Találatok: 500 hír

Pokoli tüzek a tó körül

Librarius
-
  Ma 07:59 Könyv

Vannak olyan titkok, melyek évtizedekig lappanghatnak, de elég egy újabb gyújtogatás ahhoz, hogy a lángok titkokra világítsanak rá. Anders de la Motte rendős volt eredetileg...  

Mi Van Az Üres Francia Műanyag Uzsonnás Dobozban? Michel Houellebecq: Szerotonin

Revizor
-
  Ma 00:54 Könyv

A Szerotonin fröccsöntött, piacra készült alkotás, Houellebecq-klisékből összerakva – miközben egyik fontos témája épp a radikális piackritika és egyben a fogyasztói társadalom indukálta depresszió. Szűcs Teri Recenziója.

Világháborús emlék: három fiúgyermekét gyászolta a debreceni család

Dehir
-
  Tegnap 22:16 Könyv

Debrecen - Az I. világháború első heteiben a négy Miklóssy fiú közül hárman a harctéren veszítették életüket. Könyv készült tragikus sorsukról. 

Könyvajánló - Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Haon
-
  Tegnap 20:54 Könyv

Biztos volt már azoknak az embereknek, akik szeretnek olvasni, legalább egy olyan könyv az életükben, ami lelkileg hatott rájuk. Amire azt mondták: ,Na, ezt muszáj ajánlani másnak is, annyira jó lett!

Új könyv jelent meg az évszázad hibájáról

Merkel egyik korábbi bizalmasa megírta, hogyan, milyen döntésekkel tette ki végveszélynek az európai kultúrát a német kancellár.

Új könyv jelent meg az évszázad hibájáról

Merkel egyik korábbi bizalmasa megírta, hogyan, milyen döntésekkel tette ki végveszélynek az európai kultúrát a német kancellár.

Nem ér véget a webaratás

kultura.hu
-
  Tegnap 17:16 Könyv

A közgyűjtemények webarchiválási feladatairól tanácskoznak az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) csütörtökön Budapesten.

Pénteken nyílik a Győri Könyvszalon

kultura.hu
-
  Tegnap 15:43 Könyv

Harmincöt kiadó legújabb köteteit mutatják be a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó 19. Győri Könyvszalonon.

27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Port
-
  Tegnap 15:00 Könyv

2020. április 23-án nyílik a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. A díszvendég-író 2020-ban napjaink irodalmának nemzetközileg elismert, Nobel-díjas alkotója, Szvetlana Alekszijevics, az Európa Könyvkiadó és a Helikon Kiadó szerzője.

Átadták az Anyanyelvápolók Szövetsége idei díjait

kultura.hu
-
  Tegnap 14:52 Könyv

A díjakat a magyar nyelv napja alkalmából szervezett ünnepi gálán osztották ki szerdán a Pesti Vigadóban.

Tananyag lett Weninger Erzsébet regényéből

Baon
-
  Tegnap 14:00 Könyv

Kölyökkorom kalandjai címmel pár évvel ezelőtt jelent meg Weninger Erzsébet első regénye, mely egy csepeli iskolában azóta tananyagba épített kötelező olvasmány is lett.

Nem találtak könyvet a gyerekeiknek, alapítottak egy kiadót – 18 éves a Pagony

KönyvesBlog
-
  Tegnap 13:50 Könyv

Demény Eszter, Sárdi Dóri és Kovács Eszter (fotó: Valuska Gábor) Tizennyolc éves lett az ország egyik meghatározó gyerekkönyvkiadója, a Pagony, ami bár kiadónak indult volna, 2001-ben könyvesboltként nyitotta meg kapuit, hogy aztán alig egy év elteltével mégis megjelentesse első gyerekkönyvét. A vállalkozást három baráti házaspár, Kovács…

Rengeteg program és még több könyv Marosvásárhelyen

kultura.hu
-
  Tegnap 12:46 Könyv

Több száz program várja az érdeklődőket a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amely a romániai magyarság legnagyobb könyvszemléjének számít.

Rejtőzködő tartalmak felderítője

kultura.hu
-
  Tegnap 12:02 Könyv

Az Országos Széchényi Könyvtár épülő Digitalizáló Központjának egyik új eszköze egy különleges fényképezőgép.

A franciák szerint kábító, gyötrő olvasmány Dragomán György Máglya című regénye -Az Élet és Irodalom 2019/46. szám…

Librarius
-
  Tegnap 11:59 Könyv

Az Élet és Irodalom új számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk. Feuilleton Radics Viktória Ökomama címmel írt esszét: „Az üres üvegeket, palackokat fölvitték a padlásra. Nagy szükség volt rájuk befőzéskor, vagy ha a fekete szederből szörpöt készítettek. A paradicsomlét ilyen üvegekben tették el, dehogy pillepalackban. Ezt a fogalmat