Találatok: 11 hír

A virológus szerint nem lehet tudni, mennyire véd az oltás a vírusmutációk ellen

Egyelőre nem lehet tudni, mennyire hatékonyak a védőoltások a koronavírus mutációi ellen. Egyes tanulmányok arra utalnak, hogy a dél-afrikai és a brazil mutáció ellen kevésbé védenek a vakcinák – közölte Boris Klempa, a Szlovák Tudományos Akadémia (Sas) Orvostudományi Központja Virológiai Intézetének munkatársa a Három kérdés a…

Virológus beszélt arról, hogy zajlik valójában a vakcinák beadása a magyarországi oltópontokon

BorsOnline
-
 Tegnap 17:21Egészség

A tömeges koronavírus elleni oltás megszervezése és lebonyolítása hatalmas feladat, ám úgy tűnik, Magyarország jól veszi az akadályt. Az oltások beadása biztonságosan és flottul zajlik a hazai oltópontokon.

A virológus szerint nem lehet tudni, mennyire véd az oltás a vírusmutációk ellen

Egyes tanulmányok arra utalnak, hogy a dél-afrikai és a brazil mutáció ellen kevésbé védenek a vakcinák – közölte Boris Klempa, a Szlovák Tudományos Akadémia (SAS) Orvostudományi Központja Virológiai Intézetének munkatársa a Három kérdés a koronavírusról című videóban. „Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy még ha kisebb is a…

Durva, mit művelt a brit mutáció a magyar virológus kislányával

Fejér Szilárd virológus 7 éves lánya elkapta a koronavírust, a szakember pedig a lánya betegsége alatt végig gyűjtötte az adatokat. Meglepő dolgok derültek ki!

Nagyon durva, ezt művelte a brit mutáns a magyar virológus kislányának szervezetével

Megdöbbentő dolgokra jött rá Fejér Szilárd. Miután 7 éves kislánya elkapta a koronavírust, a szakember úgy döntött, a lánya betegsége alatt gyűjti az azzal kapcsolatos adatokat.

A virológus elárulta, szerinte mi kell a járványügyi korlátozások enyhítéséhez

A koronavírus-járvány elleni korlátozások feloldása leginkább a járványügyi adatoktól függ, de továbbra is fontos a lakosság véleménye. Mivel sokakat foglalkoztat a kérdés, egy nemzeti konzultáció keretében bárki elmondhatja, szeretne-e nyitást és milyen formában.

Az ismert magyar virológus elárulta, meddig marad velünk a koronavírus

Még véget sem ért a második hullám, már itt is van a harmadik a brit mutáció miatt. Sokakban felmerül a kérdés, vajon a védőoltások hatékonyak-e a mutációkkal szemben is?

Magyar virológus: "Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad"

Rusvai Miklós magyar víruskutató úgy véli, nem aratunk majd gyors és végérvényes diadalt a Covid-19 fölött. Szerinte a koronavírus tartósan velünk marad, igaz, idővel egy, az influenzához hasonlatos betegséggé szelídülhet, és nem okoz majd olyan súlyos, halálos tüneteket, mint napjainkban.

Orbán üzent: A virológusok döntenek, hogy mikor szabadulunk, de a konzultáció dönt, hogy hogyan

A videóból kiderül, egyetért azzal, hogy az első lépések között az este 8 utáni kijárási tilalmat kell enyhíteni.

Könnyen lehet, hogy 2022-ben is maszkot kell viselni, mondta a fő virológus Amerikában

SzMo
-
 21.02.21 20:11Külföld

Anthony Fauci, Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója szerint ez függ például az újabb variánsok elterjedésétől is.

A virológus elárulta: ez történik, ha már lappang benned a vírus, és oltást kapsz!

Ripost
-
 21.02.19 20:40Belföld

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mi történik, ha már elkaptuk a vírust, de lappang bennünk a betegség és így kapjuk meg az oltást. Tóth Sándor virológus most elárulta.