Találatok: 500 hír

Megszólalt a katáról a BKIK: korrigálni kellene a szigorítást!

Tömegével érkeznek az elkeseredett panaszleveleka a BKIK-hoz a kata szigorítása kapcsán. A szervezet elnöke szerint korrigálni kellene a szabályozást.

Többet költenek idén az iskolakezdésre a szülők

Az idén gyermekenként átlagosan 33 ezer 560 forintot terveznek elkölteni a szülők az iskolakezdésre, tavaly ez az összeg átlagosan 15 ezer és 25 ezer forint között mozgott.

Járványügyi intézkedési protokollt kapnak az intézmények

A tapasztalatok alapján történik a felkészülés a következő tanévre.

Áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel

Jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

10 HR-es véleményvezér - itt vannak a globális influencerek

HR Portál
-
  Ma 08:23 Karrier

Kik vannak nagy hatással a személyzeti szakemberek gondolkodására? Kiket hívnak top konferenciák előadóinak és kiknek jelentek meg sikerkönyveik. Sok szempont alapján mérlegelve tíz olyan HR véleményvezért javaslunk, akiket érdemes követni.

Amit a beltéri LED szalagok használatáról tudni érdemes

HR Portál
-
  Ma 08:18 Karrier

A fehér, valamint a többszínű LED szalagok egyre népszerűbb opciónak számítanak az otthoni világítás megreformálását fontolgatók körében. Mindez köszönhető egyrészt a sokoldalú felhasználási lehetőségének, másrészt a LED szalagok esztétikus megjelenésének.

Különös iskolakezdés – túl sok a kérdőjel

Késésben a tanév rendjéről szóló rendelet, lesz majd részletes intézkedési protokoll az iskoláknak, de még nem tudni, mikor.

Brutális összegeket költöttek a szülők digitális eszközökre a járvány miatt

A megkérdezett szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, erre átlagosan 125 ezer forintot költöttek, míg közel kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt, átlagosan 32 ezer forintért - derült ki a Budapest Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából.

WHO: 2030-ra csaknem 10 millió orvos, ápoló és szülésznő fog hiányozni a munkaerőpiacról

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az emberek élettartamának növekedése miatt 2030-ra akár 40 millió új egészségügyi munkahelyre is szükség lehet. Addigra azonban mintegy 10 millió orvos, ápoló és szülésznő fog hiányozni a szakmából.

42 végzős vehette át diplomáját az Asklepios Campus Hamburg ünnepségén

Semmelweis
-
  Ma 07:00 Karrier

A Semmelweis Egyetem németországi kihelyezett képzésének 9. végzős évfolyamának hallgatóit Hamburgban avatták doktorrá.

Pörgős szakmák

TanfolyamOKJ
-
  Ma 06:41 Karrier

Egyik kedvenc mondásom szerint bizony nem vagyunk egyformák. Míg sokan arra törekszenek a pályaválasztás során, hogy minél csendesebb és nyugodtabb munkahelyet találjanak, addig mások kifejezetten kerülik ezt a lehetőséget, és inkább pörgős szakmák után néznének.   Nem kell mélyreható kutatásokat végezni ahhoz, hogy tisztán…

Új eszközt vett sok szülő a digitális oktatás miatt – felmérés

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, sokuk kiegészítőt is vásárolt.

A legtöbb felsőoktatási intézmény megtartja gólyatáborát

A felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatáborát – mondta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Budai Marcell elmondta, a táborokat a járványügyi szabályok betartásával rendezik, vagyis figyelnek a maszkhasználatra, a…

Tömegek falják, de kinek segítenek valójában az önsegítő könyvek?

Forbes
-
  Ma 05:02 Karrier

Egész iparág épült az önsegítő könyvekre és társaikra – de vajon igazából mi célt szolgálnak?

Ne büntess! Fegyelmezz inkább pozitívan!

Pöttyöslabda
-
  Tegnap 19:58 Karrier

A karantén indulásakor, de talán már egy kicsit előtte is a 3-4 éves forma gyerekem egyszer csak elkezdte feszegetni a határait. Amikor ennél kisebbek, akkor még nagyon aranyosak tudnak lenni,…