Találatok: 500 hír

Hetente kétszer papíron - így oldják meg a hátrányos helyzetű települések a távoktatást

Eduline
-
  Ma 07:15 Karrier

A koronavírus-járvány miatt bezártak az iskolák, a jobb helyzetben lévő diákok számítógép mellett, Facebook-csoportokat használva, a tanárok internetes jelenlétével folytatják a tanulást. De hogyan oldják ezt meg a hátrányosabb helyzetű tanulók?

Ne dolgozz a kanapéról! Ergonómiai kisokos a home office-hoz

Most, hogy rengeteg irodai dolgozó számára bizonytalan ideig lényegében kötelezővé vagy legalábbis erősen ajánlottá vált a home office, egészségünk védelme érdekében még fontosabb az ergonomikus munkakörnyezet kialakítása otthon is.

Átértékelheti az online orvosi konzultáció szerepét a koronavírus

MedicalOnline
-
  Ma 06:28 Karrier

Egy-egy alkalommal átlagosan fél órát töltenek a betegek a „digitális rendelőben” és a szolgáltatás tarifája 15 ezer forint körül alakul.

Mától kezdődik az általános iskolai beiratkozás - idén nem kell személyesen megjelenni

Eduline
-
  Ma 06:24 Karrier

Fontos dátum a mai az általános iskolát választó szülőknek, ugyanis mától kezdődik a beiratkozás. A koronavírus járvány miatt minimális személyi kontaktus mellett a szülők e-mailben, telefonon, illetve a KRÉTA rendszeren keresztül tudják majd jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

Szakmák extrovertáltaknak

TanfolyamOKJ
-
  Ma 06:04 Karrier

Amikor tanulásra adod a fejed, számos dolog mellett azt is mérlegelned kell, hogy extrovertáltként milyen szakmák illenek a személyiségedhez. Nézzük, hogyan dönthetsz okosan, a szakmák extrovertáltaknak című fejezetben pedig kedvedre böngészhetsz a legjobb tanfolyamok között. Tudtad? Nem vagy egyedül, hiszen a Career Assessment…

Hogyan tanulnak az elsősök írni, olvasni a távoktatásban?

Eduline
-
  Ma 05:03 Karrier

Vajon hogyan élik meg a távoktatásra való átállást az elsős kisiskolások, akik éppen most hagyták ott az óvodát, még szokják az iskolai szabályokat és írni, olvasni tanulnak? Általános iskolás tanárnőkkel beszélgettünk.

Itt lehetsz gyenge, itt kieresztheted a gőzt – most kicsit másképp kapják a segítséget az egyszülős családok

Forbes
-
  Ma 04:00 Karrier

Magyarországon körülbelül 300 ezer egyszülős család van, nagyjából félmillió gyereket nevelnek. Az Egyszülős Központ lelkileg is próbál most nekik segíteni. Nagy Annával beszélgettünk.

A koronavírusos betegek ellátására intenzív terápiás e-learning képzés indult a Debreceni Egyetemen

Speciális szimulációs szobában gyakorolják a Debreceni Egyetem (DE) orvosai, rezidensei és szakdolgozói, hogyan kell ellátni a koronavírus-fertőzött betegeket – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszék e-learning képzésén a koronavírus járványra összpontosító intenzív ellátási protokollokkal és…

Korábbi évek díjnyertes rövidfilmjeit nézhetitek meg online

Eduline
-
  Tegnap 18:03 Karrier

Az idei Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivált is el kellett halasztani a járvány miatt. A szervezők azonban nem szerették volna, hogy a közönség filmek nélkül maradjon, ezért online mutatnak be néhányat a korábbi évek nyertes alkotásaiból.

Gröhling: az általános iskolákban bizonyítvány helyett szóbeli kiértékelés és online középiskolai felvételi jöhet

A frissen kinevezett oktatáügyi miniszter, Branislav Gröhling az Állami Pedagógia Intézettel tart közös sajtótájékoztatót hétfőn. Akkor derül majd ki, végül milyen értékelést kapnak az általános iskolák diákjai júniusban, az ugyanis már szinte biztos, ebben a félévben nem lesz hagyományos tanítás.

Hétfőtől azokra is gondolnak, akik tornázni szeretnének a TV előtt

Eduline
-
  Tegnap 15:12 Karrier

Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján.

Egyes szakiskolákban gyakorlati érettségi vizsgát tehetnének a tanulók

Felvidék.ma
-
  Tegnap 14:56 Határtalan

Egyes szakközépiskolákban megvalósulhatnának a gyakorlati érettségi vizsgák, ezek formájáról és tartalmáról az iskolaigazgatók dönthetnének, annak alapján, hogy mindehhez az adott intézmény milyen reális feltételekkel rendelkezik.

Újabb ingyenes app most azoknak, akik németül tanulnának

Eduline
-
  Tegnap 13:03 Karrier

Angolból már van nyelvvizsgátok és szívesen belekezdenétek a németbe? Ezzel az ingyenes appal mind a két nyelvet gyakorolhatjátok vagy akár el is kezdhetitek az alapoktól.

Minden hetedik Ausztriában élő magyar elvesztette a munkáját

Az ingázókkal együtt nagyjából 13 ezer kint dolgozó magyar lett munkanélküli a G7.hu számításai szerint.

4 hasznos tipp a szakdolgozatíráshoz

Eduline
-
  Tegnap 11:09 Karrier

A távoktatásra való átállás most nehezíthette a szakdolgozatot írók helyzetét is, leginkább a jó időbeosztáson múlhat a leadásig sok minden. Itt van néhány hasznos tipp, ha még hátravan az utolsó nekifutás.