Találatok: 102 hír

“Hiába értékes a tanulság, ha a néző alszik” – interjú Mohácsi Jánossal és Mohácsi Istvánnal

Deszkavízió
-
  Ma 18:33 Színpad

Szent Johanna történetét többször, többféleképpen feldolgozták már – gondoljunk akár könyvre, akár filmre, vagy éppen színdarabra -, ezúttal a Mohácsi-testvérek tolmácsolásában nézhetjük meg a tizenkilenc évesen máglyahalált halt lány élettörténetét. Mohácsi János rendezővel és Mohácsi István íróval a próbák alatt beszélgettünk.…

Rostás-Péter István: Mázolók

Maszol
-
  Ma 16:37 Határtalan

De mégis kik lehetnek az elkövetők: szervezett provokáció statisztái, vagy öntevékeny magányos farkasok, akik egyszerre szenvednek adrenalinhiányban és nackó túlfűtöttségben?

Komolyan gondoljuk az éghajlatváltozás elleni küzdelmet! – Nagy István agrárminiszter a Mandinernek

Mandiner
-
  Ma 12:30 Gazdaság

„Jogos társadalmi elvárás a teremtett környezetünk iránti felelősségérzet” – vallja Nagy István. Az agrárminiszterrel méhekről, erdősítésről, étkezési trendekről, szemléletformálásról és hamis parasztromantikáról is beszélgettünk az új kormányzati klímastratégia kapcsán. Nagyinterjúnk!

Bajkai István: Orbán Viktor a jövőre vonatkozólag is ismertette az elképzeléseit

Origo
-
  Ma 10:56 Belföld

A Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV-nek nyilatkozott.

Szabadtéri játékok – Csukás Istvántól

Csukás István elsősorban Süsü, vagy Pom Pom, vagy éppenséggel a Nagy Ho-ho-ho-horgász megálmodójaként ismerős. Holott 1980-ban játékgyűjteményt is megjelentetett Az én játékoskönyvem címmel. Csukás István játékoskönvéből szemezgetve, elsősorban eszközt nem igénylő, szabadtéri játékok közül válogatott a moderniskola.hu.…

Még a héten kezdeményezi a Gyurcsány elleni vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Hollik István

1,1 milliárd forint útja homályban marad az egykori kormányfő vagyonában a Világgazdaság elemzése szerint.

Még a héten kezdeményezi a Gyurcsány elleni vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Hollik István

Még a héten kezdeményezi a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökkel, a DK elnökével szemben Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Országgyűlés mentelmi bizottságánál - értesült a Magyar Nemzet.

Belebetegedett, hogy neje elvitte tőle a gyerekeket – Imával gyógyul a rákból István

Blikk
-
  Ma 03:20 Belföld

Hiába a jogerős végzések, Mongóliában élő felesége nem adja a gyerekeket.

Gyász: elhunyt az 1967-ben Eb-bronzot nyert ökölvívó, Gáli István

NSO
-
  Tegnap 21:22 SportElhunytÖkölvívás

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően, életének 77. évében elhunyt az 1967-ben, Rómában váltósúlyú Európa-bajnoki bronzérmet nyert Gáli István – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

Gyász: elhunyt az 1967-ben Eb-bronzot nyerő ökölvívó, Gáli István

NSO
-
  Tegnap 21:22 SportElhunytÖkölvívás

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően, életének 77. évében elhunyt az 1967-ben, Rómában váltósúlyú Európa-bajnoki bronzérmet nyerő Gáli István – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

Stefka István: A Google befolyásolta az őszi önkormányzati választásokat

Magyar Hang
-
  Tegnap 20:13 Belföld

Ilyen volt a szürreális jelenetekkel tarkított amerikai techóriás elleni tüntetés.

Taroltak a Baka István Általános Iskola diákjai

Teol
-
  Tegnap 20:00 Kultúra

Négy korcsoportban összesen kilencvennégy versenyzőt neveztek felkészítő tanáraik a Hollós László Tolna Megyei Természetismereti Versmondó Versenyre.

Szabadtéri játékok – Csukás Istvántól

Modern Iskola
-
  Tegnap 18:00 Életmód

Ostorcsapó Csapónak az ostorszíj végére kötött kóc-, rafia- vagy szőrcsomót hívjuk, ezzel lehet nagyokat durrogtatni, csapni, hegyeset csettinteni. Ezt utánozza a játék is. Sokan játsszuk és lehetőleg füvön, gyepen. Kiolvassuk azokat a gyerekeket, akik az ostor nyele és a csapó lesznek. A többi a szíj. A nyél és a csapó a sor két végére áll.

Hollik István: Az illegális bevándorlók kártérítéseiről is formálhatnak véleményt a magyarok

Hollik István emlékeztetett: bangladesi migránsok beperelték a magyar államot és tízmillió forintos kártérítéshez jutottak. Mindezt nem egyedül tették.

Ujhelyi István: Orbán ma kapja a feketelevest

OLKT
-
  Tegnap 15:26 Belföld

„Ezek a kiszivárgott anyagok direkt a tárgyalásokat befolyásoló taktikai húzások. Nem tudni, ki, miért szivárogtat, nem tudni, hogy milyen a valóságtartalma” – reagált a Reuters által megszellőztetett, az Eu jövőbeni támogatásait a jogállamisági kritériumokhoz kötő dokumentum tartalmával kapcsolatos megkeresésünkre Ujhelyi István. Az Mszp uniós…