Találatok: 500 hír

Védjegyek a korona idején

Márkamonitor
-
  Ma 08:05 Gazdaság

A koronavírus okozta globális válság az élet szinte minden területére beférkőzött, így a védjegyek világába is. Sokan humoros, kreatív ötletekkel rukkolnak elő, míg mások inkább anyagi lehetőséget látnak a kialakult helyzetben. A Danubia Legal védjegyszakértőivel tekintjük át az utóbbi hetek eseményeit.   A világjárvány hatására kialakult piaci hel

New York egyik állatkertjének tigrisei is megfertőződtek

Ez az első eset, hogy tigrisnél és oroszlánnál kimutatták az új típusú koronavírust.

Magyar Nemzet: Nem lesz áremelés a láncoknál

HírTV
-
  Ma 08:03 Gazdaság

Az áruházláncokat nem rázta meg a különadó híre.

Kijött a rendelet: ingyenes a parkolás, rengetegen fognak túlórázni

Vasárnap késő este megjelentek a legfrissebb kormányrendeletek a koronavírus kapcsán. A Magyar Közlönyben kiadott dokumentumban a többi között ingyenessé tették a parkolást, illetve a rendőri túlórákról is döntöttek. Megjelent...

Nyugdíjrendszer a változó társadalomban

Három évtizede folynak különböző irányú kísérletek a nyugdíjrendszer reformjára. A reformokra egyrészt a finanszírozhatóság biztosítása, másrészt a nagyobb igazságosság elérése érdekében van szükség. Nem elegendők a parametrikus reformok. Paradigmaváltás kell a nyugdíjrendszerben! (Pénzügyi Szemle 2020/1.)

Fogat hírek - Szilvásváradi együttműködési megállapodás

Ünnepélyes keretek között megállapodást kötött Szilvásváradon Cseri Dávid, a ménesgazdaság vezetője, illetve Blidár János, a CRM Kft. ügyvezetője arról, hogy a ménes ezután biztosítaná a kft.-nek a lovakat, a kft. pedig a hajtót és a felkészülés lehetőségét az elkövetkező években.

Szlovákia: több támogatás a fiatal gazdáknak

Öt év után több támogatáshoz juthatnak a kezdő gazdálkodók Szlovákiában, jelentette be még a leköszönt szlovák kormány mezőgazdasági minisztere, Gabriela Matečná. A fiatal szlovák gazdák akár 50 ezer euró dotációt is kaphatnak.

Napjaink médiapiaci értékparadoxona

Digital Hungary
-
  Ma 08:00 Média

Talán sokak számára ismert az Adam Smith által kidolgozott közgazdaságtani értékparadoxon: „Miért drága a gyémánt, amikor a víz, az élet elengedhetetlen feltétele ingyen van?” Az elmúlt hetek eseményei nem meglepő módon tovább növelték az amúgy konszolidáltan növekvő online platformok iránti keresletet. Csakhogy ez a kereslet nem…

Hogyan szűnhet meg jogszerűen egy munkaviszony?

ProfitLine
-
  Ma 08:00 Gazdaság

A koronavírus-járvány miatt a kormány által elrendelt korlátozások a kis- és középvállalkozásokat, de akár a nagyvállalatokat is abba a helyzetbe kényszeríthetik, hogy nem tudnak eleget tenni foglalkoztatási kötelezettségüknek. Számos vállalkozásnál ezért a munkaviszony megszüntetésének lehetősége kiemelt kérdéssé válhat a következő…

Példás összefogásról tettek bizonyságot az építőipari cégek

A Stravia Kft. kivitelezéséhez a Colas Út Zrt. mellett, a Gánt Kő Kft., a Bácska-Logistik Kft., a Tro-Passage Kft., valamint az RBM Kft. is hozzájárult.

Érdemes figyelni, mert a moratórium alatt is nőhet a törlesztő

Népszava
-
  Ma 08:00 Gazdaság

A kormányrendelet szerint a moratórium miatt nem emelkedhet annak lejárta után a törlesztőrészlet, de a kamatváltozást ez a rendelkezés nem érinti.

Százhúszezren hiányolják az orvosi ellátást

Mintegy 470 ezer budapesti állítja, hogy a járvány kezdete óta valamiféle orvosi ellátásra volt szüksége – írja a Publicus Intézet felmérése alapján a Népszava.

Fontos bejelentés a Vodafone-tól

A mobilszolgáltató 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít.

Működhet az MNB csodafegyvere a globális pánik ellen?

Napi
-
  Ma 07:52 Pénzügy

Érezteti hatását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemrégiben bejelentett likviditási eszköze, a hosszú állampapírhozamok emelkedése lelassult. Egyelőre még drága az ország finanszírozása, de a bankok helyzete javult.

Milyen időjárást bírnak ki a napelemek?

NRGreport
-
  Ma 07:51 Gazdaság

Arról már rengeteget cikkeztünk, hogy a napelemek a rossz időben is képesek némi energiát termelni, és nyilvánvaló, hogy azért a nem túl extrém időjárást kibírja, hiszen alapvetően kültérre tervezik őket. De mi az az extrém helyzet, amiben már a napelem sem áll helyt? Mire kell figyelni, ha napelemes rendszer mellett teszi le a voksát?