Találatok: 500 hír

Kezünk ezt árulja el az egészségünkről

HáziPatika
-
  Tegnap 21:30 Egészség

Ha kicsit alaposabban megnézzük a kezeinket, sokkal többet megtudhatunk a testünkről, mint gondolnánk. Amellett, hogy ezen a testrészen tapasztalhatjuk először az öregedés jeleit, még számos más, az egészségünkre vonatkozó következtetést is...

Hogyan okozhat a stresszes életmód haspuffadást?

WebBeteg
-
  Tegnap 21:05 Egészség

A feszültséggel teli mindennapok könnyen és igen hamar okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat. A kimerültség, türelmetlenség, a rossz hangulat és az alvásproblémák mellett számos egyéb negatív testi és lelki velejárója lehet a rohanó életmódnak. Tudta, hogy a gyakori puffadásos tüneteket is sok esetben a stressz válthatja ki?

Melyik betegség súlyosságára utal, hogy mennyi csokoládét eszünk?

Női NetCafe
-
  Tegnap 21:00 Egészség

Egy  tanulmány szerint a depresszióban szenvedő betegek több csokoládét esznek, és az elfogyasztott mennyiség betegségük súlyosságával növekszik.

Öt kicsire számítottak, hatos ikrek születtek Krakkóban

A négy kislány és két kisfiú egészségesek.

A fák az emberiség megmentői?

Ragazze
-
  Tegnap 19:12 Egészség

Úgy fest, alkalmazkodnak a klímaváltozáshoz

Mikre figyeljenek a hormonzavarral küzdők?

Napidoktor
-
  Tegnap 19:04 Egészség

A hormonális rendszer az egész test működésére komoly befolyást gyakorol, a hormonok lényegében a szervezet karmesterei. Éppen ezért okozhat nagy gondokat az, ha a kényes hormonális egyensúly felborul. Sajnos ez igen gyakori problémának számít, és fontos, hogy az endokrin zavarokkal küzdők bizonyos tanácsokat betartsanak az…

8 ok, ami miatt fájhat a hát felső része

Egészség Magazin
-
  Tegnap 19:03 Egészség

A hátunk felső részében igen gyakran jelentkezik fájdalom, sokszor a rossz tartás, ritkábban ízületi gyulladás vagy más betegség miatt. Miért van ez, mi lehet az oka?

Milyen lelki problémát okozhat a szoláriumozás?

Női NetCafe
-
  Tegnap 19:00 Egészség

Egy  tanulmány szerint az UV fényt sugárzó szoláriumokat használó emberek megfelelnek a függőség kritériumainak, és nagyobb eséllyel szenvednek a szorongás tüneteitől illetve kábítószerfüggéstől.

A sclerosis multiplex

WebBeteg
-
  Tegnap 18:35 Egészség

A sclerosis multiplex (SM, átírással szklerózis multiplex) egy krónikus, potenciálisan rokkantsághoz vezető betegség, amely a központi idegrendszert, azaz az agyat és a gerincvelőt érinti. A betegség világszerte mintegy egymillió embert érint.

Szerdán véradás, segíts Te is!

Ittlakunk
-
  Tegnap 18:27 Budapest 08. ker

A Vöröskereszt május 22-én, szerdán véradásra várja a józsefvárosiakat délelőtt 10 és délután 2 óra között a Plazmaszolgálathoz (Kisfaludy utca 38.). Kérik, hogy minden véradó vigye magával tajkártyáját, személyi igazolványát (vagy valamely más fényképes igazolványát, például jogosítványt vagy útlevelet), ha van, akkor pedig a véradó…

Ha fáj valami, először az interneten keresgélünk, – de mire figyeljünk ilyenkor?

Országkép
-
  Tegnap 18:18 Egészség

Ugye, neked is volt már olyan, hogy fájt valamid, de nem mentél orvoshoz, hanem interneten diagnosztizáltad magad? És jó helyen keresgéltél? Vagy átvertek?

Már megint gyötör a migrén? 5+1 hatásos természetes módszer a megszüntetésére

Bien
-
  Tegnap 18:02 Életmód

A fejfájás egész napunkat megkeserítheti, sőt, meglehet, hogy még a munkánkat sem tudjuk elvégezni miatta. De mi tehetünk, ha nem akarunk, vagy...

Súlyos szempanaszt okozhat a monitor

HáziPatika
-
  Tegnap 18:00 Egészség

A szakemberek véleménye megoszlik arról, hogy valóban létezik-e olyan szemtünet, amely kifejezetten a számítógépezéshez köthető. Mégis jó, ha megismerjük, hogyan árt szemünknek a monitor, illetve hogy mit tehetünk ez ellen.

A babák súlygyarapodása - Mikor aggódjunk és mikor ne?

WebBeteg
-
  Tegnap 17:03 Egészség

A kizárólag szoptatott csecsemők anyukáinak nagyon gyakori félelme, hogy a kicsinek esetleg nem elegendő a rendelkezésre álló anyatej mennyisége. A baba súlygyarapodásának nyomon követésével könnyen ellenőrizhetjük, hogy eleget eszik-e a gyermekünk, a túlzott aggodalom azonban az anyatej elapadását is okozhatja.