Találatok: 500 hír

Van-E Még Visszaút? David Attenborough: Egy élet a bolygónkon – A szemtanú vallomása – és látomás a Föld jövőjé…

Revizor
-
 Tegnap 23:12Könyv

„… az emberiség elveszíthet mindent, amire szüksége van és amit értéknek tekint. Ezen a bolygón egyedül mi, emberek vagyunk képesek arra, hogy világokat teremtsünk, aztán elpusztítsuk ezeket a világokat.” Vándor Judit Ismertetője.

„Én vagyok az ajtó, amin mindenki kisétál…”

Dunszt
-
 Tegnap 22:27Könyv

Szabó Imola Julianna "Holtak aranya, holdak ezüstje" című kötetéről

Könyvajánló: Soós Tibor – Árnyékból a fényre

Sorok között
-
 Tegnap 21:03Könyv

Szerencsére az utóbbi időszakban egyre több olyan könyv jelenik meg, amikben olyan nőkre hívják fel a figyelmet, akik sok mindent letettek az asztalra, és akik jobb hellyé tették a földünket. Úgy érzem az eddig általam elolvasott hasonló könyvek közül Soós Tiboré tetszett a legjobban. Kezdetben nem mehetünk el amellett, hogy mennyire igényes…

Oscar 2021: Idén először az összes díjat fekete vagy ázsiai színész kaphatja

Idén akár az összes színészi Oscar-díjat fekete vagy ázsiai színész kaphatja és a díj történetében először két női rendező, Chloé Zhao és Emerald Fennell is esélyes az Oscarra, ráadásul mindketten forgatókönyvíróként is nyerhetnek az amerikai filmakadémia 93. díjátadó ceremóniáján vasárnap este.

A Bookline márciusi toplistája a tavaszt várja

Montázs Magazin
-
 Tegnap 19:40Könyv

Tavasszal teli olvasmányok - A Bookline márciusi toplistája - Bár már láthatunk jeleket arra, hogy közeledik a tavasz, a valódi nyitás még nem következett be. Maradtunk még otthon, viszont így sokan és sokat olvastunk.

„Csak nálam lassú...?”

Moly
-
 Tegnap 19:36Könyv

Az elmúlt pár hétben változatos hibák és misztikus belassulások jellemezték az oldalt. Sajnos önmagában ezeket a jelenségeket nem magyarázta az, hogy a járvány miatti kényszerű otthonmaradás következményeként ismét jelentősen nőtt a Moly látogatottsága. Ebben az esetben elég lett volna nagyobb szerverre költözni (lehet, hogy erre…

Törpeceruzák, csorba csészék, számemberek – Üdvözlet Mezítlábországból!

Könyves Magazin
-
 Tegnap 19:03Könyv

Mezítlábország egy képzeletbeli világ törpeceruzákkal, csorba csészékkel, számemberkékkel, egy olyan ország, ahol végre nincsenek előítéletek, félelmek, komplexusok, bárki menedékre talál. Olvass bele Ana María Matute spanyol író gyerekeknek és kamaszoknak szóló könyvébe!

Folyamatos a megújulás a komlói könyvtárban

Bama
-
 Tegnap 18:40Könyv

Igazi különlegességek is kerülnek a komlói könyvtár közelmúltban elkészült, felújított alagsori helyiségeibe.

A vasárnap délutánok lélektana

Könyves Magazin
-
 Tegnap 18:27Könyv

Válás, gyerekek, munka és a közelgő negyedik X... a hétköznapok mókuskerekében Zsuzsi igyekszik újra megtalálni magát és most kapott egy második esélyt, mégpedig az egyszerűbb, lassúbb, őszintébb létezésre, ahol minden nap a vasárnap ígéretét hordozza magában. Vajon tud-e élni a lehetőséggel? Megtalálja-e új hivatását, megkapja-e…

Életéből merített ihletet az íráshoz Zsoldi Gergely

Zaol
-
 Tegnap 17:30Könyv

Találkák az ipszilon elágazásnál – ezt a címet adta nemrégiben digitálisan megjelent könyvének Zsoldi Gergely. A kanizsai Rhyme Project együttes egykori tagja, a most 36 éves férfi súlyos, daganatos betegségéről is írt a kötetben.

54 000 év genetikai öröksége

Könyves Magazin
-
 Tegnap 17:30Könyv

Karin Bojs elhatározta, hogy a Dns-elemzések segítségével az őskori emberekkel való rokonságát fogja feltárni. A kőkorszaktól egészen napjainkig ívelő munkájában elénk tárja azokat az összefüggéseket, amelyek a töredékeket átfogó és izgalmas képpé olvasztják egybe – az európai emberek genetikai örökségének történetévé. Olvass bele!

Könyvesblokk: Musso, Reza, R.R. Martin

Könyves Magazin
-
 Tegnap 17:23Könyv

Újraindul Könyvesblokk rovatunk, amelyben minden héten három izgalmas könyvújdonságot mutatunk meg. Az első részben Musso új felkavaró pszichothrillerét, Yasmine Reza díjnyertes Babilonját és George R.R. Martin sci-fijét ajánljuk.

Ezek a könyvek nyerték a Zsoldos Péter-díjat!

Könyves Magazin
-
 Tegnap 17:20Könyv

Zsoldos Péter születésnapján adták át először a róla elnevezett díjat, mégpedig három kategóriában. Az olvasók szavazatai alapján közönségdíjat is osztottak.

Könyvkritika: Candace Bushnell & Katie Cotugno – Csajoknak kötelező

Sorok között
-
 Tegnap 15:03Könyv

Szeretem a tanár-diák románcot bemutató könyveket. Szeretem, noha tudom, helytelen egy ilyen kapcsolat, mert a diák akkor is sérül, ha kettejük között igazán szerelem van. Kellett már egy ilyen könyv, mint a Csajoknak kötelező, hogy megmutassa, mekkora károkat tud okozni az, ha egy tanár átlépi azt a határt, amit megközelítenie se lenne…

10 – A Puskás

Demokrata
-
 Tegnap 13:58Könyv

A leghíresebb magyar labdarúgóról a leghíresebb magyar képregényrajzoló, Futaki Attila készített látványos albumot.