Találatok: 500 hír

Madrid: "Elértünk egy határig, amely cselekvésre kötelezi a kormányt"

ATV
-
  Ma 16:09 Külföld  Katalónia Válság

Elértünk egy határig, amely cselekvésre kötelezi a kormányt - mondta a spanyol miniszterelnök Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján pénteken az uniós vezetők csúcstalálkozója után.

EU-csúcs: "nem sikerült elegendő előrelépést elérni"

ATV
-
  Ma 15:14 Külföld 

Akár decemberben elkezdődhet a Brexit-tárgyalások második fejezete - hangzott el a brüsszeli uniós csúcson. Ez nagy előrelépés lehet, az elmúlt hetekben ugyanis úgy tűnt, hogy a brit kormány és Brüsszel között állóháború alakul ki.

Tusk: túlzóak a Brexit-tárgyalások megfenekéléséről szóló hírek

ATV
-
  Ma 14:35 Külföld  Migráció Belgium

Túlzóak azok a jelentések, amelyek szerint holtpontra jutottak az Egyesült Királyság uniós kilépésének feltételeiről szóló tárgyalások - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós vezetők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után.

Hivatalosan bejelentették Rakka felszabadítását

ATV
-
  Ma 13:22 Külföld  Szíria

Hivatalosan bejelentette Rakka felszabadítását pénteken a kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet - közölte az al-Arabíja pánarab televízió.

Madrid előrehozott katalán parlamenti választások kiírását tervezi

ATV
-
  Ma 12:59 Külföld  Katalónia

Januárban előrehozott helyi parlamenti választások megrendezése szerepel a spanyol kormány tervezett intézkedései között Katalóniában, amelyről megállapodott az ellenzéki Spanyol Szocialista Munkáspárttal (PSOE) - erősítette meg Carmen Calvo szocialista politikus a spanyol közszolgálati televíziónak nyilatkozva az eldiario.es internetes lap…

Feltételezett terroristát fogott el a görög rendőrség

ATV
-
  Ma 11:16 Külföld  Rendőrség Szíria

A görög rendőrség csütörtökön elfogott egy 32 éves szíriai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet tagja - közölték a helyi hatóságok pénteken.

A dohányzásnál, a háborúknál és a katasztrófáknál is több halált okoz a környezetszennyezés

Több embert öl meg évente a környezetszennyezés, mint a világ összes háborúja és erőszakos eseménye, többet, mint a dohányzás, az éhezés és a természeti katasztrófák, az AIDS, a tuberkulózis, a malária vagy az éhínség - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Akihito japán császár hamarosan lemond a trónról?

ATV
-
  Ma 10:12 Külföld  Japán

Akihito japán császár 2019 március végén mond le trónjáról - közölte pénteken az Aszahi Simbun című napilap kormányforrásokra hivatkozva.

Helikopterről tüzelő férfiak, vérben úszó emberek - földi pokolban élnek a rohingja menekültgyerekek

ATV
-
  Ma 09:56 Külföld  Menekült Banglades

Földi pokolban élnek azok a rohingja gyerekek, akik menekülni kényszerültek a mianmari hadsereg Arakán államban zajló műveletei elől, és most túlzsúfolt, piszkos bangladesi menekülttáborokban élnek - írja pénteken közzétett jelentésében az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).

Tarantino évtizedek óta tudott Harvey Weinstein zaklatásairól

ATV
-
  Ma 08:07 Külföld  Harvey Weinstein

Quentin Tarantino szégyelli magát, amiért tudott Harvey Weinstein ügyeiről, mégsem lépett semmit. Tom Hanks nem érzi magát bűnösnek, szerinte ez bárhol előfordulhat, ahol a férfiaké a hatalom.

Figyelmeztetett a CIA: támadást intézhet az Iszlám Állam az Egyesült Államok ellen

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője arra figyelmeztetett csütörtökön, hogy az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet támadást intézhet az Egyesült Államok ellen.

Nyomozás indult Harvey Weinstein ellen

Nyomozást indított a Los Angeles-i rendőrség Harvey Weinstein ellen, akiről hetekkel ezelőtt derült ki, hogy szexuálisan zaklatott kezdő színésznőket.

Tillerson nem számít a Katar körül kialakult válság gyors rendezésére

ATV
-
  Ma 06:38 Külföld  Válság Washington

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter nem számít a Katar körül kialakult válság gyors rendezésére.

Politikai tiltakozás? Felgyújtotta magát egy férfi Varsóban

Varsóban felgyújtotta magát egy férfi csütörtökön egy hivatali épület előtt - jelentette szemtanúkra hivatkozva a francia hírügynökség, amely szerint politikai tiltakozás lehetett az indíték.

Polgári tanács veszi át Rakka közigazgatását

ATV
-
  Tegnap 21:46 Külföld  Szíria Iszlám Állam

Polgári tanács veszi át Rakkának, az Iszlám Állam egykori szíriai fellegvárának a közigazgatását - közölte csütörtökön Omár Allús, a testület egyik vezető tagja a dpa német hírügynökséggel.