Találatok: 500 hír

Elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakasza

Elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának fejlesztése. A forgalom kétszer két sávon, óránként 110 kilométeres sebességgel haladhat - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) szombaton az MTI-vel.

Eljön az érzékek internetének kora - 10 jövőbeli trend, amik 2030–ra valósággá válhatnak

A felhasználói elvárások szerint a hálózatba kapcsolt technológiák 2030-ra már hétköznapi szinten is képesek lesznek mind az öt emberi érzékszervvel interakcióba lépni, a látáson és halláson felül az ízlelést, a szaglást és a tapintást is stimulálni. Ennek köszönhetően számos új szolgáltatás jelenhet meg a piacon. Az érzékek internetére…

Greta Thunberg mégsem állítja a falhoz a világ vezetőit, pedig döcögős a madridi klímacsúcs

Index
-
  Ma 17:06 Gazdaság

A legnagyobb szennyezők vonakodnak a további kötelezettségektől, a szegény országok és az EU viszont komolyabb változást akar.

Indul az év végi pénznyomda az Egyesült Államok központi bankjánál

BitcoinBázis
-
  Ma 17:04 Gazdaság

Az Egyesült Államok központi bankja a jövő hónap közepén legalább 300 milliárd dollárt tervez a pénzpiacokra önteni. A Federal Reserve Megjelent a BitcoinBázis oldalon.

Veszélyben vannak a világ leghíresebb borvidékei

Index
-
  Ma 17:03 Gazdaság

A klímaváltozás még az optimistább forgatókönyvek szerint is alapjaiban forgatja fel a bortermelést. 30 év múlva Magyarország inkább portóis hely lesz, cserébe jönnek a skandináv fehérborok.

Pörög a turizmus Budapesten: elképesztően erős volt az október

Az idei október volt a 2019-es év legdinamikusabban növekvő hónapja a vendégérkezéseket és a vendégéjszakákat tekintve Budapesten - hívta fel a figyelmet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) elemzésében.

Október volt idén a legerősebb hónap a budapesti turizmusban

Origo
-
  Ma 16:55 Gazdaság

A fővárosi szálláshelyek árbevétele megközelítette a 25 milliárd forintot.

Az év eddigi legerősebbje volt az október a budapesti turizmusban

Októberben több, mint 372 ezer külföldi vendég érkezett a magyar fővárosba.

Tényleg beelőzheti a Visát az Ethereum 2020-ban?

Kriptoworld
-
  Ma 16:50 Gazdaság

2017-ben az Ethereum volt a legforróbb kriptopénz. Szinte minden kriptorajongó ismerte, egy bizonyos ponton pedig arról is spekuláltak, hogy esetleg beelőzheti a Bitcoint. Ez ugyan valamennyi mérőszámban nem sikerült, az

Új iskolák épülnek Pest megyében

Napi
-
  Ma 16:49 Otthon

Négy új iskola építésének, továbbá 12 meglévő bővítésének az előkészítésére hagyott jóvá a kormány 1 milliárd 163 millió forintot.

Nőtt az ezüst népszerűsége az idén

Idén az ezüst keresletét valamivel felülmúlja a kínálat annak ellenére, hogy a kínálat 1018,9 millió unciás mennyisége egy százalékkal kisebb a tavalyinál – áll a The Silver Institute 2019-re vonatkozó legfrissebb előrejelzésében, amit a nemesfémekkel is foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. ismertetett az Mti-vel.

Ez lehet Schobert Norbert legújabb dobása

Az Armadillo rendezvényén a tömegkommunikáció buktatóiról, sikerekről és kudarcokról beszélt Schobert Norbi, Osbáth Norbi – aki a Pamkutya formáció egyik fele – és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Megszólalt a Vodafone az óriási bírságáról

VG
-
  Ma 16:30 Gazdaság

A GVH 1 milliárd 176 millió forint bírságot szabott ki a Vodafone-ra.

3,7 milliárd forint körül alakul a BDO Magyarország idei árbevétele

ProfitLine
-
  Ma 16:30 Gazdaság

A BDO Magyarország cégcsoport konszolidált árbevétele a tavalyi 3,37 milliárd után az idén 3,7 milliárd forint körül alakul majd. A BDO Global tagvállalatainak összesített díjbevétele elérte a 9,6 milliárd dollárt (8,5 milliárd eurót) a 2019. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben, ez 10 százalékos bővülés a 2018-as pénzügyi évhez képest.

Pluszpénzt kapnak a vasutasok

Még az ünnepek előtt, december 18-áig év végi egyszeri juttatásban részesül több mint 30 ezer vasutas - közölte a MÁV Zrt.