Találatok: 500 hír

A robotok jobbak, mint a főnököd?

Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben.

Keresztféléves felvételi: meddig kell pótolni a hiányzó dokumentumokat?

Eduline
-
  Ma 07:03 Karrier

Meddig kell beküldenetek az ősszel szerzett érettségi bizonyítványt, tanúsítványt vagy felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet, ha keresztfélévben felvételiztek egyetemre, főiskolára? Olvasói kérdésre válaszolunk.

2020-as középiskolai rangsor: ezek a legjobb két tanítási nyelvű gimnáziumok

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium, a Kecskeméti Katona József Gimnázium és a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium vezeti a legjobb két tanítási nyelvű intézmények listáját a friss középiskolai rangsorban. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

D. Tóth Kriszta: A gödör legmélyén tudtam megfogalmazni, hogy ezt így tovább nem csinálom

Forbes
-
  Ma 04:00 Karrier

Egy főnök kötelessége minden nap pszichológusnak is lennie, a problémák pedig néha nem is ott vannak, ahol azokat hisszük - a MesterAkadémia következő mestere: D. Tóth Kriszta!

Lehet élményközpontú a nyelvtanulás

Hiros
-
  Tegnap 21:06 Karrier

​Élményközpontú Nyelv és Irodalomoktatás címmel szervezett ma előadást a Neumann János Egyetem Pedagógus Képző karának kutatóműhelye. A konferencia témája az óvó- és tanítóképzés, valamint az óvodai és iskolai gyakorlat anyanyelv és irodalom oktatása, élményközpontúsága volt.

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy ingatlanközvetítő legyek?

SzakmaFórum
-
  Tegnap 20:16 Karrier

Szeretnél ingatlanközvetítő lenni, de nem tudod, milyen végzettség szükséges hozzá? Cikkünkből megtudhatod, hogy...

A pályaválasztást segítő, alapszakmákat bemutató kiadvány jelent meg

Alapszakmákat bemutató kiadvánnyal segíti a pályaválasztás előtt állókat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A tájékoztató füzetet százezer példányban juttatják el szakképzési centrumokhoz, tankerületi központok által működtetett általános iskolákhoz, és még októberben megkapják a…

Tudtok annyit, mint egy idén érettségiző? Teszteljétek magatokat

Eduline
-
  Tegnap 18:06 Karrier

A következő feladatot a 2019-es őszi történelemérettségiből választottuk ki nektek, mégpedig abból, amit az emelt szinten vizsgázóknak kellett megírnia. Ti tudjátok a helyes válaszokat?

Átalakítják a szakképzést: októberben kapják meg az iskolák a tájékoztató füzetet

A 2020 szeptemberétől oktatható alapszakmákat bemutató kiadványt jelentet meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, októberben kerül az érintettekhez.

Új kommunikációs vezető az SAP-nál

Computerworld
-
  Tegnap 16:06 Karrier

Halpert Zsuzsa veszi át az SAP integrált kommunikációs vezetői feladatait, mostantól ő felel a vállalat külső és belső kommunikációjáért Magyarországon és a dél-kelet-európai régió további 5 országában.

Hány óra kell egy nyelv megtanulásához? Érdekes lista az időbefektetésről

Eduline
-
  Tegnap 16:06 Karrier

Gondolkoztatok már azon, hogy vajon milyen idegen nyelveket lehet a legkevesebb idő alatt megtanulni? Itt egy lista, ami tetszeni fog, ha időhiányban szeretnétek egy (újabb) nyelvvizsgát.

A cégek kétharmada megbukik a munkaügyi ellenőrzésen

Index
-
  Tegnap 16:00 Karrier

Hiába szól előre az ellenőrzésekről a hatóság,sok munkáltató így sem jelenti be a dolgozókat.

Bizarr iskolai eset: nyilvánosan kellett bocsánatot kérie a diákoknak egy osztályműsor miatt

Eduline
-
  Tegnap 15:00 Karrier

A keszthelyi Vajda János Gimnáziumban az iskola udvarán, a teljes gimnázium előtt kellett nyilvánosan bocsánatot kérnie egy tanárnak és több tanulónak az osztályműsorban elhangzott „poénokért”.

Az 1956-os sortüzek a középiskolások szemével

A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozat keretében Sortüzek 1956-ban címmel rendezte meg a hódmezővásárhelyi Emlékpont a középiskolások történelemversenyét.