Találatok: 44 hír

Az Orbán-kormány éppen felszámolja a oktatás szabadságát, de Szijjártó Péter elhozza Magyarországra a Tudományos …

Novemberben Magyarország ad otthont a Tudományos Világfórumnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, az ENSZ-székházban az oktatási ügyekkel foglalkozó konferencián helyi idő szerint kedden.

Több mint 600 kutató kéri az EU-t, hogy gyakoroljon nyomást Brazíliára az erdőirtás megfékezéséért

Több mint 600 európai kutató és 300 brazíliai őslakó csoport intézett csütörtökön felhívást az Európai Unióhoz, hogy kiemelten foglalkozzon az erdőirtás ügyével a folyamatban lévő kereskedelmi tárgyalások során, amelyeket Brazíliával folytat.

Tévúton jár a világ? Német tudományos vizsgálatok szerint az elektromos autók nem gátolják a globális felmelegedést

Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének tanulmánya szerint. Az ifo intézet (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) közleménye megállapítja,…

Valaki gyorsan szóljon L. Simon Lászlónak, átadták az első éjszaka is termelő naperőművet

A világ legnagyobb koncentrált naperőművét építi fel Dubajban egy szaúdi cég. A 700 megawattos naperőmű technológiája lehetővé teszi, hogy naplemente után akár 15 órával is villamos energiával lássa el a fogyasztókat – írja a Portfolio.

Félelmetes ragadozó maradványait találták meg Kenyában, hétszer akkora volt, mint egy oroszlán

Egy oroszlánnál hétszer nagyobb termetű, mintegy 22 millió éve élt ragadozó fosszíliáira bukkantak paleontológusok Kenyában, az állat a Földön valaha élt egyik legnagyobb húsevő emlős lehetett.

13 500 éves sírt nyitottak fel Kínában, horror tárult a régészek szeme elé

168 Óra Online
-
  19.04.17 09:07 TudományKína

Egy fej nélküli kislány maradványait rejtette az a 13 500 éves ír, amelyet a dél-kínai Kanton tartományban tártak fel a régészek. Ez a Kínában valaha talált legrégebbi sírhely, amelyben a halottat szándékosan egy bizonyos pozícióban helyezték örök nyugalomra - közölte Liu Suoqiang, a qingtangi  romok feltárását végző csoport vezető…

Trópusi fertőzések fenyegetik Európát

Gyorsan terjedhetnek Európa északi részei felé a trópusi betegségeket, köztük a fertőző csikungunya- és denguelázat, valamint kullancstól származó agyhártyagyulladást hordozó kórokozók a globális felmelegedéssel - állapította meg egy új kutatás. A tanulmányt a Klinikai Mikrobiológia és Fertőző Betegségek Európai Kongresszusán…

Elpusztult a világ egyik legritkább teknősfajának utolsó ismert nősténye

Elpusztult a világ utolsó négy ismert jangcei lágyhéjú óriásteknősének egyike, talán a faj utolsó nősténye egy dél-kínai állatkertben.  Szucsou város állatkertjében a faj egy hímje él még, a másik két egyed Vietnamban, a vadonban, két különböző tóban él, nemük ismeretlen. Az óriásteknős szombat délután múlt ki a városi önkormányzat…

Holdraszállás előtt megszakadt a kapcsolat az izraeli szondával

168 Óra Online
-
  19.04.11 22:14 TudományIzrael

A Hold közvetlen közelében megszakadt a kapcsolat az izraeli holdszondával, a Beresittel (Genezis) - jelentette az izraeli tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna élő adásában.

Nedves területeket találtak a Marson

A Mars sarkvidékeinél és egyenlítőjénél nedves területeket fedezett fel a bolygó felszínének vízjéglerakódásait összegző térkép elkészítésekor az ExoMars TGO (Trace Gas Orbiter) szonda  - közölték kutatók az Európai Földtudományi Egyesület (EGU) bécsi közgyűlésén.

Megszületett az első háromszülős baba Görögországban

Az anya korábban négy sikertelen mesterséges megtermékenyítésen esett át.

A történelemben először lefényképeztek egy fekete lyukat, és egészen döbbenetesen néz ki

168 Óra Online
-
  19.04.10 16:39 TudományUSA

A kép fényesen igazolja Albert Einstein általános relativitáselméletének előrejelzéseit.

Méheket szedtek ki egy tajvani nő szeméből

Négy apró karcsúméhet szedett ki egy tajvani nő szeméből egy orvos, a szigeten először találkoztak ilyen esettel – írta a BBC hírportálja szerdán.