Találatok: 500 hír

Havas eső, hó, ónos eső egyaránt előfordulhat

Agrotrend
-
  Ma 19:47 Időjárás

Változékony, csapadékkal tarkított hetünk lesz.

Hogyan mérsékelhető az árvíz-veszélyeztetettség?

Az árvíz-veszélyeztetettség mérséklését tekintve az agrárgazdálkodásban található jelenlegi lehetőségek szélesek. Hosszútávon komplex, integrált rendszerekben kell gondolkodni, amely nem a víz mihamarabbi el- és levezetését biztosítja, hanem a vízmegtartást elősegítését irányozza elő.

Sertéspiac: A globális termelés 9 százalékos csökkenése várható!

Agroinform
-
  Ma 18:38 Állatvilág

Az olyan afrikai sertéspestis-vírus által érintett régiókban, mint Ázsia, Kelet-Európa és Afrika, várhatóan csökkentik a termelést.

Mennyire biztonságos a takarmányokban található tejsav és kálcium-laktát?

Agroinform
-
  Ma 18:29 Állatvilág

Az Európai Bizottság felkérése alapján az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság állásfoglalást készített a tejsav és a kálcium-laktát biztonságosságáról.

Az európai vidra 2020 év emlőse

A Petesmalmi Vidraparkban készült fotókkal ünnepeljük ezt a kedves jószágot.

Az átutalások hamarosan az év minden napján, éjjel-nappal – azonnal teljesülnek!

Március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján éjjel-nappal – mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára.

Olcsó hitel tartja lázban az agráriumot

Az Agrárminisztérium által meghirdetett beruházási hitelprogramhoz csatlakozó pénzintézeteknél még javában zajlik a felkészülés, de már most jelentős érdeklődés övezi a gazdálkodói kedvezményes kölcsönt.

Még 5 napunk maradt a Web-GN beküldésére!

Agrotrend
-
  Ma 17:42 Gazdaság

Még öt nap maradt a web-GN benyújtására. Idén is január 31-ig kell benyújtani elektronikus úton a gazdálkodási napló egyes adatait (web-GN) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih).

Óriási sikert arattak a magyar borok Lengyelországban

Magyar borászati bemutatót tartottak csütörtökön Krakkóban. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (Hnt) rendezvényén a szervezet által a legutóbbi országos borversenyen díjazott 31 pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt.

Savanyúságban is csak minőséget

A magyar ember szereti és rendszeresen fogyasztja a savanyúságot – mondja Renczésné Vajda Margit. Hinnünk kell neki, hiszen szakember, óriási tapasztalattal rendelkezik: közel négy évtizede dolgozik e területen. Ő volt az, aki „meghonosított” egy hazánkban addig szinte ismeretlen tevékenységet, a kimért savanyúság készítését és értékesítését.

Év Magyar Mezőgépe 2020: Dobogós hazai gépészeti fejlesztések

Agroinform
-
  Ma 15:52 Autó-motor

Erre a díjra nem lehet pályázni – a szakmai zsűri tisztán a hazai fejlesztések innovációs értéke alapján dönt!

A talajtípusra szabott gazdálkodásról – szakmai fórum, Keszthely

A szervezők várják az érdeklődőket 2020. február 11-ére Keszthelyre "A talajtípusra szabott gazdálkodásról" című regionális szakmai fórumra, amelynek idei témája: Klímakárenyhítési stratégiák.

A talajtípusra szabott gazdálkodásról – szakmai fórum, Szarvas

A szervezők várják az érdeklődőket 2020. január 30-ára Szarvasra "A talajtípusra szabott gazdálkodásról" című regionális szakmai fórumra, amelynek idei témája: Klímakárenyhítési stratégiák.

A talajtípusra szabott gazdálkodásról – szakmai fórum, Nyíregyháza

A szervezők várják az érdeklődőket 2020. február 6-ára Nyíregyházára "A talajtípusra szabott gazdálkodásról" című regionális szakmai fórumra, amelynek idei témája: Klímakárenyhítési stratégiák.

A talajtípusra szabott gazdálkodásról – szakmai fórum, Martonvásár

A szervezők várják az érdeklődőket 2020. január 28-ára Martonvásárra "A talajtípusra szabott gazdálkodásról" című regionális szakmai fórumra, amelynek idei témája: Klímakárenyhítési stratégiák.