Találatok: 39 hír

Még ez is Zemplén... - Szalánc vára Szlovákiában

Vaskarika
-
  Ma 00:30 Életmód

Szalánc kisméretű vára többnyire nem játszott jelentős szerepet a magyar történelemben, ám annak ellenére, hogy többször elpusztították, romjai ma is messziről hirdetik jelenlétét.

Szlovákia lakossága az orvosokban és a nővérekben bízik a leginkább

Körkép
-
  Tegnap 16:09 Határtalan

Nyitókép: Aktuality.sk   Szlovákia lakosságának körében egyöntetűen az egészségügyi dolgozók a legmegbízhatóbbak – derült ki a Wellcome Global Monitor felmérésből, amit a világ 140 országában végeztek el. Szlovákiából ezer adatközlő vett részt a felmérésben   Az egészségügyi dolgozókban a megkérdezettek 87%-a teljes mértékben…

Szlovákiában évente több mint négyezren halnak meg idő előtt a légszennyezettség miatt

Alternatív Energia
-
  Tegnap 14:21 Tudomány

Évente több mint 4000 ember hal meg idő előtt a szlovákiai megyeszékhelyek légszennyezettsége miatt - állítják a fenntartható fejlődés szlovákiai kutatóközpontjának (CEPTA) szakértői, akik a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) adatainak elemzése alapján tanulmányozták a helyzetet.

Légszennyezettség: Szlovákiában évente négyezer ember idő előtti halálát okozza

Ecolounge
-
  Tegnap 11:33 Életmód

Évente több mint 4000 ember hal meg idő előtt a szlovákiai megyeszékhelyek légszennyezettsége miatt - állítják a fenntartható fejlődés szlovákiai kutatóközpontjának (CEPTA) szakértői, akik a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) adatainak elemzése alapján tanulmányozták a helyzetet.

Ezrek halnak meg évente a légszennyezettség miatt Szlovákiában

Népszava
-
  Tegnap 09:45 Tudomány

Évente több mint négyezer ember hal meg idő előtt a szlovákiai megyeszékhelyek légszennyezettsége miatt - állítják a fenntartható fejlődés szlovákiai kutatóközpontjának

Újabb szalmonellás húskészítmények kerültek a szlovákiai piacra – újra Lengyelországból

Körkép
-
  Tegnap 08:30 Határtalan

Nyitókép forrása: biznis.sk   Szlovákiába szalmonellával fertőzött húst importáltak, az idei évben már hetedszer. A hét alkalomból ötször a hús Lengyelországból származott. A fertőzött húsra a szlovák hatóságok  Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (FASFF) figyelmeztettek, csakhogy későn. A hús zömét már…

A rollerezőkre és az autósokra is szigorúbb szabályok várnak Szlovákiában

A rollerezőkre is vonatkozó szabályozást dolgozott ki a szlovák belügyminisztérium, de a mobilozó autósok is komolyabb büntetésre számíthatnak - írja az Új Szó.

Szlovákiában is áldozatokat szed a szmog

Szlovákia Lengyelországgal, Magyarországgal és Csehországgal együtt a legszennyezettebb levegőjű európai uniós tagállamok közé tartozik.

Nagyon magas a légszennyezettség Szlovákiában

Évente több mint 4000 ember hal meg idő előtt a szlovákiai megyeszékhelyek légszennyezettsége miatt - állítják a fenntartható fejlődés szlovákiai kutatóközpontjának (Cepta) szakértői, akik a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (Shmú) adatainak elemzése alapján tanulmányozták a helyzetet.

Hét amerikai helikopter repül át a héten Szlovákia légterén

Parameter
-
  19.06.24 17:47 Határtalan

Elmondása szerint a helikopterek leszállnak Pöstyénben. „A gépek átrepülését a nemzetközi szerződések értelmében engedélyezték az illetékes szlovák hivatalok” – tette hozzá a szóvivő. TASR

Példát mutat Szlovákia: reszkessenek a rolleresek

Napi
-
  19.06.24 17:03 Külföld

Szlovákiában szabályozzák a rolleres közlekedést a járdákon, senki sem fog örülni: az sem, aki kitiltotta volna a villanyrollereket, és az sem, aki szeretett tempósan haladni ezzel a járművel.

Súlyos a légszennyezettség Szlovákiában

Origo
-
  19.06.24 16:58 Tudomány

Szlovákiában évente több mint négyezren halnak meg idő előtt a légszennyezettség miatt.

Iszonyat Szlovákiában: fegyveres rontott a bulizó fiatalokra, vérfürdő

Önkéntes tűzoltókra nyitott tüzet a tettes, három ember állapota kritikus. Egyikük a barátnőjét védte, amikor eltalálta egy lövés.

Elemzés: Szlovákiában minden évben több ezren halnak meg a légszennyezettség miatt

Körkép
-
  19.06.24 16:24 Határtalan

Csak Pozsonyban közel 1600 áldozata van a szmognak minden évben [...] Read More...