Találatok: 233 hír

Golden Globe Race: Az utolsó befutó

Hajózás
-
  Tegnap 22:20 Vitorlás

A hajófenékre települt kagylók fékezték le a finn földkerülőt

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre. A kilátogató közönség megismerkedhet a…

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

Magyar bronzérem az olasz 29er bajnokságon

Porthole
-
  Tegnap 20:50 Vitorlás

Jól mentek a magyarok az olasz nemzeti bajnokságon.

A Vadnai testvérrek rajtoltak legjobban a Laser EB-n

Mindhárom Laser osztályban 2-2 futamot rendeztek, a magyarok vegyes eredményeket értek el.

Kétszemélyes Balatonkerülő: az egyik legnehezebb vitorlásverseny

Második alkalommal rendezte meg Fa Nándor 2019. május 18-19 között a „8m Open” kétszemélyes Balatonkerülő versenyt.

Balaton-átevezés 2019

Csodálatos Balaton
-
  Tegnap 10:06 Vitorlás

2019. július 6-án ismét megrendezik a Balaton-átevezést, ahol bármilyen hajóval lehet legyőzni a 9 kilométeres távot Fonyódtól Badacsonyig, majd vissza.

Meghalt Niki Lauda

Hajózás
-
  Tegnap 10:02 VitorlásNiki Lauda

A Formula-1 egyik legnagyobb harcosa elvesztette élete utolsó csatáját, hetven éves korában elhunyt a háromszoros világbajnok osztrák legenda, Niki Lauda.

Indul a szezon, de legyünk körültekintők!

Egy csónakot vagy egy hajót vízre engedni nem túl bonyolult dolog, de elég egy kis figyelmetlenség, hogy bajba sodorjuk magunkat. Autóval csónakot, hajót vízbe engedni egyszerűnek tűnik. Elég betolatni a sólyakocsival, rögzíteni a vontatójárművet, majd a hajó rögzítését oldani. Csakhogy ahol a szárazföld vízzel találkozik, ott mindig van…

Minden, amit a balatoni vitorlázásról tudni érdemes

AQUA
-
  Tegnap 08:42 Vitorlás

Balaton Pilot címmel hamarosan a boltokban a Balatoni kikötők című könyv német kiadása. A kötet lapunk, az Aqua Magazin állandó szerzője, Horváth Csaba munkája. A hiánypótló kiadványt a bécsi Bernwieser fogja terjeszteni Ausztriában, Németországban, Svájcban, és a tervek szerint május végén kerül a boltokba. Nincs hasonló…

A Vadnai testvérek rajtoltak legjobban a Laser, Laser Radial és Laser 4.7 EB - ken

Compass
-
  Tegnap 08:34 Vitorlás

A Vadnai testvérek rajtoltak legjobban a Laser, Laser Radial és Laser 4.7 EB - ken

Európa legjobbjaival versenyeznek vitorlázóink

Egyszerre mindhárom Laser osztálynak Európa-bajnokságot rendeznek, az olimpiai Standardnek (férfi) és Radialnak (női) Portóban, az ifjúsági 4.7-eseknek pedig a dél-franciaországi Hyères-ben. A három csoportban selejtező Standard mezőnyben Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán versenyez az Eb-n. Hétfőn két futamot rendeztek,…

Intézkedési terv a balatoni vitorlás turizmus megfékezésére

Porthole
-
  19.05.20 21:10 Vitorlás

Ha a gonosz erők, a polgárait féltő állam, vagy a jól felfogott rövidtávú üzleti érdekek azt szeretnék, hogy ne legyen vitorlás turizmus a Balatonon, akkor az alábbi intézkedési tervet kellene foganatosítaniuk:

2019. Évadnyitó Agárd

Compass
-
  19.05.20 19:25 Vitorlás

A százhalombattai DEMK rendezésében került sor az agárdi vitorlás bázison a rádiótávirányitású vitorlás hajómodellek évadnyitó versenyére !

Szűkös a költségvetésed? Hozd ki a legtöbbet már meglevő vitorláidból!

Porthole
-
  19.05.20 12:30 Vitorlás

Akinek van hajója, az pontosan tudja, hogy mindig kell rá valami, ami sokba kerül, legyen az egy új veret vagy a hajó fenekén a festék. Szerencsére, ha a vitorlákról van szó, van egy-két olcsó megoldás, amivel pénzt takaríthatunk meg.