Találatok: 25 hír

Nyolc ország közösen kérte a lipicailó-tenyésztés felvételét a világörökségi listára

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Módosult a PRRS-mentesítésről szóló rendelet

A jelenlegi módosítás számos helyen pontosítja a korábbi rendeletet, és összhangba hozza a tavaly kiadott Nemzeti PRRS Mentesítési Tervvel (NMT 4.0), valamint a szabályozás egyes részletkérdéseit is annak keretei között rendezi.

Létfontosságú árucikké minősítenék a takarmányokat

Agroinform
-
  20.03.27 12:34 Állatvilág

Ez a kategória eddig csak élelmiszerekre vonatkozott.

Tilos állatot hirdetni a Facebookon!

Agroinform
-
  20.03.27 12:05 Állatvilág

A Facebook legújabb üzleti szabályzata szerint a hirdetések nem segíthetik állatok adásvételét – még az erre specializálódott szakmai csoportokban sem!

Csőstül jön a baj: újra megjelent Magyarországon a madárinfluenza

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta március 25-én egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nébih laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek az érintett 32.500 pecsenyekacsa leölését már gyanú alapján megkezdték.

Ebzárlat és legeltetési tilalom: indul a tavaszi rókavakcinázás

Agroinform
-
  20.03.23 09:34 Állatvilág

A rókák veszettség elleni vakcinázása idén tavasszal sem marad el, ezért az előző évek gyakorlata szerint ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2020. április 4-19. között zajlik majd hazánk déli és keleti megyéiben.

Sertésből kevesebbet, baromfiból többet vágtak a magyar vágóhidak 2019-ben

Mintegy 2 százalékkal kevesebb sertést és közel 2 százalékkal több baromfit vágtak a magyar vágóhidakon tavaly az előző évhez képest, míg a szarvasmarhavágás gyakorlatilag azonos szinten maradt.

Új eljárással vizsgálná a méhelhullásokat a hatóság

Agroinform
-
  20.03.20 12:12 Állatvilág

Az elmúlt évek tömeges méhpusztulásai után időszerű volt a méhmérgezések kivizsgálására alkotott, 2012-es eljárásrend átdolgozása.

Tanácsok állattartóknak koronavírus-járvány idején

A koronavírus-járvány miatt kialakult – a mindennapi életvitelt jelentősen megváltoztató – járványhelyzetben a felelős állattartóknak a kivételes helyzetekre is érdemes előre felkészülniük, hogy kedvenceiket biztonságban tudhassák.

Juhászok figyelem! Nem áll le az élőállat-szállítás

Az Operatív Törzs megadta az engedélyt az élőállat- és élelmiszer-szállítások folyamatos végzésére. A hazatérő söfőrök szigorú feltételek betartásával felmentést kaphatnak a két hét karantén alól.

A borsó felválthatja a szóját a takarmányozásban?

Agroinform
-
  20.03.17 08:50 Állatvilág

A borsó a szójához hasonlóan megfelel a szarvasmarhák fehérjeszükségletének kielégítésére, sőt annak magas lizintartalma kifejezetten kedvező a bendőegészség szempontjából.

Hogyan gazdagíthatjuk a sertések környezetét és egyátalán miért is van erre szükség?

A sertések természetükből fakadóan kíváncsi és szociális állatok, szeretik felfedezni az őket körülvevő világot. Az ingergazdag környezet jelentősen befolyásolhatja a sertéstartás termelékenységét.

Úszó tojótyúkfarm a város közepén

Agroinform
-
  20.03.16 10:03 Állatvilág

Az úszó gazdaságban 7.000 tojótyúk termel majd.

Figyelem, ez megkönnyíti a méhészek munkáját!

2020 márciusától érhető el a Nébih növényvédő szeres kezelése bejelentésére szolgáló elektronikus felület.