Találatok: 7 hír

A betegek ugrásszerű emelkedése miatt kényszerszünet a tokaji óvodában

Nagy erővel támad a koronavírus megyénkben is, már nemcsak csoportokat, hanem az egész óvodát hazaküldték jó időre. Március 5-éig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a Tokaji Óvodában. A koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt az eddigi két csoport helyett a teljes óvodát érinti a szünet, de ügyeletet…

Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát

Heol
-
 Tegnap 08:54Belföld

A tokaji aszú a borok királya és a királyok bora – mondta XIV. Lajos, de, hogy mi is az aszúbogyó, arról eddig csak egy 1860-as években készült leírás állt rendelkezésre. Most azonban az Eszterházy Károly Egyetem kutatói megfejtették titkot, leírva, milyen alapanyagból lehet a legjobb, ha úgy tetszik „csúcsaszút” készíteni.

Tokaj a világ egyik kulturális fundamentuma – Demeter Zoltán borász a Mandinernek

Mandiner
-
 21.02.28 20:01Kultúra

„Az öröm létrejöttének egyik feltétele az alkotó emberi munka” – vallja Demeter Zoltán. A saját bevallása szerint végletesen perfekcionista borász presztízsborvidéken épít presztízsmárkát. A tökéletesség hajszolásáról és Hegyalja nagy kérdéseiről beszélgettünk Demeterrel, Pincesor portrésorozatunk legújabb részében!

Indul a Tokaj-Hegyalja Egyetem

Boon
-
 21.02.26 19:00Belföld

Comenius óta a legnagyobb intellektuális beruházás kezdődik Sárospatakon.

Kalandozás két keréken Tokaj-Hegyalja fővárosában

Bringázás
-
 21.02.25 21:38Utazás

Mintegy 52 km hosszúságú összefüggő kerékpárút jön létre 2022-re Tokaj környékén.

Közgazdászból lett tokaji szőlősgazda - karriersztorik

HR Portál
-
 21.02.24 08:38Karrier

Dolgozott Londonban, később Budapesten a banki szférában, majd férjével Debrecenben alapított családot. Most három gyermek édesanyja és családi borász vállalkozásuk motorja. Íme Vaszkóné Bodnár Gabriella karriertörténete, akinél egy coaching képzés hozott fontos fordulatot.