki újabb botrány az MSZP berkein belül.

Még egy évet kap a CEU

Magyar Idők
-
  Ma 07:20 Belföld 

További egy év haladékot kapnak a külföldi felsőoktatási intézmények, hogy eleget tegyenek a magyarországi működés feltételeinek – erről szavazott tegnap a T. Ház. Az ellenzéki pártok kritizálták a módosítást, a szocialista Hiller István szerint ha a kormány eljátszana annak gondolatával, hogy a világban nincs migráció, akkor ez a törvény nem…

Orbán Viktor nyitva tartaná a belső európai határokat

Magyar Idők
-
  Ma 06:28 Belföld  Duna

Orbán Viktor és Robert Fico szlovák miniszterelnök tegnap közösen rakta le az épülő Duna-híd alapkövét Komáromban. A két kormányfő üdvözölte a híd építésének megkezdését, és az egyre javuló magyar–szlovák kapcsolatokat méltatták beszédükben.

Népszerű az ápolói mesterképzés

Magyar Idők
-
  Ma 06:16 Belföld  Diploma

Valószínűleg az állami ösztöndíjnak is köszönhető, hogy nagy az érdeklődés az idén ősszel először indított ápolói mesterképzés iránt. A három vidéki orvoskaron összesen 179 diplomás ápoló kezdte meg tanulmányait, a legtöbben Pécset választották – tudta meg lapunk a szaktárcától.

Gyurcsány kölcsöneit vizsgálja a NAV

Újabb, Gyurcsány Ferenc családi cégétől származó majd százmilliós kölcsönre derült fény a Czeglédy-ügyben. A hárommilliárd forintos költségvetési csalás ügyében a furcsa pénzmozgásokat és kölcsönszerződéseket is vizsgálja a hatóság.

Kötelező bevándorló kvótáról dönthetnek

Magyar Idők
-
  Ma 05:55 Belföld 

A Fidesz szerint valós veszély, hogy a EU-ba érkező migránsokat kötelezően, felső korlát nélkül áthelyezhetik egy másik tagállamba. A kormány és a Fidesz is visszautasítja, hogy a Helsinki Bizottság jogi úton akarja megakadályozni a bevándorlók kötelező betelepítését szolgáló Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt.

Akár új eljárást is indíthatnak a kémperben

Felülvizsgálati kérelem benyújtását fontolgatja a Fellebbviteli Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyé­ben, mert álláspontjuk szerint a szeptemberben hozott jogerős ítélettel nincs minden rendben – értesült lapunk. Ha a Legfőbb Ügyészség megalapozottnak tartja az indítványt és a Kúriához fordul, a bíróság…

Szili Katalin: az identitást nem lehet megőrizni anyanyelvi oktatás nélkül

Magyar Idők
-
  Tegnap 22:26 Belföld 

Az identitást nem lehet megőrizni úgy, hogy valaki nem gyakorolhatja az anyanyelvét, elveszik tőle az anyanyelvi oktatás lehetőségét – mondta Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott az új ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban kedden az M1 aktuális csatornán.

Budapesten is elindul a nagyléptékű kórházfelújítás

Magyar Idők
-
  Tegnap 21:54 Belföld 

A városmajori Barabás-villában tartotta meg a Fidesz országjárásának aktuális állomását, melyen ezúttal a kormánypárt nemrégiben megválasztott frakcióvezetője tartott előadást. A kormányzati eredmények ismertetése mellett a Nemzeti Konzultáció illetve ehhez kapcsolódóan a jövő áprilisi országgyűlési választás is téma volt. Gulyás Gergely…

Varga Mihály: a kormány az ország minden polgáráért és honfitársáért felelős

Magyar Idők
-
  Tegnap 20:56 Belföld 

Magyarország kormánya az ország minden polgáráért és minden olyan honfitársáért felelős, aki magyarnak vallja magát – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Lepsényi István: a Knorr-Bremse Budapesten építette fel a világ legnagyobb vasúti fékgyárát

A magyar gazdaság húzóágazata a járműipar, ezt is bizonyítja, hogy a Knorr-Bremse Budapesten építette fel a világ legnagyobb vasúti fékgyárát, a járműipar teljes kibocsátása 2016-ban 25,4 milliárd euró volt – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért államtitkára kedden Budapesten, azon a rendezvényen,…

Kézipoggyász

Magyar Idők
-
  Tegnap 20:30 Belföld 

Több mint háromszázötven év után októberben visszatér a keletkezési helyére, Mosonmagyaróvárra az az Észak-Karolinából hazaérkezett, XVII. századi magyar nyelvű kézirat, mely egy Nürnbergben kiadott prédikációgyűjtemény lapjai közé rejtve maradt fenn századokon át.

Tuzson Bence: A spekuláns terve végső soron Magyarország megváltoztatását jelentené

Magyar Idők
-
  Tegnap 19:25 Belföld 

A „Soros-terv” a bevándorlást segíti elő, és végső soron Magyarország megváltoztatását jelentené – nyilatkozta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden Budapesten az MTI-nek.

Parragh László: le kell bontani a felsőoktatás és a szakképzés közötti merev határt

Magyar Idők
-
  Tegnap 18:22 Belföld  Oktatás Állás

A felsőoktatás és a szakképzés közötti merev határt le kell bontani, sok olyan szakma van, ahol a digitális tudás már beépül a munkába – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek miután kedden meglátogatta a WorldSkills rendezvényen a magyar versenyzőket Abu-Dzabiban.

Rétvári Bence: magyar Magyarországot és európai Európát szeretnénk

Mi magyar Magyarországot és európai Európát szeretnénk, ezért indítottuk el a nemzeti konzultációt, hiszen a „Soros-terv” végrehajtása vagy végre nem hajtása Európa és Magyarország számára a legfontosabb kérdés ma – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Nagykanizsán.