Találatok: 53 hír

Éledezni kezd nyitás után a turizmus is

Bama
-
 Tegnap 14:00Belföld

Megnyitottak a szállodák és a turisztikai látnivalók szerte az országban, igaz, csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére.

Restart & HR: Újra vadászni kell a fehérgalléros munkaerőt a turizmusban

Turizmus.com
-
 Tegnap 11:18Utazás

Akárcsak a pandémia előtt, most is kevés a megnyíló pozícióra várakozó, közép- és felsővezetői beosztású szakember a hazai piacon. Új HR-cikksorozatunk negyedik írásából kiderül, milyen elvárások szerepelnek a „fehérgalléros” munkaerő prioritásai között, és hogyan lehet megtalálni őket.

A turizmust erősíti az átjárhatóság

A legtöbbféle szolgáltatást a szabadidő-alszámla tartalmazza, az év végéig bármelyik alszámláróllehet költeni a Szép-kártya által engedélyezett összes célra, akár vendéglátásra is.

Csányi Sándor: A turizmus és a vendéglátás nincs annyira rossz helyzetben

Index
-
 21.05.12 21:33Gazdaság

Szerinte a hitelmoratórium fenntartásának nincs gazdasági indoka, eurónak pedig lennie kell.

Egyiptomban olyan bámulatos feltárás történt, ami biztosan megdobja a turizmust

Roadster
-
 21.05.12 19:30Utazás

Egy felső-egyiptomi nekropoliszban bukkantak sokezer éves csodákra a régészek.

A poszt-Covid időkre készül a turizmusirányítás

vg.hu
-
 21.05.12 18:39Utazás

A hotelek és az összes többi szálláshely is csillagos minősítést kap.

Ekkor támadhat fel a magyar turizmus

A vidéki szállodákban 70-80 százalék közötti foglaltság várható pünkösdkor az előfoglalások adatai szerint – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Baldauf Csaba hozzátette, hogy folyamatosan az érdeklődés, foglalnak is a vendégek, teltház azonban nem lesz – írja az Index.hu. Fotó:Pixabay Úgy vélte továbbá, hogy a…

Sorra nyílnak a fürdők, pünkösdkor támadhat fel a magyar turizmus

Index
-
 21.05.12 16:44Gazdaság

Valami elkezdődik, az biztos. Hogy ez mire elég, egyelőre nem tudni.

Pünkösdkor beindul a magyar turizmus

A vidéki szállodákban 70-80 százalék közötti foglaltság várható pünkösdkor az előfoglalások adatai alapján - mondta Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az MTI-nek szerdán.

Fokozott ellenőrzéssel, de Bécs turizmusa is újraindul

VJM
-
 21.05.12 12:41Utazás

Bécs polgármestere bejelentette, hogy a vártnál jobban alakultak a járványügyi mutatók, így a városban május 19-től újraindulhat az élet. A megfelelő járványügyi intézkedések mellett kinyithatnak az éttermek, a szállodák, a kulturális, szabadidős, valamint sportlétesítmények is.

Bécs előzésben van: biznisz rendezvényekkel lendítenek a turizmuson

Portfolio
-
 21.05.12 10:30Gazdaság

Élen jár Magyarország az átoltottságban, közben pedig a harmadik járványhullám is lecsengőben van már, így a fokozatos nyitással párhuzamosan egyre több ágazat látja már a fényt az alagút végén. Sok érintett azonban még mindig csak várja a nyitás következő, alapvetően a rendezvényeket érintő fázisát, amit a kormány az 5 milliós első oltotti…

Törvénymódosításra készülnek a turizmus-vendéglátás területén

Az egységes szálláshelyminősítési rendszerre, a vendéglátóhelyek adatszolgáltatására és a kiemelt jelentőségű települések nevesítésére tesznek javaslatot.

Parlament elé kerül a turizmus törvény módosítása

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja, fontos változások lépnek életbe a turizmus-vendéglátás területén. A törvénymódosítás egységes szálláshely-minősítési rendszerre, a vendéglátóhelyek és az attrakciók adatszolgáltatására és a kiemelt

Járványok, melyek térdre kényszerítették a turizmust

Magyar Nemzet
-
 21.05.12 06:56Gazdaság

Az elmúlt két évtizedben számos járvánnyal kellett már szembenézni. Ilyen volt a Sars, a Mers, az ebola, a sertésinfluenza és a madárinfluenza.