Találatok: 500 hír

Mit jelent az, hogy önálló fejfájás?

WebBeteg
-
  Ma 18:35 Egészség

Az önálló fejfájások legfontosabb képviselőit, a migrént, illetve a tenziós fejfájást a későbbiekben részletesen ismertetjük. Az önálló fejfájások ritkább típusai közül a cluster fejfájás, a fizikai erőkifejtéshez társuló fejfájás, és a szexuális aktivitáshoz társuló fejfájás érdemel említést.

Tünetek, melyeket a nők figyelmen kívül hagynak

HáziPatika
-
  Ma 18:03 Egészség

Nagyon sok betegség biztosabban, gyorsabban, és kevesebb komplikációval gyógyítható, ha idejében észrevesszük a tüneteket. Éppen ezért érdemes figyelni az alábbiakra, mivel bizonyos esetekben nagyobb bajt jelezhetnek, mint gondolnánk.

Kézmosással is lehet segíteni a Vöröskeresztnek

Higiéniás termékekkel, folyékony szappannal és antibakteriális géllel bővíti sajátmárkás kínálatát a Magyar Vöröskereszt - közölte a segélyszervezet a kézmosás világnapján.

Brugada-szindróma - Hirtelen szívhalálhoz vezethet

WebBeteg
-
  Ma 17:05 Egészség

A Brugada-szindróma egy olyan ritka, öröklődő elektromos eltérés a szívben, amely jellegzetes EKG-elváltozást okoz nyugalomban vagy speciális gyógyszeres provokációs tesztre és emelkedett hirtelen halál kockázattal jár kimutatható strukturális eltérés nélkül.

Az elveszettnek hitt nőiesség fájdalma

HáziPatika
-
  Ma 17:03 Egészség

A nők menopauzális utazásai éppolyan egyéniek, mint ők maguk, de mégis van valami közös bennük: a középkorú léttel járó stressz, a hormonális tünetek alattomos húzásai, az öregedéstől való félelem hullámai, az elveszettnek hitt nőiség fájdalma.

Babamasszázs

Szimpatika
-
  Ma 17:00 Életmód

Az érintés, a melegség és a biztonság iránti vágy egyidős az emberiséggel.

Tüdőrákot okozott az e-cigaretta egy állatkísérletben

Tüdőrákot okozott az e-cigaretta egy kutatás szerint, amelyet egereken végeztek amerikai tudósok. A kísérletben 40 egeret tettek ki nikotintartalmú e-cigaretta nagy mennyiségű gőzének több mint egy éven át. Olyan helyiségben végezték a kutatást, ahol a rágcsálókat teljesen körülvette a gőz, egész testükön jelentkezhettek a hatásai – írták az amerik

Ismerd fel időben! Ezek lehetnek a melanoma korai jelei

Femcafe
-
  Ma 16:40 Egészség

Így még azelőtt felismerhető, mielőtt nagy baj lenne.

Kutatási eredmények a cukorbetegségről: mégsem a szénhidrát a hibás?

Bien
-
  Ma 16:31 Életmód

A cukorbetegséget civilizációs betegségnek tartjuk, amiből következik, hogy nem igazán volt jellemző az elődeinkre. Természetesen senki sem mondja,...

Az újszülöttek első vizsgálata és az Apgar-teszt

WebBeteg
-
  Ma 16:05 Egészség

Nincs is annál nagyobb öröm, amikor a hosszas, kimerítő vajúdást követően - vagy a császármetszés megkezdése után néhány percen belül - meghalljuk a baba első hangját. Ugye egészséges? Megvan mindene? Ezeket a kérdéseket teszik fel ilyenkor világszerte az édesanyák, hiszen számukra nincsen annál fontosabb, mint tudni, hogy az addig a…

Amit minden 40 feletti nőnek meg kell tennie

HáziPatika
-
  Ma 16:03 Egészség

A negyedik iksz minden nő életében fordulópont: már felépítette az életét, de még jó néhány boldog év áll előtte. Mit tehetünk, hogy minél boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek legyünk?

Munkanélküliség és halálozás - egy kutatás eredményei

A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát, és az alacsony fizetés is súlyos veszélyeztető tényező - mutatták ki egy németországi kutatásban.

Ez történik, ha túladagolod a vitaminokat! Itt vannak a tünetek

Femcafe
-
  Ma 15:46 Egészség

A hűvös, hideg idő és a vitaminhiány miatt az őszi hónapokban jócskán legyengülhet a szervezetünk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk táplálékkiegészítőkhöz nyúlni és beszedünk mindenféle vitamint.

Évi 600 ezer gyerekélet menthető meg így

NLC
-
  Ma 15:44 Egészség

Ne gondold azt, hogy a kézmosás hiánya csak a fejlődő országok problémája. Ötből négy ember tuti nem mosott kezet, miután kijött a vécéből.

Fogyatékkal élő gyermekek számára készít rongybabákat egy nő

Life
-
  Ma 15:42 Egészség

Fogyatékkal élő gyermekek számára készít rongybabákat egy nő