Találatok: 500 hír

Határozatot fogadott el a pécsi közgyűlés az atomhulladék-lerakó, és a uránbánya újranyitása ellen

168 Óra Online
-
  Tegnap 21:37 BelföldPécs

Tiltakozó nyilatkozatokat fogadott el kedden a pécsi közgyűlés a Boda térségébe tervezett nukleárishulladék-lerakó és a mecseki uránbánya tervezett újranyitása ügyében.

Nyomoznak Borkai Zsolt fiának semmiért adott havi egymilliós fizetése ügyében

Tart a nyomozás, egyesítették a feljelentéseket a bukott győri polgármester, Borkai Zsolt fia, Borkai Ádám ügyében – írja a hvg.hu. 

28 millió forintot hagyott a Fidesz-frakció Mészáros Lőrinc hoteljében

Orbán Viktor pártjának a parlamenti képviselőcsoportja októberben Balatonalmádiban tartotta az őszi kihelyezett ülését, az MFor pedig az Országgyűlés honlapján vette észre, hogy a frakció 13,8 millió forintot fizetett ki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt.nek a helyszínül szolgáló szállodában, a Hunguest Hotel Bál…

A múlt héten elromlott a kazán, 400 gyerek fagyoskodik a gyömrői iskolában

Több mint 400 gyerek és 30 pedagógus maradt fűtés nélkül az egyik gyömrői általános iskolában, mert a múlt héten elromlott a kazán – írja az atv.hu. Az épületet néhány éve szigetelték, lassan hűl, de ma már így is jóval 20 fok alatt van a hőmérséklet a termekben. Naponta csak négy órát tartanak  meg, azokat is rövidítve, a gyerekeket fél…

Orbán Viktor mindent megköszönt a Roxette énekesnőjének

Kedden derült ki, hogy hosszú betegség után, 61 éves korában elhunyt Marie Frederiksson, a világhírű svéd popduó, a Roxette énekesnője. Orbán Viktor így búcsúzott tőle a Facebookon.

Elhunyt Kovács Sándor Iván József Attila-díjas irodalomtörténész, az MTVA egy élő író képét mellékelte a halálhírhez

Hosszan tartó betegség után életének 83. évében hétfőn elhunyt Kovács Sándor Iván József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja – írta az MTI nyomán a hirado.hu.

Bűnügyi felügyelet alatt tölti a karácsonyt Bróker Marcsi

Bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a Kun-Mediátor-ügy vádlottját a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig - tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék kedden az MTI-t.

Hetvenöt fát vágnak ki a Hűvösvölgyi úton

Jövő héttől veszélyelhárítási munkálatokat végeznek – fákat vágnak ki és gallyaznak – a Hűvösvölgyi úti villamossínek mellett - közölte a BKV Zrt. kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a január végéig tartó munkálatokat a Völgy utcától az 61-es villamos végállomásáig végzik majd. Forgalomkorlátozás nem lesz, de sebességkorlátozás…

Pécs közgyűlése azonnali hatállyal menesztette az önkormányzati vagyonhasznosító vezérigazgatóját

Pécs város közgyűlése keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot. A vezetőtől bizalomvesztés miatt vált meg az önkormányzat – jelentette be Péterffy Attila polgármester Facebook-oldalán.

A Fidesz véletlenül nem szavazta meg az ügyészek és a bírák fizetésemelését

Egy kis homokszem került a gépezetbe, a keddi parlamenti nagyüzemben a Fidesz valószínűleg véletlenül nem szavazta meg a bírók és az ügyészek fizetésemelését. Az erről szóló döntésnél a kormánypárti képviselők tartózkodtak.

Senyei György Barna az OBH új elnöke

Megválasztotta az Országgyűlés Senyei György Barnát kilenc évre az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökévé kedden.

Gy. Németh Erzsébet vizsgálatot rendelt el az újszínházi zaklatási vád miatt

Felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben a humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes. Gy. Németh Erzsébet kedden, Facebook-bejegyzésében azt is közölte, hogy erről a lépésről tájékoztatta a színház igazgatóját, Dörner Györgyöt is – írja a 24.hu.

Ezt is megszavazta a Fidesz, ezentúl hatvan napra is ki lehet tiltani a képviselőket az Országházból

168 Óra Online
-
  Tegnap 14:00 Belföld

A parlament kedden elfogadta az Országgyűlés működését érintő törvények módosítását, amely alapján a jövőben szigorúbban büntethetők a Ház rendjét megsértő képviselők. A törvénymódosítást 135 igen szavazattal, 54 nem ellenében fogadták el kormánypárti képviselők javaslatára.

Áder János januártól hárommillió forintot keres

Emelkedik a köztársasági elnök és több különleges jogállású szerv vezetőjének fizetésed– öntött kedden az Országgyűlés.