Találatok: 15 hír

Újabb vádemelés Tarsoly ellen

Közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Tarsoly Csaba, a Quaestor-cégcsoport egyik tulajdonosa, valamint a cégcsoport irányítását színleg átvevő stróman, Orgovány Béla ellen. A vádhatóság az új ügy összevonását javasolja Tarsolyék már folyamatban lévő büntetőperével.

Unalmasnak ígérkező kiállításmegnyitó

Magyar Idők
-
  17.10.16 20:10 Baleset-bűnügy 

A tavalyi év fegyveres és társadalmi konfliktusai taroltak a világ legrangosabb fotópályázatán. A 2017-es World Press Photo képein a menekültválság, a közel-keleti viszályok dominálnak, és a verseny hatvanéves történelmében harmadszor nyert gyilkosságot ábrázoló kép.

Szabó Bálint: Vesztegetés gyanúja miatt is eljárás indult Botka László ellen

Magyar Idők
-
  17.10.16 10:46 Baleset-bűnügy  Metró

Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Botka László és társai ellen hivatalos személyeknek ingyen juttatott parkolóbérletek miatt – mondta Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője hétfőn a Gyulai Járásbíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Illegális bevándorlás – 89 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

89 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Több száz halottja van a mogadishui terrornak

Kétszáz fölé emelkedett a szombati mogadishui kettős merénylet halálos áldozataink a száma. A hatóság az al-Sabaab iszlamista milíciát vádolja a támadással.

Lövöldözés volt az amerikai Virginiai Állami Egyetemen

Magyar Idők
-
  17.10.15 07:36 Baleset-bűnügy  USA Oktatás

Lezárták lövöldözés miatt szombat éjjel az Egyesült Államokban a Virginiai Állami Egyetem (VSU) kampuszát – tudatta a helyi rendőrség.

Csalók hitegettek holokauszt-kárpótlással idős embereket

Magyar Idők
-
  17.10.14 15:44 Baleset-bűnügy  Nógrád

Több mint száznegyven idős embert károsított meg az a három csaló, aki a Don-kanyarban elhunyt áldozatok hozzátartozóit hitegette kárpótlással az ország több megyéjében. Két férfi és egy nő ellen eljárást indítottak – tájékoztatta szombaton a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Kitűzték a lúgos orvos perét

December első hetében újra ítéletet hozhat a bíróság a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián ügyében, miután kitűzték a megismételt másodfokú per tárgyalási napjait. A Kúria szerint nincs közvetlen bizonyíték a vádlott ellen.

Bulgáriában vették őrizetbe az Iszlám Állam egyik csúcsvezetőjét

Őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet egyik Szíriából származó vezetőjét Bulgáriában – jelentette be Rumjana Arnaudova főállamügyészségi szóvivő pénteken Szófiában.

Húsvágó bárddal mészárolták le a keresztény papot

Meggyilkoltak egy kopt keresztény papot Kairó északkeleti Asz-Szalam nevű külvárosában – közölte pénteken az egyiptomi kopt ortodox egyház sajtóirodája.

Ötmilliárd forintos költségvetési csalás

Újabb két tagja ellen emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség annak a fiktív munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó bandának, amelyből 132 tag ügyét 2015 októberében már bíróság elé vitték. A bűnszervezet az államnak összességé­ben több mint ötmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott, és a vád alá kerültek részben egy országosan működtetett,…

Vizsgálat indult a zaklatással vádolt Harvey Weinstein ellen

A New York-i rendőrség vizsgálatot indított egy 2004-re visszanyúló szexuális erőszak ügyében, amelynek elkövetésével Harvey Weinsteint vádolták – közölte a rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökséggel részletek ismertetése nélkül.

Postai kézbesítőt ért támadás Nyíregyházán

Késsel támadt egy postai kézbesítőre egy ismeretlen férfi csütörtök délelőtt Nyíregyházán, a postás könnyebben megsérült, a támadót keresi a rendőrség – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Vádat emeltek a korábbi portugál szociáldemokrata kormányfő ellen

Vádat emeltek szerdán a többi között vesztegetéssel és pénzmosással gyanúsított José Sócrates korábbi portugál kormányfő ellen – közölte az illetékes ügyészség négyévi nyomozati munkát követően.

Széttépte a fellebbezést a tatai gyermekgyilkos anya

Magyar Idők
-
  17.10.11 14:24 Baleset-bűnügy 

Jogerőssé vált annak a tatai nőnek a büntetése, aki két éve 108 késszúrással végzett nyolcéves lányával. Az elsőfokú határozat szerint az asszonyt tényleges életfogytiglanra ítélték, ám a nő fellebbezett. Tegnap kezdődött volna a pere másodfokon, de a zárkájában széttépte a fellebbezését, majd írásban arra kérte a bírót, hogy tekintse azt…