Találatok: 152 hír

A kis fekete előre jön

Dunszt
-
  Ma 01:33 Színpad

Csipogó fiatal lány, szamizdatterjesztő, helyi önkormányzati képviselő - Pogány Juditot kérdeztük

Elhunyt Alicia Alonso kubai táncosnő, minden idők egyik legnagyobb balettművésze

A legendás balett-táncosnő csütörtökön halt meg egy havannai kórházban, 98 évesen - közölte az általa alapított Kubai Nemzeti Balett.

Nemzeti Vágta – National Gallop – 2019. Október 19-20 Budapest, Hősök tere

Koncertmagazin
-
  Tegnap 18:20 Zene

Hamarosan lódobogástól lesz hangos a Hősök tere. Légy részese Európa egyik legszínvonalasabb lovas eseményének!???????? A rendezvényre színes programokkal várják az érdeklődőket, ahol 72 település lovasa verseng a dobogóra lépésért. Várunk téged is!???? Ne maradj le az egész napos programról! Válaszd ki a legjobb helyet a…

Balettal próbálják jó útra téríteni egy női börtön lakóit

Fidelio
-
  Tegnap 17:25 Színpad

Szögesdrótkerítések, betoncellák és kemény testi fenyítés helyett nyitott terek, klasszikus zene és balett jellemzi az új-zélandi Aucklandben található női korrekciós intézetet.

Bach és a hiphop találkozása olyan lágy, mint az őszi napfény

Fidelio
-
  Tegnap 16:30 Színpad

Pontosan egy éve született az a táncvideó, amelyben Benjamin Millepied koncepcióját követve Bach I. (G-dúr) csellószvitjének Prelude tételét ülteti át mozgásba a hiphop háttérrel rendelkező kortárs táncos, Aïden Carberry.

Sorozat készül a Grease című musicalből

A HBO Max Grease: Rydell High címmel sorozatot készít a kultikus musicalből. Az új változatban jól ismert szereplők is felbukkannak, de az még nem derült ki, hogy vajon John Travolta vagy Olivia Newton-John visszatér-e. Az viszont biztos, hogy a sorozat is a Rydell Középiskolában játszódik.   Az HBO Max szerint a Grease: Rydell High hangulatában

Ákos • Dupla Aréna Koncert 2019 – Extra Dátum – 2019. December 13. Papp László Budapest Aréna

Koncertmagazin
-
  Tegnap 16:07 Zene

Ákos • Dupla Aréna Koncert 2019 – Extra Dátum – 2019. December 13. Papp László Budapest Aréna   Dupla Aréna 2019. Kereken 2 hónap múlva, december 14-én a Papp László Budapest Arénában zárja az évet Ákos. A jegyek olyan tempóban fogytak idén is, hogy ismét duplázni fogunk! ????December 13., péntek lesz az extra dátum…!…

„Szeretek az utcán sétáló balerina lenni”

kultura.hu
-
  Tegnap 15:57 Színpad

Felméry Lili Harangozó Gyula-díjas balerinával Braun Anna beszélgetett.

Szaunaszínházi bajnokságot rendeztek Hollandiában

est.hu
-
  Tegnap 15:45 Színpad

Aufguss a neve annak a szaunában tartott rituálénak, ami során az aufgussmeister zenei aláfestés kíséretében a forró, illóolajokkal átitatott levegőt egy törülköző ritmikus mozgatásával, tánccal, performansszal kísérve a vendégek felé irányítja, és ezzel egy különleges élményt hoz létre.

Hétfőn pótolhatjuk a Humen Fesztiválon elmaradt Pira – Bella színházi előadást

Humen
-
  Tegnap 15:34 Színpad

Borbély Alexandra betegsége miatt a szeptemberi Humen Fesztivál keretében várt Pira – Bella színházi előadás sajnos elmaradt. Jövő hétfőn (október 21.) 19:00-tól azonban megtekinthető a darab. Fontos! Akik az eredeti időpontra váltottak jegyet és azt nem váltották vissza, azok jegye érvényes a mostani előadásra. A “rossz tesbe született lélek”…

Caryl Churchillnek egyszerre négy új darabját mutatták be Londonban

est.hu
-
  Tegnap 15:34 Színpad

Az egyik legjelentősebb kortárs brit drámaírónak, Caryl Churchillnek nem is egy, hanem egyszerre négy új darabját mutatta be a londoni Royal Court szeptember végén.

Idén is a közönség szavazatai döntenek az Arany Medál-díjról

est.hu
-
  Tegnap 15:25 Színpad

Idén decemberben hirdetik ki a 11. Arany Medál-díj nyerteseit. A hat kategóriában, kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, önálló kötetet publikáltak.

Péterfy Bori és Pásztor Anna egy színpadon

est.hu
-
  Tegnap 15:15 Színpad

A hazai zenei szcéna két rendkívüli női előadója, Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band) és Pásztor Anna (Anna and the Barbies) lesznek az Újpesti Rendezvénytér Alternatívák című beszélgetés-sorozatának októberi szereplői.