Találatok: 89 hír

Híres emberek imái – Gróf Széchenyi István

Híres emberek imái – Az internet posztjait olvasgatva látható, hogy sokan az imához, s általa Istenhez folyamodnak ebben a válságos helyzetben. Nem értjük, miért van ez a járvány, nem látjuk a végét, és féltjük szeretteinket meg a saját kis életünket is. Bizony, még a nem hívő emberek ajkáról is felröppen néha egy-egy fohász. Megnyugtató, lelket

Összeolvad a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem

A hatékonyabb felsőoktatás érdekében összeolvad a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára azt mondta: a hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatás érdekében a kormány hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött.

Madár István: hatalmas sokkot jelent a járvány a magyar iparnak

Történelmi mélypontra esett vissza Magyarországon márciusban a feldolgozóipari beszerzési menedzser-index, a magyar konjunktúra mutató még a 2008-as válság alatt is magasabb volt a mostani 29,1 pontnál. Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője elmondta: felmérés azt mutatja, hogy a koronavírus-járvány hatalmas sokkot…

Nyílt levélben fordult Nagy István az élelmiszerláncokhoz

Minden kiskereskedelmi lánchoz eljuttatta üzenetét az agrárminiszter.

Nyílt levélben fordult Nagy István az élelmiszerláncokhoz

Minden kiskereskedelmi lánchoz eljuttatta üzenetét az agrárminiszter.

Az egyik legnagyobb mesélő, Csukás István emlékére

Mirage
-
  Ma 17:45 Életmód

A neve fogalom, nagy mesélőink egyike. Ha azt figyelembe vesszük, hogy Andersennel egy napon született, akkor azt is elmondhatjuk, hogy véletlenek nincsenek.

Harminc év után ment nyugdíjba Gál István, mentőgépkocsi-vezető

Zaol
-
  Ma 17:16 Megyei

Utolsó napján mentőápoló fiával volt szolgálatban a zalai mentős.

Farkas István: Régi dal már a becsület?

Maszol
-
  Ma 15:05 Határtalan

Ha az árokásás helyett a kórházaink mikroorganizmusokkal szembeni harcra való felkészítését tartotta volna szem előtt a politikum, lépéselőnyben lennénk.

Nagy István: A vendéglátók, közétkeztetők is válasszák a hazait

Az agrárminiszter szerint a helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért.

Nagy István: a magyar vendéglátók sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért

A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért, hívta fel a figyelmet dr. Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.

Bocskai István Múzeum Hajdúszoboszló

A hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum Magyarország és Erdély fejedelméről kapta nevét, aki 1606-ban Szoboszlóra telepítette lovashajdúinak egy részét.

Ez is egy világháború, csak nem emberek vívják egymás ellen – Hajdú B. István a Mandinernek

Mandiner
-
  Ma 08:35 Vélemény

„Nem szeretnék olyan meccset közvetíteni, ahol egy védő két méterre áll a csatártól, mert fél a fertőzéstől.” A népszerű sportkommentátor, Hajdú B. István is önkéntes száműzetésbe vonult a családjával. Csak ő hagyja el a házat, például azért, hogy élelmet és gyógyszert vigyen a 88 éves, ágyhoz kötött édesanyjának. Folytatódik…

A vásárhelyi Kovács István került a debreceni katonai középiskola élére

Az alezredes a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója lett.