Találatok: 25 hír

Az összes halálozás negyedét rák okozza

168.hu
-
 21.02.04 10:04Vélemény

Az elmúlt évek nemzetközi tendenciáit tekintve egyre valószínűbb, hogy a rák 2030-ra a leggyakoribb betegséggé válik. 

Somfai Péter: Rossz emlékű a feljelentősdi

168.hu
-
 21.02.02 10:27Vélemény

Vajon Kásler és Pintér miniszterek, vagy a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupciós nyomozói feltételezik, hogy a magánkórházban bárki ad majd egyetlen forint paraszolvenciát, miután kifizette az ellátás árát?

Szentpéteri Nagy Richard: Az ünneplések vége

168.hu
-
 21.02.02 10:27Vélemény

Mivel az Egyesült Államok kormányzata ma azt szeretné – a magyar nép érdekeivel megegyezően –, hogy Magyarország alkotmányos demokrácia legyen, a magyar kormány pedig ezt nem szeretné, halkan kijelenthető, hogy a magyar nép valódi érdekeinek előmozdítását – bár aligha tehet érte bármit – az Egyesült Államok kormányzata…

Makai József: Múltról és a jövőnkről

168.hu
-
 21.02.02 10:26Vélemény

A Hunyadiak koporsóit azért nyitották fel, hogy DNS-mintát vegyenek belőlük. Ezekből megállapítják Mátyás király „Y-kromoszómás haplocsoportját”, azaz a „férfiágon öröklődő genetikai markereit”. A tudás birtokában a székesfehérvári osszáriumból kiválogatnák Mátyás király csontjait, összeraknák a csontvázát, majd eltemetnék. Kezdetnek. Mert…

F. Szabó Emese: Logikától mentes

168.hu
-
 21.01.23 17:38Vélemény

Így érkeztünk meg a 25 év alattiak mentességéhez. Mire is lesz ez jó? Kellemes lesz nem fizetni adót, de ettől például még nem lesz jobb a fiatalok helyzete a munkaerőpiacon – itt a legmagasabb a munkanélküliség. Azért, mert több nettója lesz a fiatalnak, még nem éri meg jobban felvenni, alkalmazni. Ha pedig nem talál munkát, másodlagos,…

Szent-Iványi István: Trump letiltása: nyerhet-e a szólásszabadság?

168.hu
-
 21.01.23 17:37Vélemény

A gyakorlat azt mutatja, hogy a felhasználó  a szolgáltató önkényének ki van szolgáltatva és ezekben az esetekben gyakran sérülnek a szólászabadsághoz fűződő alkotmányos jogok. Nem csak és nem is elsősorban Trump elnökről van szó, hanem nagyon sok névtelen, ismeretlen felhasználó alkotmányos jogairól.

Szentpéteri Nagy Richard: A káosz ünneplése

168.hu
-
 21.01.23 17:36Vélemény

A magyar kormánypropaganda, vagyis az állami talpat vehemensen nyaló sajtó egésze a washingtoni Capitol Hillen zajlott történéseket olyan kifordított logikával, olyan elferdített interpretációval, olyan valóságellenes tálalásban, olyan szemérmetlen hazudozással és olyan lelketlen, lehetetlen, szemfényvesztő álmagyarázatokkal adta elő, hogy még a le

Vágvölgyi B. András: A „fegyveres tüntető” ideája polgárháborús előérzet-e?

168.hu
-
 21.01.23 17:36Vélemény

Felmérések szerint az amerikaiak többsége (57 és/vagy 63%) azonnal elvett volna minden hatalmat Trumptól, mert lázító beszédével és tweeetjeivel okozója a két rendőr és három támadó halálát okozó eseménynek.

Mártonffy Balázs: Biden behatárolt mozgástere a külpolitika tengerén

Trump elmúlt négy éve alatt Biden emellett azt élte meg, hogy a nemzetközi rendszerből az unipolaritás látszata is kiveszett. A kérdés számára az lesz, hogy ez pusztán ideiglenesen történt-e, valamint hogy ez időszak alatt visszafordíthatatlan strukturális változások mentek-e végbe.

Makai József: Marcia su Capitolium

168.hu
-
 21.01.20 13:27Vélemény

Ez csak így érhetett véget. Ha egyáltalán véget ért már. Donald Trump január 6-i beszéde után a felheccelt tömeg betört a törvényhozás épületébe. Az elnök előtte hergelte őket, ahogy egyébként az elnökválasztás óta – sőt: négy éve – minden nap megtette.

Szentpéteri Nagy Richard: A céh nevében

168.hu
-
 21.01.20 13:27Vélemény

Ma a klasszikus politikai elemzés nem létező, nem művelt, nem érvényes – és nem is értett – rituálé, egy jobb világ hírnöke, egy külföldre – és néhány hazai lapba – szorult bájos hobbi, amelynek egyes intellektuális kvázi körökön túl – ha időnként kiszökik is onnan – semmi esélye a megmaradásra.

Lázár György: Tájkép a Capitolium elleni roham után

168.hu
-
 21.01.20 13:27Vélemény

Akik azt várják, hogy Biden külpolitikai irányvonala gyökeresen eltér majd Trumpétól, nagyot fognak csalódni. A kínai védővámok maradnak, ugyanúgy, mint a Putyin elleni szankciók. Nem várható változás a közel-keleti politikában sem, és a NATO szerepének további erősítése is terítéken marad. Biden óvatosan fogja megközelíteni az iráni…

Makai József: Szkepszis és dilemma

168.hu
-
 21.01.20 13:26Vélemény

A vakcina már Magyarországra is megérkezett. Alig várom, hogy beoltsanak. Viszont támadt bennem némi kétely. És nem tudom, mit tegyek.

V után W, de lesz-e fűrészlap?

168.hu
-
 21.01.11 07:15Vélemény

A koronavírus tavaszi, Európába és az Ázsián túli világba betörő hulláma után a szakértők és a közgazdászok, valamint az elemzők gyors ütemben kezdték gyártani prognózisaikat a gazdaság alakulásáról. Ezeket azonban rendre felülírta valami: a járvány.