Találatok: 500 hír

Kitalálni Az Istent Szasa Filipenko: Vörös keresztek

Revizor
-
  Tegnap 22:57 Könyv

“Mindaz, ami a lágerben történt, olyan buta, kegyetlen és tehetségtelen volt, hogy csak a mindenható létezése tudott megtartani engem. … Muszáj volt kitalálnom a fejemben az istent, akihez majd egyszer járulhatok, hogy magyarázatot követeljek.” Szarka Judit Recenziója.

Az Emigráció Mintázatai Beszélgetés Tompa Andreával

Revizor
-
  Tegnap 22:57 Könyv

Mennyire saját élmény és mennyire eltávolított a történet, amely egy osztálytalálkozó kapcsán vet föl súlyos kérdéseket, a hollét, az otthon érzetének a szemszögéből. Tompa Andrea új regénye, a Haza: számvetés útközben. Vlasics Sarolta Interjúja.

Kepes András a boldog hülyéről és az okos depressziósról írt könyvet

EctoPolis
-
  Tegnap 19:30 Könyv

Az egykori riporter regény helyett ezúttal az élet értelméről elmélkedik.

Anekdotakirály a messzi-messzi galaxisból

Ziro
-
  Tegnap 19:00 Könyv

Craig Miller mindössze néhány évig dolgozott a Lucasfilmnél, mégis elképesztően izgalmas és olvasmányos könyvet tudott írni az élményeiről. Ez a cikk Anekdotakirály a messzi-messzi galaxisból a Ziro.hu-n jelent meg először.

Átadják a könyvadományt

Szon
-
  Tegnap 15:04 Könyv

Februárban a megyei könyvtár több mint nyolcvandoboznyi könyvet kapott Friderikusz Sándortól.

Neil Gaiman lehetőségek tárházát látja a Netfilx The Sandman adaptációjában

GameStar
-
  Tegnap 14:50 Könyv

A The Sandman élőszereplős feldolgozás merészen nyúl majd hozzá az ikonikus képregényhez, és sok változtatásra kell készülnünk.

Harminchét szerző a minorita templomról

Boon
-
  Tegnap 12:30 Könyv

Könyvbemutatóra várták az érdeklődőket vasárnap a miskolci minorita templomba.

Szerkesztőket keresünk!

Moly
-
  Tegnap 12:11 Könyv

A Molyon készül a legnagyobb magyar könyves adatbázis, amelyet kizárólag a tagok töltenek fel. Ezeknek az adatoknak a gondozásához és javításához is elhivatott önkéntesekre van szükség, a szerkesztői csapatunk talán pont terád vár. Jelentkezz szerkesztőnek, ha van kedved és időd szöszölni az adatbázissal vagy a kihívásokkal; követed a…

Hová tűnnek el a gyerekek Indiában? – Deepa Anappara: Dzsinnvadászok

Corn & Soda
-
  Tegnap 12:04 Könyv

Az indiai származású Deepa Anappara első regénye, a Dzsinnvadászok, az indiai nyomornegyedekből nyomtalanul eltűnő gyerekek problémájára hívja fel a figyelmet. Az írónő hosszú időn keresztül dolgozott újságíróként, rengeteg interjút készített gyerekekkel, jól ismeri az...

„Téged jöttünk köszönteni..." - zenés irodalmi jubileumi műsor

Nyíregyháza
-
  Tegnap 11:38 Könyv

A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület és a megyei könyvtár Kovács István költő zenés irodalmi jubileumi műsorára várja az érdeklődőket, július 22-én.

Elsárgult lapok őrizték

Duol
-
  Tegnap 11:00 Könyv

A dunaújvárosi A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Farkas Petra ajánlja az Egy meszely az fél icce: Szabó Magda ízei című kötetet.

Ezek a könyvek utazás nélkül is elrepítenek egy-egy különleges helyre!

Goodstuff
-
  Tegnap 10:45 Könyv

A koronavírus átírta a nyári terveinket, így ha te is lemondtad a nyaralást és a külföldi utazást, akkor most olyan regényeket ajánlunk, amiket olvasgatva mégis elrepülhetsz egy idegen és különleges tájra. Persze nem olyan, mintha ott lennél, de majdnem! Hidasi Judit – Egy nap a parton (Álomgyár Kiadó) A Goodstuff főszerkesztője idén nyáron egy…

A Twin Peaks-t inspiráló gyilkosságot könyvben és dokumentumfilmben dolgozzák fel

Ki ölte meg Laura Palmert, azaz Hazel Drew-t a valóságban?

A bíróság szerint megjelentetheti Trump unokahúga a Trumpot bíráló könyvét

Index
-
  Tegnap 10:17 Könyv

Donald Trump testvére, Robert Trump bíróságra vitte a könyv ügyét, a bíróság végül kimondta, hogy nem lehet csak úgy betiltatni könyveket.

A több kevesebb

Kulter
-
  Tegnap 09:29 Könyv

Solymosi Bálint második regényének főhőse 1994-ből, a megkeseredett művészlélek önkéntes száműzetésének állapotából tekint vissza vidéken töltött gyerek- és fiatalkorának, budapesti bohéméletének hányattatásaira. Már Körös-menti szülőfalujában egy életre megmérgeződik szülei, a térség, a korszak anyagi, szellemi, és lelki…