Találatok: 135 hír

Hiller István: 2022 kormányváltási szlogenje a "szabad ország, szabad egyetem" lesz

Az összefogás félelmet kelt a kormánypártokban- erről beszélt egy interjújában Hiller István, aki azt is elmondta, hogy 1956 a bátor fiatalok korszaka volt, most pedig az SZFE kapcsán ismét bátor fiatalokat lát az utcán. Az SZFE-ügy Hiller szerint túlmutat az egyetem ügyén.

Grezsa István is koronavírusos lehet

Hódpress
-
  Tegnap 19:29 Megyei

Dr. Berényi Károly alpolgármester, háziorvos a csütörtöki közgyűlésen arról beszélt, hogy a ,,szomszéd" háziorvos is koronavírusos. Ahol Berényi rendel, - a Jókai utca 45. szám alatt, - ott még Grezsa Istvánnak van rendelése, illetve a felesége dolgozik ott. Gyors, minél hamarabbi gyógyulást kívánunk nekik!

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Földesi István

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át pénteken Budapesten. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült Földesi István, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal megyei főépítésze.

Politikai színtérré változtatták a Szent István Gimnáziumot

Magyar Hírlap
-
  Tegnap 17:56 Belföld

Ízléstelen demonstrációval készültek a nemzeti ünnepre a zuglói intézmény tanárai, ezzel jelezve, hogy kiállnak az SZFE-t elfoglaló diákok és dolgozók mellett.

Bibó István: a szabadságszerető ember politikai tízparancsolata

Városi Kurír
-
  Tegnap 15:55 Vélemény

Ahogy délelőtt megígértük, itt a második Bibó szöveg amivel 1956-ra emlékezünk. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy ne a napi politika szője át a gondolatokat, mert a “most” mindig torzít a “volt”-on. A szabadságszerető ember… 1. Megköveteli magának és megadja másnak a minden embernek kijáró tiszteletet, de megkülönböztetett tiszteletet,…

Dr. Borda István: „Éppen jókor mentem nyugdíjba”

Zaol
-
  Tegnap 15:30 Megyei

Szép volt ez a 43 év, de úgy érzem, most kell abbahagynom.

Pásztor István Aleksandar Vučićtyal tárgyalt

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ma Belgrádban Aleksandar Vučić államfővel, a Szerb Haladó párt elnökével tárgyalt. A VMSZ elnöke a Facebookon közölt fotókat

Elkapta a koronavírust Szél István

Székkutas polgármestere elővigyázatosságból csináltatott tesztet, ami pozitív lett. Elővigyázatosságból csináltattam egy PCR tesztet. Megfázásos tüneteim vannak, az eredmény pozitív lett. A mai naptól a családommal együtt házi karanténban tartózkodunk és otthonról dolgozom. Vigyázzon mindenki magára és egymásra! -írja Szél István a facebook…

Továbbra is Vákár István tölti be a Kolozs megyei önkormányzat alelnöki tisztségét

Továbbra is a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (Rmdsz) színeiben megválasztott Vákár István tölti be a romániai Kolozs megye önkormányzatának alelnöki tisztségét - közölte pénteken az önkormányzat.

Vákár István maradt a Kolozs megyei önkormányzat egyik alelnöke

Az RMDSZ öt képviselővel van jelen a 37 tagú testületben.

Aleksandar Vučić Pásztor Istvánnal tárgyalt

Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt elnöke ma Belgrádban fogadta Pásztor Istvánt, a Tartományi Képviselőház, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét.

Simicskó István: emberfeletti erőt ad a nemzeti önbecsülés, a szabadság iránti vágy és az igazságérzet

Az 1956-os forradalom öröksége arra emlékeztet, hogy a nemzeti önbecsülés, a szabadság iránti vágy és az igazságérzet még a legnehezebb időkben is emberfeletti erőt és elszántságot ad a magyaroknak - írta a KDNP frakcióvezetője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Simicskó István: Meg kell óvni Magyarország szuverenitását

A KDNP frakcióvezetője szerint emberfeletti erőt ad a magyaroknak a nemzeti önbecsülés, a szabadság iránti vágy és az igazságérzet.