Találatok: 500 hír

Mitől barnul a japánfűz levele?

Agrofórum
-
  Tegnap 13:17 Mezőgazdaság

Végre megkaptam álmaim tárgyát a japánfűz fámat. Sajnos május végi kiültetés után sok levele elbarnult, elhalt. Mit tudok tenni, hogy életben maradjon?

Kerti kalendárium – júliusi teendők a házikertben

Agrofórum
-
  Tegnap 13:13 Mezőgazdaság

Júliusban is várnak ránk a díszkertben gondozott növények, a veteményest lakó zöldségfélék, a gyümölcsfák, a gyógy-és fűszernövények, sőt a gyep is. Előtérbe kerülnek a júliusban károsító kórokozók és kártevők, fokozottan ügyelnünk kell az öntözésre és a gyomnövényekre is.

Ilyet még nem láttunk: elképesztően furcsa épületet árulnak a magyarok kedvenc kirándulóhelyén

HelloVidék
-
  Tegnap 13:04 Otthon

A magyarok egyik kedvenc kirándulóhelyén kínálják eladásra a szokatlan külsejű üdülőket. A szokatlan épületegyüttest Markovecz Imre Kossuth-díjas magyar építész, a magyar organikus építészert egyik képviselője tervezett.

Egyre népszerűbbek az irodai albérletek

A nagyobb bérleményt fenntartó vállalatok a járvány hatására átgondolják ingatlan használatukat, s akár 15-20 százaléknyi területre is beengednek más cégeket. Az albérlet vonzó lehet azoknak a cégeknek, amelyek jó lokációban, jól felszerelt, de olcsóbb bérleti díjú irodát keresnek – állapítja meg tanulmányában a VLK Cresa.

Nagyot hátrált a budapesti újlakás-piac

Nagyjából hat évvel vetette vissza a fővárosi újlakás-piacot az idéntől újra 27%-os áfa, a koronavírus, illetve a beharangozott kedvezményes rozsdaövezeti áfa okozta kivárás. Az első félévi teljesítménymutatók mind a 2014-es helyzetet idézik, amikor ötéves tetszhalott állapot után már éledezett a piac, ám még messze voltak a 2016-ban bevezetett, a

Visszahívta termékét a Bonduelle: arra kérik a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a konzervet

A Bonduelle Central Europe Kft. visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, mivel a cég belső ellenőrzéskor a termékszivárgást azonosított be a tárolás során.

Ezt látnod kell: a jóízlés határán kívül eső bútorokat foglalt le a Nav

Femcafe
-
  Tegnap 11:55 Otthon

Instant rosszullét ebéd mellé, az internetezők ezt tartják az évszázad legnagyobb fogásának.

Makramé – egy régi-új őrület

Életforma
-
  Tegnap 11:47 Otthon

Kétség nélkül állíthatjuk, hogy az utóbbi időben igazán népszerű lett a makramé. Egyátalán mi is ez? Elmondjuk, és hoztunk pár ötletet, amellyel nem csak a lakásodat díszítheted, de ajándéknak is remek egy saját kezűleg készített ékszertartó vagy falidísz.

Növényekkel ültetik be az épületek homlokzatát Bécsben

otthon.hu
-
  Tegnap 11:10 Otthon

Bécsben az új építésű házaknak ezentúl legalább az ötödét növényeknek kell borítania. A cél: hűteni a város mikroklímáját.

Lenyűgöző égi jelenség: több városban lencsevégre kapták a csodálatos üstököst + FOTÓK

Majdnem 5 ezer év utánközeledik ismét a Nap felé a NEOWISE-üstökös, amely a vártnál fényesebb lesz, így ha nem esik szét, akkor július közepétől a nyár végéig kis távcsővel vagy esetleg szabad szemmel is megfigyelhető majd. Az egyre látványosabb üstököst most éjszaka is több városban lencsevégre kapták.

Meghökkentő formájú hotel a semmi közepén, ahol megélhetjük Izlandot

Roadster
-
  Tegnap 11:00 Otthon

A modern dizájn és a vad természet különös kooperációja alkotta meg ezt a furcsa hotelt Izlandon, mely egyszerre tudja ápolni a lelkünket, és hív kalandra.

10 tünet, hogy hőgutát kapott a kutya: mit tegyél, és hogyan segíts gyorsan?

Femina
-
  Tegnap 10:16 Otthon

A hőség őket is megviseli: érdemes tudni, mi jelzi a kutyáknál a hőgutát.

Ilyen fantasztikus kórházak épülnek Európában

Realista
-
  Tegnap 10:00 Otthon

Az elmúlt években a globális egészségügyi építészeti piac jelentős növekedésnek indult: jelenleg az új, globális kiskereskedelmi ingatlanügyletek 40%-a orvosi létesítményekre vonatkozik. A piac mérete 2017-re elérte a közel 6 milliárd dollárt, 2025-re ez meghaladhatja a 8 milliárd dolláros határt is. A Paulinyi & Partners egészségügyi tervezésért f

A világ legfenntarthatóbb bútorgyára jön létre

A Vestre a világ legkörnyezetbarátabb bútorgyárát szeretné megépíteni, amelyet a bjarke ingels group (BIG) tervezett. A „Plus” elnevezésű üzem a norvég Magnor falu mentén egy fenyveserdő közepén épül.

Párás kertekben tarol a paradicsomvész és a burgonyavész

Édenkert
-
  Tegnap 08:39 Otthon

Melegben és hosszan tartó levélnedvességnél biztosan számíthatunk a veteményeskertben a fitiftóra fertőzésére. Ez a gomba okozza leggyakrabban a paradicsom és a burgonya pusztulását. A folyamatos esőzések hatására nagy erővel támadnak a csonthéjasok levélbetegségei is.