Találatok: 141 hír

Visszatér a Kávészünet a Weöres Sándor Színházba

Ugytudjuk
-
  Ma 19:04 Megyei

Beszélgetés egy csésze gőzölgő fekete mellett.

Átlagosan évente háromszor járunk színházba

12 százalék nem látott egy előadást sem, a legtöbben (52%) viszont több mint négy alkalommal jártak színházban. Két-háromszor a válaszadók közel negyede járt valamilyen előadáson. Azok, akik egyáltalán nem jártak színházban az elmúlt évben ennek fő okaként (35%) a színházjegyek magas árát nevezték meg. Közel ennyien vannak (30%), akik…

Őszi turnészezon a nagyváradi színháznál

SzínházOrg
-
  Ma 16:45 Színpad

Az őszi szezonban csaknem harminc alkalommal mutatkozik be hazai és külföldi városok közönsége előtt a Szigligeti Színház: szeptembertől októberig ugyanis nagyszabású turnésorozatot bonyolít le a nagyváradi teátrum mindhárom társulata. Az őszi turnészeznont a Szigligeti Társulat székelyudvarhelyi és brassói vendégszereplései nyitották: a…

Táncos válogatást hirdet a Móricz Zsigmond Színház

SzínházOrg
-
  Ma 16:19 Színpad

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház táncos válogatást hirdet a 9-től 5-ig című musical tánckarába. Rendező: Szente Vajk Koreográfus: Túri Lajos A jelentkezés feltételei: 18-45 év közötti életkor magabiztos tánctudás, színpadon szerzett gyakorlat.  Rendelkezésre állás: 2019. október 28. és december 7. között (a főpróbahéten): egész…

Próbajátékot hirdet a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara

SzínházOrg
-
  Ma 15:41 Színpad

A miskolci teátrum zenekara 3 hegedű státusz betöltésére hirdet próbajátékot októberben, decemberi munkakezdéssel. A próbajáték helyszíne: Miskolci Nemzeti Színház Zenekari próbaterem (3525 Miskolc, Déryné u. 1.)A próbajáték ideje: 2019. október 30., szerda 12 óra. A próbajáték anyaga: • Egy versenymű saroktétel kadenciával • Egy J.…

Színházi lábjegyzet – A Glembay ház

Parameter
-
  Ma 14:30 Határtalan

 A videóban nyilatkozik Martin Huba (az előadás rendezője), Holocsy Katalin, Szabó Viktor, Horányi László, Fabó Tibor, valamint Béhr Márton. Premier: október 18-án. A videót Majorfalvi Bálint készítette. A Glembay ház című produkció rövid videó előzetese:

Újdonságokkal bővült a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi-kiállítása

Megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) 2011-től létező állandó Petőfi Sándor-kiállítása. Új multimédiás pontokat alakítottak ki, külön szobában mutatják be felesége, Szendrey Júlia írói életművét és családját.

Ködbe és párába burkolózott a Veszprémi Vár

Veol
-
  Ma 12:07 Megyei

Fényes Lóránd olvasónk, aki korábban már elkápráztatott minket a fotóival, kedd reggel a Veszprémi Várhegyet örökítette meg.

Női fondorlatok, kettős szerepek - Kihagyhatatlan színházi darabok amiket még idén látnod kell!

Az összes női praktikát felvonultatja Gubás Gabi a Thália Színház két felhőtlen kikapcsolódást ígérő darabjában: az idei évad első nagyszínpadi bemutatójában, az Egy csók és más semmiben kikapós szépasszonyt játszik, míg a Bolha a fülbe című, tavaly bemutatott fergeteges vígjátékban egy gazdag férje hűségét kétségbevonó, gyanakvó feleséget.

Kulisszák – Bemutatkoznak a Csokonai Színház új társulati tagjai

A Kulisszák következő alkalmával a debreceni teátrum új társulati tagjait mutatja be a közönségnek Ráckevei Anna. Az öt fiatal színművész közül hárman már ismerősek lehetnek a debreceni színházkedvelőknek, hiszen korábban már számos produkcióban szerepeltek: Gelányi Bence tavaly a Bonnie és Clyde valamint A padlás című…

Mozgásról, fogyásról, táplálkozásról szólt Manninger Beáta előadása a Balaton Színházban

Zaol
-
  Ma 11:00 Megyei

Nem mozgod le! – ezzel a címmel tartott előadást a sport és a táplálkozás témakörében a Balaton Színház Lendületben programsorozata keretében Manninger Beáta táplálkozási tanácsadó.

Észrevétel érkezett a Miskolci Nemzeti Színháztól

ÁSZ
-
  Ma 10:31 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte észrevételezésre a Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet a Társaság ügyvezetőjének és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének. Az ügyvezető észrevételt tett a jelentéstervezet megállapításaival kapcsolatban.

„Pusztító szenvedély, érzelmekkel teli háború” – A Feketeszárú cseresznyét mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház

Fidelio
-
  Ma 08:05 Színpad

A Feketeszárú cseresznyét először 1930-ban mutatták be. Az 1920-as trianoni diktátum után játszódó mű hozta meg a szerző számára az igazi sikert és tette ünnepelt drámaíróvá. Október 11-én Szőcs Artur rendezésében mutatjuk be Hunyady Sándor színjátékát a Kamaraszínházban.

Színházi búcsú Balogh Tamástól

Zaol
-
  Ma 08:00 Kultúra

Kollégái, tisztelői, a társadalmi élet képviselői köszöntek el tegnap Balogh Tamás színművésztől, aki 75 éves korában örök nyugalom­ra tért.

Tanulmány a nőkről: november végétől a Jókai színházban

Behír
-
  Ma 07:44 Belföld

Színpadra viszik Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című darabját a Békéscsabai Jókai Színházban, a Jászai Mari-díjas Halasi Imre rendezésében.