Találatok: 500 hír

Tőzsdei lufira figyelmeztetnek a húshelyettesítők piacán

A Jpmorgan szerint irracionális értékeltségen forog a Beyond Meat részvények árfolyama. A bank elemzői felülsúlyozásról semlegesre módosították a vegán készítményeket gyártó vállalat részvényeit.

Szalmonella miatt hívja vissza az Auchan a sajtos csirkemellet

Az Auchan Magyarország Kft. szalmonellaszennyezettség miatt visszahívja az 1000 grammos kiszerelésű, trappista sajttal töltött saját márkás csirkemellet – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az

Ekkorát még nem láttál: gigantikus méretű tök nőtt Japánban

Egy 410,3 kilogramm súlyú tök nyerte meg Japánban a szigetország legnagyobb töke címéért folyó versengést. A versenyt a koronavírus-járványra való tekintettel idén online rendezték meg.

Katonagalambok, kémgalambok, munkagalambok…

A történelem során több alkalommal fogták munkára a galambokat, és igen érdekes feladatokat bíztak rájuk. A tollas hírvivőket sokszor az otthonukhoz való ragaszkodásuk miatt kedvelték, hiszen a postagalamb bárhová kerül, onnan hazaindul. De még a légifotózásban, vagy a vízből mentésben is segítségére voltak az embernek.

Hamarosan ebzárlat lesz a vakcinázási program miatt

Idén ősszel is sor kerül hazánkban a rókák veszettség elleni vakcinázására, amelyhez kapcsolódóan ezúttal is ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben.

Egyre több a munka az őszi kertben

Szép lassan beköszönt az ősz, az évszakváltással egy időben pedig megszaporodnak kerti teendőink is. A munkálatoknak egyetlen célja van: felkészülni a téli időszakra.

Kaptárkiállítás nyílt Csengődön

Agrotrend
-
  Tegnap 16:06 Gazdaság

Makai Erzsébet és férje méhésztanyájukon egy érdekes kaptártörténeti kiállítást alakítottak ki, ahol a ma Szicíliában használt, egykor rómaiak által készített kaptár hasonmását is megtekintheti az érdeklődő. A párja és ő legalább két tucat olyan – méhcsaládok számára ma is használható – szálláshelyet készített az évek során, amilyeneket az elmúlt é

Légkondicionált méhkas és precíziós öntözés a forróság ellen

A globális felmelegedés néhány észak-afrikai ország mezőgazdaságára komoly nyomást gyakorol. Negatív hatásainak ellensúlyozása érdekében Tunéziában a startupok a méhek megmentését és a vízmegtakarítást tűzték ki célul.

Megtartották a kiskörei agrárexpót

Kiskőrösön tartanak, de nem félnek a koronavírustól. A hétvégén tartották meg tizenegyedik alkalommal az agrárexpót.

Rendkívül erősre sikerült az idei horgászszezon

Magro
-
  Tegnap 15:42 Állatvilág

A hazai horgászati ágazat idei forgalma nagyjából 20 százalékkal múlja felül a tavalyi mintegy 40 milliárd forintot. Ebben szerepet játszik, hogy horgászni – szabadidős tevékenységként – a járvány idején is megengedett volt, így sokan visszatértek korábbi hobbijukhoz, vagy családi programként választották vízparti kiránduláshoz.

Növekszik a mezőgazdasági hitelállomány Európában

Agrofórum
-
  Tegnap 15:32 Mezőgazdaság

A holland Rabobank elemzői megvizsgálták, hogy az éghajlatváltozás miatti aszályok, tűzesetek, áradások és viharos időjárási helyzetek miként hatnak az agráriumban az üzleti életre.

Nincs pincéd? Így tárold a zöldségeket, gyümölcsöket, hogy sokáig frissek maradjanak

HelloVidék
-
  Tegnap 15:30 Mezőgazdaság

Ahogy beköszönt az ősz, sokan nagy tételben vásárolják meg kedvenc zöldségeiket, gyümölcseiket. Nem csoda, hiszen virágkorát éli a befőzés és különböző savanyúságok készítése. Ilyenkor azok is kedvet kapnak a nagymamáktól tanult receptek kipróbálásához, akik nem rendelkeznek pincével. Éppen ezért gyakorta megesik, hogy a felvásárolt…

Hét éve megállíthatatlanul nőnek az árak a magyar mezőgazdaságban

Fennmaradt a mezőgazdasági termékek árának emelkedő trendje - derül ki a Ksh első féléves adataiból. Az agrár-, az élelmiszeripari és a fogyasztói árak közül az utóbbiak emelkedtek a legnagyobb mértékben.

A zeneiparban tevékenykedők számára is biztosít megélhetést a hazai mezőgazdaság

Agrotrend
-
  Tegnap 15:03 Gazdaság

A koronavírus helyzet miatt kialakult intézkedések nagyban nehezítették meg a zeneiparban tevékenykedők életét, mind a zenészekét, mind pedig a színpad, a hang és a látványért felelős technikai személyzetét is, akik tulajdonképpen munkanélkülivé lettek a pandémia megléte óta. Az agrárvilág azonban továbbra is várja a szezonális…