Találatok: 25 hír

Egri Viktor: Rémhírkormány

HVG
-
  20.03.30 15:00 Vélemény

Csak nehogy véletlenül, jogalkotási megszokásból, visszamenőleges hatállyal váljon súlyosan büntethetővé a rémhírterjesztés a felhatalmazási-törvény szövegezése alapján! Mégsem vonulhat testületileg börtönbe a vezető kormánypárt. Vélemény.

Horn Gábor: A sávszélesség és a szabadelvűség is luxus az oktatásban

HVG
-
  20.03.28 11:42 Vélemény

Se pénz, se kapacitás, se apparátus nincs arra, hogy Magyarország egyik pillanatról a másikra átálljon a digitális oktatásra. A home office-szal terhelt szülőknek pedig tanárokként kell fellépniük. Vélemény.

Vágvölgyi B. András: A romagyilkos és a propagandasajtó románca

HVG
-
  20.03.25 16:25 Vélemény

Kiss Árpád, a romák sérelmére 2008-09-ben terrorista eszközökkel elkövetett rasszista sorozatgyilkosság elsőrendű vádlottja, akit tényleges életfogytiglanra ítéltek, a minap ügyvédje, Dr. Józsa Edina útján perújrafelvételt kért a bűncselekmények idején regnáló szocialista kormányzat és a titkosszolgálatok érintettségét sugalmazva. Erről március…

TGM: Nem a fölhatalmazási törvényre

HVG
-
  20.03.23 08:35 Vélemény

Mennyire bízhatunk annak a kormánynak a válságkezelésében, amely mellesleg nyílt diktatúrát vezet be?

Révész: Szabad kéz vagy szabad láb

HVG
-
  20.03.20 09:05 Vélemény2 hír a témában

A korlátlan vészhelyzet mindenkire veszélyes. Nem csak irániakra. Vélemény.

Majtényi László: A különleges jogrend hosszú árnyéka

A különleges jogrend kifejezés jogi eufemizmus, mert valójában azt jelenti, hogy a jog legfontosabb, morális rétegének alkalmazását függeszti fel, azaz legalapvetőbb szabadságaink kerülnek zárójelbe. Ez az írás arról szól, hogy ilyen helyzetben mi lenne a teendő. Majtényi László alkotmányjogász, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet…

Tamás Ervin: A járvány léket vág az orbáni történetbe

HVG
-
  20.03.14 19:50 Vélemény

Drukkolok, hogy a magyar laborokban fejlesszék ki a betegséget megelőző vakcinát, de azért az előzmények ismeretében kell némi merészség ahhoz, hogy ennek bejelentését az a kormányfő vállalja magára, aki tudományos tankjával, Palkovics Lászlóval akkora bozóttüzet okozott a szektorban, hogy máig sem győzik oltani.

L. Ritók Nóra: Míg mindannyian belezuhanunk

HVG
-
  20.03.12 12:13 Vélemény

Erőszak az iskolában. Egy kezeletlenül hagyott problémahalmaz okai és következményei. Vélemény.

Ungár Péter: Gyurcsány igenis bírálható, és van is miért bírálni

HVG
-
  20.03.11 12:50 Vélemény

A 2010 előtti világ restaurációja tényleg nem lehet az ellenzék közös programja. Vélemény.

TGM: Igen és nem, ők és mi

HVG
-
  20.03.06 13:35 Vélemény

„Pünkösdhétfőn egy levegővételen belül a következő három mondatot hallottam: (aggódva, tárgyszerűen) Súlyos probléma ez a cigányság, szaporodnak nagyon; (eltűnődve, mintegy a megoldást keresve) Bár azt mondják, hamarabb meg is halnak; (hirtelen az órájára néz) Jesszusom, mennünk kell, lekéssük a déli misét” – idézte 2011-ben…

Derdák Tibor: Felvonulóknak csillagos ötös

HVG
-
  20.02.26 11:20 Vélemény

Nem lehet demokráciának nevezni egy olyan berendezkedést, ahol a lakosság jelentős része ki van zárva a valódi szolgáltatásokból, a valódi információkból, s így a mindenkori hatalom játékszere. Vélemény.

Révész: A nagy magyar bűnözőszaporítás

HVG
-
  20.02.21 12:18 Vélemény2 hír a témában

Ha a bűnelkövető jogait védeni perverzió a jogerős ítélet után, akkor előtte is az. Ebben az esetben védtelen lesz mindenki, akit az állam ügyészsége bűnösnek minősít. Volt már ilyen. Vélemény.

TGM: Homály

HVG
-
  20.02.17 16:25 Vélemény

1954-ben hozta meg egyhangú szavazással az Egyesült Államok Legfölső Bírósága a „Brown vs. Board of Education” elnevezésű híres döntését, amellyel alkotmányellenesnek nyilvánította és megtiltotta a faji elkülönítést (szegregációt) az oktatásban.

A HVG ügyvédje válaszol: közszereplő-e Mészáros Lőrinc?

HVG
-
  20.02.13 14:55 Vélemény

Ugyan, mi más lenne ő, mint közszereplő? Ekként viszont tűrnie kell a sajtó érdeklődését. Ha úriember lenne, nemcsak tűrte volna, de válaszolt is volna, különösen, ha nincs szégyenkeznivalója.