Találatok: 12 hír

Újabb támogtásra repülhetnek rá a méhészek

Az új magyar méhészeti nemzeti program az előző ciklushoz képest több mint 20 százalékos többlettámogatást tesz lehetővé a következő három évre, közel 6 milliárd forint együttes hazai és uniós forráskerettel

A ló szeretetét a génjeinkben hordozzuk

Az infrastrukturális beruházások és a magyar lótenyésztés támogatása mellett a lovas kultúra iskolai nevelésbe illesztését nevezte a Kincsem Nemzeti Lovas Program fő céljának Dallos Gyula, az Agrárminisztérium miniszteri biztosa a Keszthelyi Georgikon Lovas Napok keretében megtartott pénteki konferencián.

A sertésekben is megjelent az afrikai sertéspestis Szerbiában

Az afrikai sertéspestis (ASP) hivatalosan is megjelent Szerbiában, Mladenovac környékén. Braniszlav Nedimovics szerb mezőgazdasági miniszter közölte, a madridi laboreredmények egyértelműen kimutatták az ASP-t.

A sertések ősei teljes genetikai változáson estek át Európába érkezésük után

A sertések teljes genetikai változáson estek át Európába érkezésük után – állapította meg egy brit tanulmány.

Szarvasmarhatartóknak: Ezek a támogatások maradnak-, illetve újra igénybe vehetők!

Az élő szarvasmarhák kivitele 22 százalékkal, 22 ezer tonnára nőtt 2019 január és június között az előző év hasonló időszakához képest, és bővült a tejágazatban a savanyított termékek gyártása is - mondta az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára Bonyhádon.

Vietnám állítólag vakcinát dolgozott ki a sertéspestis ellen

Agroinform
-
  19.08.08 15:01 Állatvilág

Külföldi állategészségügyi szakértők azonban a felfedezést, illetve annak gyakorlati alkalmazhatóságát kétkedéssel fogadják.

Megújul a Kaposvári Állattenyésztési Napok

Agroinform
-
  19.08.07 10:57 Állatvilág

A Dunántúl legnagyobb mezőgazdasági kiállítását idén már önállóan szervezi a Kaposvári Egyetem. A KÁN egyik legfontosabb küldetése, hogy segítse az ágazatban dolgozók egymásra találását. Borbás Zoltánnal a Kaposvári Egyetem kancellárjával beszélgettünk.

Juhokat alkalmaz a brüsszeli repülőtér fűnyírásra

Agroinform
-
  19.08.07 08:38 Állatvilág

Az állatok hamar megszokják a repülőgépek zaját.

Magyarországon nem érintett a sertéspestisben a házisertés-állomány

Bár házisertésben nem mutatták ki a vírust Magyarországon, a vaddisznók között terjed a betegség – közölte az országos főállatorvos.

Többet termelni kevesebből: Az antibiotikum-felhasználás csökkentése közös érdek!

Agroinform
-
  19.08.03 11:00 Állatvilág

Európai Fókusz Csoport alakult az antimikrobiális szerek felhasználásának csökkentésére a baromfitenyésztésben.

20 millió euróból épül a rovartenyésztő vertikális farm

Agroinform
-
  19.07.29 15:49 Állatvilág

Egy francia vállalat 20 millió eurós beruházással, Amiens városában – Farmyng néven – elkezdte egy teljesen automatizált rovarfehérje-termelő üzem építését, elsősorban közönséges lisztbogár lárvákra alapozva.

Újra kimutatták az afrikai sertéspestist

Július 24-én afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét erősítették meg a szlovák Tőketerebes (Trebišov) járás egyik kis létszámú házisertés-állományában. A kitörés körül elrendelt védő- és megfigyelési körzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe is átnyúlik.