Találatok: 500 hír

A magyar erdők királya

Nem feledkezhetünk meg a zalai, somogyi, valamint a gemenci gímszarvas állományunkról, amely hungarikummá vált. A híres gímszarvas állomány megőrzéséhez azonban továbbra is elengedhetetlen a megfelelő szakmai ismeret és a szarvassal való gazdálkodás.

A Budapest Borfesztiválon idén az egri borvidék lesz a középpontban

Az egri borvidék borászai és borai, valamint a helyi gasztronómia és kultúra áll a középpontjában az idei Budapest Borfesztiválnak, amelyet szeptember 5. és 9. között rendeznek a budai Várban.

Szigorú szabályozás vonatkozik a gomba árusítására

Furcsa év az idei – legalábbis gombász szempontból. Nem mondható, hogy a nyáron sok gomba termett, de azt se, hogy kevés.

Így kell elkészíteni a tojást, hogy megmaradjanak benne az értékes tápanyagok

Hogyan lesz a legegészségesebb a tojásból készült ételünk? Sütve vagy főve?

Megkezdődött a szarvasbőgés Somogyban

Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben, a gímbikák párkeresése miatt egyes területek csak korlátozásokkal látogathatók.

Pénteken új szintet lépett az USA és Kína kereskedelmi háborúja

Kína magyar idő szerint péntek délután több mint ötezerféle, összesen 75 milliárd dollárnyi amerikai termékre vetett ki büntetővámot, ezek egy része már szeptember elsején életbe lép - tudósított az index.hu. Emellett ismét hatályba léptették az amerikai gépjárművekre vonatkozó 25, valamint a járműalkatrészekre vonatkozó 5 százalékos…

Hűsölnek az állatok a Körösvölgyi Állatparkban

Agrotrend
-
  Ma 14:00 Gazdaság

A Körösvölgyi Állatpark lakóinak is jól esik a hűsölés a nyári hőségben, melyben a park munkatársai is igyekeznek segíteni az állatokat.

Dél-Tirolban jó almatermésre számítanak

Az egyik legnagyobb olasz almatermesztő konzorcium, a VOG a tavalyihoz hasonló termést vár és az árak emelkedésére számít. Becslések szerint 525 ezer tonna almát takarítanak be a tagjaik, amiből 25 ezer tonna bioalma. A Gala szürete 5-7 nappal később kezdődik, és a júliusi hőség miatt kisebb méretre lehet számítani, a színeződésre…

Idén is rossz betakarítási szezont zártak a német gazdák

Ismét rosszul alakult a nyári betakarítási szezon Németországban, és vendégmunkásokat is nehezen találtak a gazdák a mezőgazdasági termelők országos szövetségének (DBV) pénteken közölt jelentése szerint.

Nem tett jót a John Deere gyártójának a kereskedelmi háború

Magro
-
  Ma 13:03 Gazdaság

Augusztus közepén hozta nyilvánosságra legfrissebb gazdasági mutatóit a John Deere gépeket gyártó Deere & Company vállalat. Ezek azt mutatják, hogy visszaesett a mezőgazdasági gépgyártó bevétele, a profit pedig alulmúlta az elemzői várakozásokat. Ezért a cég visszavette az idei évre vonatkozó várakozásait. A befektetők nem fogadták…

Okostelefon segítheti az alma növekedését

Agrotrend
-
  Ma 12:28 Otthon

A kistermelők még nem engedhetik meg maguknak a mezőgazdasági tanácsadást Szerbiában, így ősi megfigyelésekre támaszkodnak az almatermesztés során. Öt fiatal úgy döntött, hogy a legmodernebb technikával segít be nekik.

Felhördültek a gazdák a 9,35 eurós minimál-órabér hallatán

A megélhetésüket látják veszélyben az idén 9,19 eurós, jövőre 9,35 euróra emelendő minimál-órabér miatt a Rajna-menti termesztőkörzetek gazdái. Németországban sokan sikertörténetnek értékelik a minimálbér bevezetését, a kertészeti kultúrák tulajdonosai azonban korántsem, számol be róla az Agra-Europe hírügynökség nyomán a…

Kizárólag ellenőrizhető kereskedőtől vásároljunk jogszerűen kitermelt és forgalomba hozott faterméket!

Agroinform
-
  Ma 12:00 Gazdaság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar erdő- és favagyon, valamint a jogkövető faanyag-kereskedők védelme érdekében a hazai faanyag-kereskedelmi lánc egészét felügyeli. A hatóság az eddigi ellenőrzések tapasztalatai alapján összegezte a fatermékek jogszerű kereskedelmének alapvető követelményeit. Az összefoglaló…

Kutatók áttörést értek el a sertéspestis elleni védekezésben

Az afrikai sertéspestis (ASF) elsősorban Ázsiában pusztít, ahol komoly gazdasági károkat és emelkedő élelmiszerárakat hoz magával. Kutatók egy olyan oltóanyag kifejlesztésén dolgoznak a sertéspestis ellen, amellyel megőrizhető a világ sertésállománya.

Mit jelent a főnövény betakarítási időpontjának bejelentése az egységes kérelemben?

Agrotrend
-
  Ma 11:30 Gazdaság

Az egységes kérelem beadó felületen a „Főnövény betakarítási időpontjának bejelentése” minden esetben a növény lekerülésének időpontját jelenti az adott területről!