Találatok: 162 hír

Karácsonyi „ronda pulcsiba” öltöztette teheneit

NLC
-
  Tegnap 21:39 Állatvilág

Egy New Jersey-i farm tehenei méltán híresek lettek a napokban, miután gazdájuk karácsonyi mintával ellátott hatalmas pulóvereket készített imádott állatainak.

Gigászok csatája: rátámadt egy hatalmas polipra a sas, de nagyon megbánta

Halászok mentették meg a fogságba esett madarat, ellenkező esetben aligha éli túl.

Részeg mosómedve kötekedett a karácsonyi vásárban

Hobbiállat
-
  Tegnap 18:55 Állatvilág

Nem ő az első részeg, aki bonyodalmat okozott. Az erfurti karácsonyi vásárban látványosan dülöngélt, majd egy női cipőt talált magának, de végül nem fajultak tettlegességig a dolgok, hiszen a kapatos állat kidőlt egy épület előtt. A rendőrök ugyan nem szondáztatták meg, de viselkedése egyértelműen jelezte a túlzott alkoholfogyasztást. Az asztalokon

Száz kilométert vándorolt az elkóborolt kutya

NLC
-
  Tegnap 17:15 Állatvilág

Ideiglenes befogadóitól szökött meg a négylábú, és nagy útra indult.

Amikor egy kutya belemancsol az életünkbe – tippek a felelősségteljes befogadáshoz

Az egyik legfontosabb döntés, ha kutya érkezik a családba, hogy tenyésztőtől vásároljuk meg, vagy örökbe fogadunk. Cikkünkben most a választáshoz adunk tanácsokat.

Az állatorvos kéri - ez minden gazdinak szól!

NLC
-
  Tegnap 16:10 Állatvilág

Szívszorító beszélgetés került elő a Twitterről, amelyben egy állatorvos arról számol be, hogyan reagálnak a kedvencek, amikor gazdáik magukra hagyják őket a rendelőben.

ASP: keresni kell az elhullott vaddisznókat, jutalom jár érte

Egyre komolyabb intézkedéseket hoznak a lengyelek az ASP terjedésének megakadályozására. Azt tervezik, hogy jutalmat adnak az elhullott vaddisznók bejelentőinek. Jelenleg a sertéspestis terjedési sebessége havonta 2 kilométer.

A genetikai előrehaladás kulcsa a modern teljesítményvizsgálat!

Magyarországi húsmarhatenyésztők jártak szakmai tanulmányúton Csehországban. Elsősorban a teljesítményvizsgálati rendszer tanulmányozták, ezen belül is a genom-tipizálás lehetőségeinek hazai rendszerbe való átültetésére fókuszáltak.

Vaddisznó támadt egy vizslára Óbudán

Egy vaddisznócsalád garázdálkodik a budapesti Hajógyári-szigeten – számolt be az

Megvan a módszer a természetesen hízott libamáj előállítására – videó

Magro
-
  Tegnap 14:42 Állatvilág

Megvan a megoldás a hízott libamáj európai uniós problémájára. A módszer helyettesíti a libák tömését, ami tilos az Európai Unió területén. Egy francia tudóscsoport kísérletezte ki a természetesen hízott libamájat. A toulouse-i kutatók abból indultak ki, hogy az eredetileg vándorló madárnak rengeteg tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy…

Szigorúbb szabályok a szarvasmarha-gümőkór megfékezésére - Itt a jogszabály!

Agrárszektor
-
  Tegnap 14:30 Állatvilág

Az új jogszabály a gümőkór elleni védekezésről szóló 65/2002. (VIII. 9.) FVM rendeletet váltja fel, és hamarosan hatályba lép. Szerteágazó teendőket jelöl ki az állattartó és a hatóság számára a betegség megfékezésére.

Kiderült, miért van egyre több vad a kertekben: nem azért, mert túl sok az állat

Agrárszektor
-
  Tegnap 13:00 Állatvilág

Egyre több a vadbaleset, és a kiskertekben is egyre gyakrabban bukkannak fel a vadak Baranya megyében. Ennek a hátterében azonban nem az áll, hogy sok az állat, hanem, hogy az a kevés is, ami van, kiszorult a természetes élőhelyéről.

Ettől a tüneményes bébifókától, azonnal elolvadsz

ZooZoo
-
  Tegnap 12:00 Állatvilág

Alexey Trofimov fotográfusnak három évébe került, mire sikerült lefotóznia a félénk kis bébifókát a Bajkál-tó jegén, Oroszországban. Ezek az aranyos állatok ugyanis nagyon félénkek és óvatosak, ezért igen nehéz fotózni őket, de Trofimov türelme végül meghozta a várva várt eredményt.  “Nagyon ritka és különleges pillanat volt” -mondta…

A személyre szabott tenyésztési program a jövő

Magyarországi húsmarhatenyésztők jártak szakmai tanulmányúton Csehországban. Elsősorban a teljesítményvizsgálati rendszert tanulmányozták, ezen belül is a genomtipizálás lehetőségeinek hazai rendszerbe való átültetésére fókuszáltak.