Találatok: 204 hír

Befejeződik a szúnyoggyérítés

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten még 63 településen lesznek kezelések, Csongrád megyében és a Tisza-tó partján fognak permetezni földi módszerrel.

Ide is elért a koronavírus hatása: komoly értékesítési problémákkal küzd a nyúlágazat

A magyarországi nyúltenyésztés legnagyobb felvevőpiaca Németország, Svájc és Olaszország. Ezekben az országokban jelentősen visszaesett a kereslet a járványhelyzet hatására. Viszont a takarmányárak növekedtek, a felvásárlási árak csökkentek, a megmaradó húst pedig hűtve be kell tárolni. Ez mind komoly költségtöbbletet jelent a…

Egymást látogatják a bezárt állatkert lakói

NLC
-
  Tegnap 19:18 Állatvilág

Ennél cukibb a koronavírus ideje alatt már aligha lesz: így barátkozik össze a pingvin és a fehér delfin a bezárt akváriumban.

Meghan Markle-t az elefántok élete érdekli

NLC
-
  Tegnap 18:40 Állatvilág

Egy Disney dokumentumfilmhez kölcsönözte hangját Sussex civil életet kezdő, egykori hercegnéje.

 Így érinti a koronavírus-járvány a kisállatainkat

NLC
-
  Tegnap 18:16 Állatvilág

Megfertőzhetem a kutyámat koronavírussal? És ő engem? Ki vigyáz a macskámra, ha karanténba vagy kórházba kell mennem? Állatorvost, civil szervezetet kérdeztünk meg a legfontosabb kérdésekről, hogy biztonságban tudd szőrős családtagodat a járványhelyzetben is. Rémhírmentesítő tartalom következik.

Egy leleményes fickó a kutyusát küldte a boltba karantén idején

Hobbiállat
-
  Tegnap 17:04 Állatvilág

Antonio Munoz betartotta, hogy otthon marad, de rettentően megkívánta a chipset. Az önkéntes karanténban a kutyája lett a megmentője, aki hősként indult útnak az utca túloldalán levő boltba. Egy cetli és némi pénz volt betűzve a csivava nyakörvébe a következő szöveggel: “Kedves Eladó! Legyen szíves adjon a kutyámnak egy narancssárga…

Drasztikus csellel ússza meg a szexet a szitakötő

NLC
-
  Tegnap 15:50 Állatvilág

A fejfájásnál jóval hathatósabb csellel kerülik a nem kívánt együttléteket a nőstény szitakötők.

Zebracsikó született a Nyíregyházi Állatparkban

BorsOnline
-
  Tegnap 15:12 Állatvilág

Új taggal bővült a Nyíregyházi Állatpark alföldi zebra (Equus quagga) csapata.

Magnus Carlsen áprilisban megrendezi a világ legnagyobb összdíjazású online sakkversenyét

Qubit
-
  Tegnap 15:01 Állatvilág

A norvég világbajnok egyedülálló kezdeményezéssel próbálja népszerűsíteni a sakkot a koronavírus-járvány idején. Az interneten közvetített játszmákat kilenc nyelven lehet majd élőben követni.

Jelentős értékesítési problémák a nyúlágazatban

A magyarországi nyúltenyésztés legnagyobb felvevőpiaca Németország, Svájc és Olaszország, ahol a járványhelyzet hatására visszaesett a kereslet. A takarmányárak növekedtek, a felvásárlási árak csökkentek, a megmaradó húst hűtve be kell tárolni, ami komoly költségtöbbletet jelent. A magyar nyúl 96 százaléka exportra kerül, de jelen…

Különleges festékhiányos csicsörkét kaptak lencsevégre

ZooZoo
-
  Tegnap 12:50 Állatvilág

Egy ritka, leucisztikus csicsörkét sikerült lencsevégre kapni Szilvásváradon. A szép kismadár olyan fakó, hogy inkább hasonlít egy kis csibéhez, mint csicsörkéhez. A madár fajtestvéreivel mozgott magabiztosan a csapat egyenrangú tagjaként – írta meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. A csicsörke (Serinus serinus) a madarak osztályának…

Teljesen kizsigereli a hazai halászati ágazatot a koronavírus

A koronavírus-járvány kapcsán a piacok beszűkülése erősen érinti a hazai halászati és akvakultúra-ágazatot is. Az április eleji helyzetről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezettel (Ma-Hal) együttműködésben készített elemzést.

Sikerült feltérképezni a német juhászkutyák teljes genomját

A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtájának, a németjuhásznak felfedezték a teljes genetikai térképét, amely egyrészt az evolúciójának megértésében segít, valamint a fajtára jellemző egyik betegség gyógyításához is hozzájárulhat.

Koronavírus – Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be.

Költéshez készülődnek a hazai természetvédelem címerállatai

Vásárhely24
-
  Tegnap 11:25 Állatvilág

A Dél-Alföldön fészkelő nagy kócsagok már visszatértek telelőhelyükről és költéshez készülődnek.