Találatok: 187 hír

“A legrosszabb időket idézi” – Kritikusok szólaltak fel a vajdasági előadás betiltása ellen

Sem szakmai képessége, sem felhatalmazása nincs arra a Magyar Nemzeti Tanács elnökének, amit és ahogyan tett – írja a Színházi Kritikusok Céhe.

Hogy is megy a színpadra vizelés, az öncélú káromkodás? – megnéztük a betiltott darabot

HVG
-
 Ma 12:11Színpad

Szomorú, de sajátos reklámot kapott a vajdasági Tanyaszínház legújabb produkciója, annak bemutatását ugyanis a tervezett helyszíneken kvázi betiltotta a politika. Megnéztük az inkriminált darabot és megpróbáltunk beszélni az érintettekkel. Nem mindenkivel sikerült.

Jordán Adél: “Régen nem voltam ennyire tudatos és szabad”

Jordán Adél, a katona József Színház művésze volt Veiszer Alinda online műsorának vendége. A körülbelül egyórás adás ezen a linken nézhető meg jelképes támogatásért cserébe.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Szomszédok színésznője

62 éves korában elhunyt Simon Mari színésznő – írja a Blikk a Színház Online nyomán.

Balog József a megnyitón: “A színház tiszta, szabad és független, mint a Thealter”

A Thealter színházi fesztivál megnyitóján állt ki Balog József a Tanyaszínház vajdasági társulat mellett, akinek lényegében betiltották a turnéját.

Ősszel nyit a Broadway, de nem úgy, mint régen

Másfél éves lezárás után szeptemberben megnyít a New York-i Broadway, de a színházai csak a koronavírus ellen beoltott nézőket fogadnak.

Új filmfeldolgozás készül Kosztolányi Pacsirtájából

Papageno
-
 Ma 10:30Színpad

A Pacsirta új adaptációjának bemutatójáról még nincs hír, annyit azonban tudni lehet, hogy modernizálták a környezetet, Törőcsik Mari egykori szerepét pedig Döbrösi Laura alakítja. Kosztolányi Dezső regénye 1923-ban jelent meg

Gulácsi Tamás színművész: „Mindig valami emberfeletti teljesítményt tűztem ki célul”

A békéscsabai születésű, 36 éves Gulácsi Tamás a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ígéretes tehetsége, az idei Kaszás Attila-díj egyik jelöltje. Ez utóbbi apropóján a színház árnyas teraszán ültünk le, hogy egy-egy csésze kávé fölött beszélgessünk.

Idén két helyszínen rendezik meg a veszprémi Auer Fesztivált

Augusztus 3. és 8. között, két helyszínen (Hangvilla, Megyeháza) rendezik meg a veszprémi Auer Fesztivál koncertjeit. A veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar idén hetedik alkalommal rendezi meg az Auer Fesztivált a világhírű, veszprémi születésű hegedűművész és hegedűpedagógus, Auer Lipót emlékére. Mivel Auer nemcsak nagy…

Meghirdette 10. évadát a Spirit Színház

Meghirdette tizedik évadát a Margit híd budai lábánál található magánszínház. A Spirit Színház ajánlója: Perjés János, a Spirit alapító- művészigazgatója a “Pesti Globe” arculatot és szlogent erősíti tovább az immár három játszóhelyen működő csapattal. A 10. évad egyben a megújulás, egy új kezdet éve is, először van lehetőségük arra, hogy olyan ren

Märcz Fruzsina és Orth Péter lett ezúttal a legjobb színész

A 2020/21-es évad zárásaként péntek este tartotta meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát.

Átadták az évad legjobbjainak járó díjakat a Kecskeméti Nemzetiben

A 2020/21-es évad zárásaként péntek este tartotta meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát.

Őszi felvételit hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Őszi felvételit hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, szeptember 4-től iratkozhatnak a felvételizők a következő szakokra:

“A jelmezt és az általam 800-szor játszott előadást is imádtam” – Kautzky Armand a Macskákról

A Meglepetés magazin sorozatában a színházi kulisszák mögé kalauzolja olvasóit. Megtudhatják, hogy a népszerű színészeknek melyik volt a kedvenc jelmezük. Kautzky Armand is felidézte az emlékezetes jelmezeit, többek között a Macskák musical legendás testdresszét.