Találatok: 53 hír

Szlávik: az engedélyezett védőoltások hatékonyak és biztonságosak

Azok a védőoltások, amelyeket a hatóságok engedélyeznek – legyenek akár hagyományosan vagy korszerű, új technológiával előállítva – egyaránt hatékonyak és biztonságosak – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

Farkasok cáfolták meg az Antifa jelmondatát

888.hu
-
 21.01.21 18:00Tudomány

Pontosabban etológusok farkasfalkák segítségével. Az amerikai falkák mindenesetre nem veszik be a „no borders, no nations” jelszót.

Kikérték a vakcinabeszerzésről szóló szerződéseket Brüsszeltől

Egyre több helyről éri kritika az Európai Unió közös koronavírus elleni vakcinabeszerzését, melyet az Európai Bizottság koordinál, ahogy az idő múlásával sem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű vakcina a tagállamok részére. A V4NA nevű hírügynökség levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez, hogy tájékoztatást kérjen a beszerzésekre…

Már az új vírustörzs ellen is kezdik fejleszteni a magyar vakcinát

Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Nyugdíjas magyar zseni segít legyőzni a vírust egy kis nógrádi faluból

Egy alig 1200 lelkes nógrádi faluban, Szirákon kísérletezett ki és gyárt olyan fehérjefelismerő antitestet egy nyugdíjas tudós, amilyet a világ legjelentősebb vakcinagyártói is alkalmaznak – közölte a Blikk.

Könnyebben kapcsolódik az emberi sejtekhez a dél-afrikai vírusmutáns a tudósok szerint

888.hu
-
 21.01.18 19:45Tudomány

Salim Abdool Karim, a Dél-afrikai Köztársaság vezető epidemiológusa erről egy tudóscsoport által az 501Y.V2 néven ismert variánson végzett kutatás eredményeinek ismertetésekor beszélt.

Solymár Károly Balázs: A digitalizáció szempontjából az európai élbolyba törekszik Magyarország

A Nemzeti digitalizációs stratégia jövőképe az, hogy Magyarország a digitalizáció terén az európai országok rangsorában 2030-ra a legjobb tíz ország között szerepeljen – jelentette ki Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely a lap…

Századvég: A magyarok többsége a védőoltástól várja a járvány megfékezését

A magyarok többsége a védőoltástól várja a koronavírus-járvány megfékezését, ugyanis a decemberi 24 százalékról 34 százalékra nőtt azoknak a száma, akik biztosan élnek majd az oltás lehetőségével – közölte elemzése alapján a Századvég.

Közel hétezer darabos éremkincsre bukkantak a régészek Pest megyében

Mintegy hétezer ezüstpénzből és négy aranyéremből álló középkori leletegyüttes került elő Újlengyelben. Eddig ez a legnagyobb értékű késő középkori éremkincs Pest megyében – közölte a Ferenczy Múzeumi Centrum.

Nőtt az üzletek forgalma novemberben az előző hónaphoz képest

888.hu
-
 21.01.07 09:30TudományKSH

Kicsivel több mint egy százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest a kiskereskedelmi üzletek forgalma novemberben, 2019 novemberéhez mérten ugyanakkor 0,8 százalékos csökkenést regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – írta a Magyar Nemzet.

Magyarország gazdasági teljesítményének bővülését várja a Világbank

Idén 4 százalékkal nőhet a globális gazdaság abban az esetben, ha széles körben sikeresen alkalmazzák a koronavírus elleni oltást a világon – véli a Világbank, amely júniusban nagyobb, 4,2 százalékos bővülésre számított 2021-re.

Kína még mindig nem adta meg a beutazási engedélyt a vírus kivizsgálására a WHO szakembereinek

Ma tudtuk meg, hogy a kínai vezetők még nem véglegesítették a csoport Kínába érkezéséhez szükséges engedélyeket – mondta genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

Győrfi Pál is beoltatta magát

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője ma megkapta a védőoltást.

2020-ban 12 százalékkal esett vissza az ingatlanpiac

888.hu
-
 21.01.04 16:28TudományIngatlan

A koronavírus-járvány első hulláma alatt bevezetett társadalmi korlátozó intézkedések miatt tavaly csak 131 460 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, 12 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben, a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.