Találatok: 217 hír

Egész Európában tombol a tavasz, ilyen időre számíthatunk itthon

Blikk
-
 Ma 20:16Külföld

A legnagyobb örömünkre ugyan még csak február végén járunk, de már a nyakunkon a tavasz.

Elég jó a kínai vakcina? Ezt kell tudnia a Sinopharm-oltóanyagról

Gőzerővel megkezdődött a regisztrált idősek, illetve a különböző rizikócsoportokba tartozó 60 év alattiak oltása a kínai Sinopharm-vakcinával. Első körben 275 ezer ember oltására elegendő anyag érkezett hazánkba, de több hónap alatt ötmilliót kapunk.

Belgiumban jelentősen késnek az oltások, a járványgörbe is ismét emelkedik

Az oltóanyagok szállításának késlekedése miatt jelentősen halasztódik, március eleje helyett várhatóan leghamarabb csak a jövő hónap végén kezdik meg a 65 évesnél idősebbek beoltását Belgiumban, pedig a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma ismét emelkedik az országban – közölte a The Brussels Times című, angol nyelvű…

Az igen! több mint kétmilliót kaszál egy volt feleség, mert egykori férje nem végezte rendesen a házimunkát

Több mint kétmillió forintot kell fizetnie egy kínai férfinek válása után volt feleségének, mivel nem végezte rendesen a házimunkát.

Elhunyt az egyik leggazdagabb német milliárdos

Elhunyt Heinz Hermann Thiele az egyik leggazdagabb német vállalat igazgató milliárdos.

Kiderült: ez az ország kap először vakcinát a Covax-program keretében

A COVAX-programot, amely az ENSZ kezdeményezésére jött létre, hogy a fejlődő országok is oltóanyaghoz jussanak a Globális Oltóanyag- és Oltási Szövetség (Gavi) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezeti. A program keretében kiszállították az első adag vakcinákat, mégpedig Ghánába.

Rossz hír: tovább nőtt a fertőzöttek száma Horvátországban

Harminc százalékkal nőtt a hét első három napján Horvátországban a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma a múlt hét ugyanezen időszakához képest - mondta Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója a válságstáb szerdai sajtótájékoztatóján.

Szörnyű: életét vesztette egy hétéves gyermek a görögországi menekülttáborban kitört tűzvészben

Blikk
-
 Ma 15:06Külföld

Egy hétéves gyermek életét vesztette Görögország középső részén lévő Thébai menekülttáborában egy tűvész miatt, ami valószínűleg a sanyarú körülmények okozta alternatív fűtési technikák miatt történt.

Évekre rácsok mögé zárják az Iszlám Állam egyik németországi toborzóját

Tíz és fél év szabadságvesztésre ítélték szerdán Németországban a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet legfőbb helyi toborzóját.

Perceken keresztül várt a szakadó esőben egy pizzafutár, mégse kapott borravalót: magából kikelve dühöngött a munk…

Egy amerikai ételfutárról készült videó rövid időn belül bejárta a TikTokot, nem véletlenül: a férfi 5 percen át várakozott egy rendelés miatt, méghozzá szakadó esőben, a vevő pedig nem éppen úgy viselkedett vele, mint ahogyan ő azt várta.

Zacher Gábor elmondta: ezért vannak fenntartásai a szakmának a kínai vakcinával szemben

A toxikológus a hiányos adatok miatt kritikus a kínai oltóanyaggal szemben, de hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány megoldását az oltóanyag jelentheti.

Meghozták az első ítéletet Németországban a szíriai polgárháborúban elkövetett bűncselekmények ügyében

Négy és fél év szabadságvesztést kapott egy szíriai férfi szerdán Németországban, amiért hazájában közreműködött rendszerellenesnek minősített emberek meghurcolásában, a koblenzi regionális felsőbíróság döntése világszerte az első ítélet, amelyet a polgárháború sújtotta közel-keleti országban elkövetett emberiesség elleni bűncselekmények…

Hatalmas szám: ekkora veszteséget termelt tavaly a londoni Heathrow repülőtér, évek óta nem voltak ekkora mélyponto…

Kétmilliárd font veszteségről számolt be a tavalyi évről közzétett szerdai eredményjelentésében a londoni Heathrow repülőtér. A legforgalmasabb európai légikikötőt üzemeltető cég közölte: a koronavírus-járvány miatt öt évtizede nem mért mélypontra zuhant tavalyi utasforgalma.

Döbbenet: több mint egy köbméter lejárt gyógyszert dobtak a Kolozsvárt ivóvízzel ellátó tározóba

Ismeretlenek több mint egy köbméter lejárt gyógyszert dobtak a Kolozsvárt ivóvízzel ellátó Tarnica víztározóba. A Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság szerdán leállíttatta a Szamos Vízügyi Társaság tarnicai vízbefogását.

Nem jön elég vakcina? Itt az AstraZeneca közleménye az uniós szállításokról

Külföldi lapok szellőztették meg először, hogy az AstraZeneca olyan tájékoztatást adott az Európai Uniónak, mely hosszútávon befolyásolhatja a koronavírus elleni vakcinák beadásának ütemét egész Európában. Egy uniós tisztségviselőre hivatkozva írta több lap is, hogy az AstraZeneca nem lesz képes a kért mennyiséget leszállítani az EU-s…