Találatok: 157 hír

Ascher Tamás: Az egyetemünk jobb a riválisénál

24.hu
-
  Ma 11:19 Színpad

Kultúrharc kétszáz éve zajlik Magyarországon. Ascher Tamás akár Vidnyánszky Attilával, akár a színművészeti egyetemet bíráló vidéki igazgatókkal is leülne beszélgetni, de azt ő sem cáfolja, hogy már nem sok értelme van. Interjú.

Számháború tört ki az SZFE ügyében megnyilvánuló színészek között

24.hu
-
  Ma 10:51 Színpad

Újabb 158 művész és közéleti személyiség csatlakozott az egyetem átalakítása ellen tiltakozó szerdai nyílt levélhez csütörtökön, a névsor bővül.

Klasszikussal készül az őszre a Veszprémi Petőfi Színház

KultúrPart
-
  Ma 10:43 Színpad

Megtartották a következő évad első nagyszínházi előadásának olvasópróbáját, az Egy csók és más semmi című operettet októberben láthatja a közönség.

Újabb nyílt levél az Szfe modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.

Július 5-én indul a Zsámbéki Nyári Színház

Zsámbék különleges szabadtéri helyszínei adnak otthont a Zsámbéki Nyári Színház idei programjainak. A frissen felújított Zichy-kastély nyitott belső udvarán álló színpadra tervezik idén az előadások java részét, de lesz előadás egyes – gasztronómiához köthető – produkciók esetében a város kedvelt éttermeinek szabadtéri területein.

Playback színház, Cseh Tamás és Tartuffe is a kínálat része lesz Debrecenben

Dehir
-
  Ma 09:58 Színpad

Debrecen – Sokféle programból válogathatnak az előttünk álló hetekben azok, akik ellátogatnak a DeSz rendezvényeire.

Két darabbal is készül Keszég László

Haon
-
  Ma 09:42 Színpad

Hamarosan kezdődnek Az öreg hölgy látogatása próbái a Csokonai Színházban.

Kormánypárti művészek kérik nyílt levélben Palkovicsot a Színművészeti átalakítására

Miután szerdán 74 művész tiltakozott nyílt levélben a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása ellen, most ugyancsak 74 kormánypárti művész áll ki nyílt levélben az ellenkezője mellett.

A kormánypropaganda új iránya: a fiatal színészek megalázása

És a színházi szakma történelmi mérvű megosztása. A Színművészeti Egyetem modellváltását eleinte politikától független kérdésként kezelték, de nemrég változott az irány, és olyan politikai támadás indult, amire a rendszerváltás óta nem volt példa.

Vasárnap kezdődik a Zsámbéki Nyári Színház

Vasárnap kezdődik a Zsámbéki Nyári Színház; idén három rendhagyó gasztronómiai színházi este is szerepel a programok között, többek között Karinthy Frigyes szövegei lesznek hallhatók Seres Tamás rendezésében, Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Czutor Zoltán előadásában, a produkcióhoz Karinthy-menüt is készítenek a séfek - közölték a…

Több mint hetven művész támogatja a Színművészeti modellváltásáról szóló törvényt

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt. A Palkovics László miniszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek küldött levélben azt írják: nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítják, hogy támogatnak minden olyan átalakítást, amely az…

Szabadtéri premierrel ünnepelte 40. születésnapját a Soltis Lajos Színház

SzínházOrg
-
  Ma 07:00 Színpad

A Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi szabadtéri premierjével, valamint az Álomkergetők album bemutatójával ünnepelte a karanténkorszak végét és 40. születésnapját a celldömölki Soltis Lajos Színház. “Pont a világ közepén terem egy almafa, gyümölcsei színaranyból vannak, egy tündérlány könnyéből született. Ilona és Árgyélus a fák lombjai…

Színdarab-ajánló: hogyan végződik egy zsidó és egy keresztény konfliktusa?

Promotions
-
  Ma 06:36 Színpad

A darab a keresztény velencei kalmár, Antonio és a zsidó uzsorás, Shylock közötti konfliktusáról szól.

Lenny Kravitz lett a Saint Laurent divatmárka arca

Koncert.hu
-
  Ma 00:33 Színpad

Az idén elmaradó VOLT fesztiválon az eredeti tervek szerint fellépni készülő Lenny Kravitz a színpad helyett a magazinok hasábjairól mosolyog majd ránk – írja Contextus.hu. A zenész Keanu Reevest váltja a megtisztelő poszton.

Fenyő Miklós zenekarából érkeznek a Mystery Gang vendégei

Koncert.hu
-
  Ma 00:33 Színpad

Július 3-án, pénteken a Barba Negra Track színpadán látható először újra a tilalom feloldása óta a Mystery Gang. Az fellépésnek két különleges vendége lesz, Fenyő Miklós zenekarából látható a színpadon Fedics Ibolya zongorán, illetve Dudinszky Zoltán szaxofonon.