Találatok: 54 hír

Ilyen volt a 2020-as Színházi Világnap

Deszkavízió
-
  Ma 17:04 Színpad

Pénteken volt a Színházi Világnap, ahogy aznapi cikkünkben mi is írtuk, rendhagyóra sikerült az idei ünneplés: a koronavírus-járvány miatt a teátrumok világszerte zárva tartanak, így a Shahid Nadeem pakisztáni drámaíró által megfogalmazott üzenetet nem tudták az esti előadások előtt felolvasni az alkotók. Ám a kreatív energiáknak a veszélyhelyzet s

A Színházi világnapon indult az Ülj mellém! beszélgetéssorozat

A kultúra és a sport tehetségeit ülteti egy asztal mellé Fodor Annamária színművész és a Molnár Andrea táncművész új online beszélgetéssorozata. Az Ülj mellém! első adásában Udvaros Dorottya, Miklós Edit és Bercsényi Péter beszélgetnek. 

“Nekem a színház most…” – Videóval köszönti a világnapot az SZFE

SzínházOrg
-
  Tegnap 13:42 Színpad

Az SZFE Hallgatói Önkormányzatának kezdeményezésére az egyetem jelenlegi – és néhány korábbi – hallgatói és oktatói rövid videókban, pár soros szövegekkel vagy akár egy fotóval mondták el, mit jelent nekik a színház most. Ezekből készült ez a kisfilm. Bevezetőnek álljon itt az egyetem rektorhelyettesének, Upor Lászlónak néhány gondolata:…

Az Örkény Színház is üzent a világnap alkalmából

10 perces videót készített a Színházi Világnapra az Örkény Színház társulata. A Nemzetközi Színházi Intézet kezdeményezéseként a Színházi Világnapot minden évben március 27-én ünnepeljük.

Március 31.: az endometriózis világnapja

Életforma
-
  Tegnap 06:38 Életmód

Egyre több nőnél állapítanak meg endometriózist, ami megakadályozhatja, hogy édesanyává váljanak. De mi is pontosan ez a rejtélyes betegség? Miről ismerhetjük fel és hogyan szállhatunk szembe vele? Ezekről is lehetőség nyílik közösen gondolkodni az endometriózis világnapján.

A színházi világnapra emlékeztek

Magyar Hírlap
-
  Tegnap 01:11 Színpad

Szakmai díjakat ítéltek oda

Rendkívüli üzenet a Színházi világnapján

"A színháznak megadatott a lehetőség, hogy szentéllyé váljon" - írta Shahid Nadeem pakisztáni drámaíró a március 27-i színházi világnapra szánt üzenetében.

Vidnyánszky Attila a Színházi Világnapon színházról - és mindennapjainkról

Origo
-
  20.03.27 19:13 SzínpadAusztriaSzínház

A Nemzeti Színház főigazgatója videóüzenetet küldött a világnap alkalmából.

Nézzen előadásokat online a Színházi Világnapon

Veol
-
  20.03.27 19:08 Kultúra

Március 27. a Színházi Világnap, 1957. március 27-én volt ugyanis a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.

Színházi Világnap alkalmából – interjúrészletek a közelmúltból

Sajnálatos helyzetben vagyunk a Színház Világnapján… Korábbi interjúkból idézek, melyeket az elmúlt bő egy évben készítettem, többek között Lovas Rozival, Mészáros Blankával, Hegedűs D. Gézával és Vecsei H. Miklóssal. Az elmúlt bő egy évben...

A Magyar Teátrumi Társaság videóban üzen a színházi világnap alkalmából

Behír
-
  20.03.27 14:32 Kultúra

A színházi világnap alkalmából tett közzé videót a Magyar Teátrumi Társaság. A videóban az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szövegét Trill Zsolt, Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház társulatának tagja olvassa fel.

Színházi világnap a nagy átmeneti rítus idején: az üzenetet Jordán Tamás olvassa fel

Vaol
-
  20.03.27 14:00 Kultúra

A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) kezdeményezésére a 60-as évek eleje óta március 27-én ünnepeljük a színházi világnapot. Az ITI Magyar Központjának felkérésére a világnapi üzenetet Jordán Tamás, a WS Színház igazgatója, a nemzet színésze olvassa fel.

Imádnivaló videóval köszöntik az Örkény István Színház tagjai a Színházi Világnapot, egymást és a közönséget

Akármennyire is felborult a világ, ma, március 27-én akkor is Színházi Világnap van, és a színházak is előbb-utóbb, inkább utóbb, de újra kinyitnak.

Online ünnepli a világnapot a Gárdonyi Géza Színház

Heol
-
  20.03.27 14:00 Kultúra

Már negyvenkét éve, hogy március 27-én mindig egy neves színházi személyiség köszöntőjét olvassák fel az aznapi színielőadás kezdetén.