Találatok: 57 hír

Kozák Gyula: Kész a leltár – Vásárhelyi Miklós

Klubrádió
-
  Tegnap 17:28 Vélemény

Vásárhelyi Miklós életút-elbeszélésének részleteit hallgathatják meg Fodor Tamás előadásában.

Felfelé megejtően kedves, lefelé kíméletlenül tapos – Portré Kásler Miklósról, akinek sorsát már eldöntötte Orbán Viktor

168 Óra Online
-
  Tegnap 13:00 Belföld

Pillanatnyilag úgy tartják, minisztersége már csak jelkép. Marad, de politikai értelemben megbukott. Ám ha zeng az ég, ha valakit ennyire bírálnak, azt a miniszterelnök makacsul tartja.

Versvándor járta Radnóti Miklós útját Bortól Abdáig – videón a negyedik stáció

Kisalföld
-
  Tegnap 10:07 Megyei

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor tavaly nyár végén tragikus utat járt. Radnóti Miklós születésének 110. évfordulóján végigment az „erőltetett menet” összes stációján. A 850 kilométeres út Borból, az egykori gyalázatos munkatábortól indult és Abdán végződött.

Szégyentelen manipuláció, hogy a veszélyhelyzet miatt újra megszűnik a demokrácia – Szánthó Miklós a Mandinernek

Aki összemossa a veszélyhelyzet és egészségügyi válsághelyzet fogalmait, az maga is veszélyt jelent Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint. Interjúnk.

Miklós Péter: a Csanád név felvételével Csongrád megye nem szűnik meg!

Június 4-től Lázár János javaslatára Csongrád megye neve Csongrád-Csanádra módosul. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója pénteken a Rádió 7-ben leszögezte, megyénk ezzel nem megszűnik, hanem épp ellenkezőleg: gazdagodik és kibővül.

Kásler Miklós: „Megérzésből és ösztönből” cselekedett – videóval

A frontvonalban teljesítő egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos egyszeri juttatást kapnak július 1-jén. A miniszter megerősítette, hogy hónapokon belül nagy változások várhatók az egészségügyben.

Miklós Péter: Csongrád megye kulturálisan is gazdagodni fog a Csanád névvel

Június 4-én, a trianoni diktátum 100. évfordulóján Csongrád megyét Csongrád-Csanád megyére keresztelik át. Ez az esemény a magyar megyerendszer államszervező erejét és a kulturális sokszínűség együvé tartozását is megmutatja - véli Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója, aki a Rádió7 Közös nevező című műsorában beszélt a…

Az első európai rangú magyar szobrász volt – 145 éve hunyt el Izsó Miklós

PestBuda
-
  20.05.29 11:00 Kultúra

A magyar nemzeti szobrászatot európai szintre emelő Izsó Miklós művészetét és munkásságát ugyan elismerték és méltatták már életében is, de igazán nagyszabású megbízást nem kapott. Karrierje éppen felívelésnek indult, elkészítette a debreceni Csokonai-emlékművet, a Mintarajztanodában szobrászatot tanított, elkezdte a szegedi…

Pogrányi Lovas Miklós: Jobboldali törzsszövetség

Mandiner
-
  20.05.29 10:18 Vélemény

A jobboldalnak a jövőben kettős ellenséggel kell szembenéznie: a politikai iszlámmal és szálláscsinálójával, a neomarxizmussal.

Erre jutottak magyar tudósok a koronavírussal kapcsolatban – Kásler Miklós bemutatta az eredményeket

A Kásler Miklós által életre hívott orvostudományi kutatási konzorcium csütörtökön mutatta be az eddig elért eredményeket a kórházak főigazgatóinak tartott szakmai videókonferencián.

Fenyő Miklós nagyon hiányolja a családját és a közönségét

Life
-
  20.05.28 19:33 Életmód

Fenyő Miklós nagyon hiányolja a családját és a közönségét

Másfél milliós bírságot kapott a Vasivíz – 90 napja van meneszteni Molnárt Miklóst a tulajdonosoknak

Vaol
-
  20.05.28 14:24 Megyei

Egymillió-ötszázezer forintra büntette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Vasivíz Zrt.-t, mert nincs meg Molnár Miklós vezérigazgató szakmai tapasztalata.

Szétszabdalva is egységben? Miklós Péter a Magyarságkutató Intézet konferenciáján

A Magyarságkutató Intézet konferenciájának előadói széleskörűen ismertették a trianoni békediktátum előzményeit és hatásait, valamint az azt követő talpra állás folyamatát is. Az eseményen referátumot tartott Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója is.

Kásler bácsi? Utazhatok “kerítésen kívülre”? – engedélyt kell kérni Kásler Miklóstól annak, aki egészségügyi végzettsé…

A kormány veszélyhelyzeti rendelete alapján mindenkinek engedélyt kell kérnie Kásler Miklóstól, aki egészségügyi végzettséggel külföldre akar menni, akkor is, ha a magánegészségügyben vagy külföldön dolgozik – írta az azonnali.hu. Disszidálás újratöltve? „Nemcsak, hogy zavar és aggódom a külföldre való utazást miniszteri…

Szánthó Miklós: Mi maradunk

Trianonban sírba akarták tenni Magyarországot, de nem sikerült.