Találatok: 500 hír

Csak óvatosan: különböző módon szabályozzák a kerti hulladék égetését vidéken

Több városban már korábban is néhány hétre korlátozták a kerti hulladék, az avar égetésének időszakát, vagy azt meg is tiltották, de több helyen a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, a levegő tisztaságát féltve szigorítottak a szabályokon, illetve kérik a lakosságot, hogy égetés helyett komposztálja a zöldhulladékot.

Nyílt levélben fordult Nagy István az élelmiszerláncokhoz

Minden kiskereskedelmi lánchoz eljuttatta üzenetét az agrárminiszter.

Nyílt levélben fordult Nagy István az élelmiszerláncokhoz

Minden kiskereskedelmi lánchoz eljuttatta üzenetét az agrárminiszter.

Mentőövet kaphat az élelmiszergazdaság

A koronavírus-járvány mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra gyakorolt hatásainak enyhítését célzó átfogó javaslatcsomagot készített az Mkik élelmiszeripari munkacsoportja.

A tavaszi fagykárok már bejelenthetőek

Agrotrend
-
  Ma 17:41 Gazdaság

Amennyiben a tavaszi fagykár az április elseje utáni időszakban is bekövetkezik, a kárbejelentés az egységes kérelem beadási ideje alatt is megtehető.

Visszaesett a kereslet a nyúlágazatban

A magyarországi nyúltenyésztés legnagyobb felvevőpiaca Németország, Svájc és Olaszország, ahol a járványhelyzet hatására visszaesett a kereslet. A takarmányárak ugyanakkor növekedtek, a felvásárlási árak csökkentek, a megmaradó húst hűtve be kell tárolni, ami komoly költségtöbbletet jelent. A magyar nyúl 96 százaléka exportra kerül,…

A járvány hatásainak enyhítésére 37 milliárd eurót szabadítanak fel

Az Európai Parlament és a Tanács két rendeletet hirdetett ki 2020. március 31-én. Ezek értelmében 37 milliárd euró összegű kohéziós forrást biztosít a tagállamok számára az egészségügyi rendszerek megerősítése, a kis- és középvállalkozások, valamint a csökkentett munkaidőben való foglalkoztatás és a közösségi alapú szolgáltatások…

Itt a német borászatok válasza a koronavírus-járványra

Digitális borkóstolót kínálnak borászatok több német borrégióban. A digitális csomagok segítségével a borászok fenn tudják tartani a kapcsolatot vendégkörükkel, február vége óta ugyanis a koronavírus-járvány miatt sorozatosan mondták le az éves bemutatókat és rendezvényeket.

A koronavírus nehéz helyzetbe hozza a szőlő- és borágazatot

A koronavírus járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet érzékenyen érintette a magyar szőlőtermelőket és borászatokat. A válsághelyzettel kapcsolatban – a Tagság visszajelzései alapján – többféle intézkedést is hozott a HNT Elnöksége, és napi kapcsolatban áll az AM Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért felelős Államtitkárságával,…

Járványvédelemmel kapcsolatos pályázatot hirdet az Agrárminisztérium

A felhívás célja a különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenési kockázatának csökkentése.

Járványvédelemmel kapcsolatos pályázatot hirdet az Agrárminisztérium

A felhívás célja a különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenési kockázatának csökkentése.

Koronavírus: Nógrád megyében jön a helyi gazdaságot erősítő programcsomag

A helyi gazdaságot erősítő programcsomagot állít össze a Nógrád Megyei Önkormányzat. Ennek első három eleme a nógrádi termelők támogatása, a megyében rendelkezésre álló erőforrások koordinálása, valamint a pályázati projektek támogatása - mondta a közgyűlés elnöke a témában szerdán tartott sajtótájékoztató után az Mti-nek.

A lengyel gyümölcsösök is elszenvedték a fagykárt

Agrotrend
-
  Ma 16:19 Otthon

Miután két éjszakán át komoly fagyok követték egymást, Lengyelország újabb fagyos éjszakákra készülhet április első hetében. Noha a károkat még nem értékelték, a fagyás a hőmérsékletek alapján néhány gyümölcsnél megjósolható.

A madárinfluenza már Csongrád megyét is elérte

Két Csongrád megyei pecsenyekacsa-tartó gazdaság állományában is kimutatta a madárinfluenza vírusát március 31-én a Nébih laboratóriuma. A két állomány összesen csaknem 200.000 állatának leölése folyamatban van. A madárinfluenza múlt heti ismételt kitörése óta már mintegy 40 gazdaságban van jelen a betegség. A Nébih ezúton is…

Együtt élő növények

A természet sokszínű. A növények és az állatok együttélésének mintájára miért ne lehetne ugyanilyen sokszínű a kertünk is? A dísznövényeknek, zöldség- és gyümölcsféléknek egyaránt lehet benne helyük, de nem elkülönítve, díszkertben, veteményes- és gyümölcsöskertben, hanem együtt, egy ágyásban, hogy közösen örvendeztessenek meg…