Találatok: 11 hír

Teljesült a sertéstartók régi vágya: elismert fajta lett a fekete mangalica

Agroinform
-
  20.01.15 11:47 Állatvilág

Az egykor kihaltnak hitt fekete mangalicát 2019 júniusában az Agrárminisztérium önálló fajtának ismerte el januártól pedig védett őshonos fajta lett.

Aggasztó hírek! Hajdú-Biharban is megjelent a madárinfluenza!

Egy létavértesi kacsatartó gazdaságban is madárinfluenza jelenlétét igazolta a Nébih laboratóriuma január 14-én. A vizsgálatok ezúttal is a betegség H5N8 altípusát mutatták ki. Az állategészségügyi szakemberek a mintegy 115.000-es állomány leölését már gyanú alapján megkezdték.

Az anyatehéntartás-támogatáshoz kapcsolódó szaporítási események bejelentése

A 2019. évi egységeskérelem-felületen benyújtott termeléshez kötött anyatehéntartás-támogatás (uniós), valamint az átmeneti nemzeti anyatehéntartás-támogatás esetében a támogatási évet követő év január 30. napjáig be kell jelenteni minden érintett szaporítási eseményt.

Madárinfluenza Komárom-Esztergom megyében!

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik.

A 2019-es év rosszul zárult a méhészek számára

Agroinform
-
  20.01.10 10:53 ÁllatvilágMéhMéz

Az árak nyomottak és a tavalyi termés csak közepes lett.

Nem igaz, hogy a tanyasi csirkék „boldogabbak”?

A közhiedelemmel ellentétben nem okoz az állatoknak stresszt a zárt tartástechnológia, sőt, leginkább így biztosíthatók számukra az ideális feltételek – állítja az európai állattenyésztési ágazat szervezeteiből létrejött csoport.

Véget érhet az afrikai sertéspestis rémuralma?

Agroinform
-
  20.01.06 12:36 Állatvilág

Amerikai kutatók oltóanyagot dolgoztak ki az afrikai sertéspestis megfékezésére.

A madárinfluenza-vírus továbbra is veszélyt jelent a baromfiállományokra

Szórványosan továbbra is előfordult idén magas patogenitású madárinfluenza házi és vadon élő madaraknál Európa több országában. Legutóbb december közepén az Egyesült Királyságból jelentettek kitörést. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ezúton is felhívja az állattartók figyelmét a telepek járványvédelmi zártságának…

Az afrikai sertéspestis megnehezítette az MCS Vágóhíd Zrt. exportját

Átalakította az afrikai sertéspestis (asp) az MCS Vágóhíd Zrt. exportját, a kereskedelmi korlátozások miatt a magyar sertéshús az Európai Unión (EU) belül, illetve a balkán piacain, alacsonyabb áron talál vevőkre. – közölte Pókos Gergely, a vállalat vezérigazgatója az MTI-vel.

Nincs már sok idő beadni a sertés állatjóléti kérelmet!

Agroinform
-
  19.12.19 11:44 Állatvilág

A 2020-ra vonatkozó sertés állatjóléti támogatási kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és közlemény már megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján. Beadható december 15. és 31.között!