Találatok: 175 hír

Férfi kézi: több veszprémi fiatal is vírusos, elmarad a mai meccs

Több játékosának gyorstesztje is pozitív eredményt hozott, így elmarad a Veszprémi KKFT csütörtöki, Dabas elleni mérkőzése a férfi kézilabda NB I-ben – számolt be róla a bakonyi klub a Facebook-oldalán.

Online közvetítésekkel folytatja a munkát a Kecskeméti Nemzeti Színház

Nem hagyja színházi élmény nélkül közönségét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Online közvetítések sugárzása mellett döntött a vezetőség, eleget téve ezzel a számtalan megkeresésnek, miszerint a nézők már nagyon hiányolják az előadásokat.

Újra randevúzni hívja a pályakezdőket a Bethlen Téri Színház

Index
-
 Ma 13:04Színpad

A Találkozások tehetségprogram lényege, hogy kezdő és rutinos rendező, fiatal és idősebb színész együtt hozzanak létre egy előadást.

Megszűnik a Pécsi Országos Színházi Találkozó, a POSZT

Vidnyánszky Attila indítványozta a nagy múltú fesztivál megszüntetését, valami mást akar helyette. Pécs önkormányzata küzd, hogy megmenthesse.

Áprilisban kezdenek óvatosan nyitni a Broadway színházai

Áprilistól kezdik a Broadway színházaiban az óvatos, korlátozott nézőszámmal történő nyitást a pandémia miatti egyéves szünet után.

Áprilisban kezdenek óvatosan nyitni a Broadway színházai

A New York-i hatóságok először néhány különleges rendezvény megtartását engedélyezik kísérleti jelleggel. Néhány kiválasztott színház nyithatja meg kapuit a közönség előtt a New York-i PopsUp-program keretében. A rendezvények helyszínein április 2-tól a lehetséges kapacitás egyharmadnyi nézőszámát engedélyezik, a zárt terekben száz főben…

A vérszipoly – online bemutató a Central Színházban március 6-án

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A “rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című,…

Több szerepet is betölt, nem csak a színházban

Bama
-
 Ma 11:30Belföld

A színpad és a zene a fő csapásvonal.

Az Emigránsok című darabját streameli a Soproni Petőfi Színház

Az előadás a föld alatti pincében élő értelmiségi, valamint egy munkás sorsát villantja fel a szabadság és a rabság kérdéskörében, az emigrációs lét fájdalmas igazságaival. Sławomir Mrożek darabja különösen aktuális, amikor világjelenség, hogy sokan más országokban igyekeznek a jobb élet reményében boldogulni, új identitást találni. A…

Megszüntetik a Poszt-fesztivált, vagyis a Pécsi Országos Színházi Találkozót

A Vidnyányszky-vezette Magyar Teátrum Társaság szerint a fesztivál „elfáradt, és Pécsnek nem is volt annyira fontos”.

POSZT – A pécsi városvezetés elkötelezett a színházi fesztivál megszervezése mellett

A pécsi városvezetés kiemelt figyelmet fordít tradicionális színházi fesztiváljának megszervezésére és feltételeinek megteremtésére – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) jövőjéről kiadott közleményében.

A pécsi városvezetés elkötelezett a színházi fesztivál megszervezése mellett

A pécsi városvezetés kiemelt figyelmet fordít tradicionális színházi fesztiváljának megszervezésére és feltételeinek megteremtésére - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata a Pécsi Országos Színházi Találkozó (Poszt) jövőjéről kiadott sajtóközleményében szerdán az MTI-vel.

Deres Péter dramaturg: “Nincs színházi kultúra, ha nincs független világ”

Író, forgatókönyvíró, dramaturg, jelenleg a Pesti Magyar Színház dramaturgja. A biztonságot nyújtó anyaszínház mellől gyakran kilép a függetlenek világába. Deres Péterrel beszélgettünk színházi létről, függetlenségről.

Megszűntették a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező céget. A jövő bizonytalan!

Az MTT titkára, Szabó László szerint viszont közösen döntöttek a megszüntetésről, mert a POSZT „elfáradt”. „Az biztos, hogy ebben a formában megszűnik a POSZT, ahogy az is, hogy szükség van hasonlóra” – mondta el az MTT titkára.

Vidnyánszkyék a magyar színházi élet újabb intézményét szüntetnék meg a jelenlegi formájában

A Pécsi Országos Színházi Találkozót jelenleg rendező cég megszüntetését kezdeményezte a Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrum Társaság