Találatok: 88 hír

A hét karikatúrája: Megyünk egy kört?

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Gyász: Egy korszak meghatározó alakja volt, ellenfelei sem vitatták karizmaztikus és tehetséges vezető volt

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi ügyvezető igazgatója vasárnap reggel hunyt el. Vasárnap reggel meghalt Zoltai Gusztáv.  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi ügyvezető igazgatója 86 éves volt – derül ki a…

Karinthy Ferenc egyfelvonásosait mutatja be a Kecskeméti Nemzeti

A 100 éve született Karinthy Ferenc két egyfelvonásos darabjával készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a 125., jubileumi évad megnyitására szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján.

Mire ügyelj, ha sokáig a magadénak szeretnéd tudni a karikagyűrűdet?

Hírhatár
-
 21.09.17 23:02Megyei

A karikagyűrű egy pár életében az egyik legfontosabb ékszer. Nem véletlenül mondják azt, hogy egy életen át fogjuk viselni, ezért mindenképp alaposan gondoljuk át, mikor karikagyűrűt választunk, hogy ez hosszú időre szól.

Meghalt Dallos Jenő karikaturista

múosz
-
 21.09.17 13:39Média

81 evés korában, szeptember 11.én otthonában érte a halál. Dallos Jenő 1940. április 13-án született a ma Pécshez tartozó Vasason. Az Újságíró Akadémia tördelő, kép- és művészeti szerkesztő tagozatán végzett 1972-ben. 1964 és 1967 között Pécsett geodéta, 1968 és 1970 között a Budapesti Orvostudományi Filmintézet grafikusa volt. 1970 és…

Élcelődni csak módjával? Mitől lesz jó egy karikatúra?

Népszava
-
 21.09.17 08:30Kultúra

A politikai karikatúra átszabja, kifordítja és új köntösbe öltözteti a közügyeket. De vajon mitől működik egy rajz, és létezik-e határ az élcelődésben – ezeknek jártunk utána.

Karikó Katalin Japánban is díjat kapott, 90 tudós ítélte oda

Librarius
-
 21.09.16 18:59Tudomány

Karikó Katalin magyar kutatóbiológus-biokémikust orvostudományi díjával tüntette ki a tokiói Keio Egyetem – olvasható az intézmény portálján. A Keio Orvostudományi Díjat az mRns-vakcinák kifejlesztéséhez vezető specifikus Rns-módosítás felfedezéséért ítélték oda a magyar tudósnak az egyetem szeptember 15-i bejelentése szerint. Karikó…

Most akkor mikor kell 18-as karikát tenni a homoszexualitást tartalmazó tartalmakra? Elkészült a médiahatóság ajánlása

A médiahatóság frissen kihozott ajánlásában példaként felhozott filmeket és sorozatokat is, amelyeket a továbbiakban mindenképp 18-as karikával kell ellátni, és legfeljebb késő este sugározhatók.

18-as karika kerülhet Almodóvar filmjeire

Fidelio
-
 21.09.16 16:20KultúraÉrdNMHH

Megjelentek a Médiatanács korhatár-besorolással kapcsolatos ajánlásai, a példák között több filmklasszikust is említ az Nmhh – tudatta a Hvg.

Az Adéle életétől a Fiúk a klubbólig: kiderült, mikor kell 18-as karika a melegséget ábrázoló műsorokra

A Médiatanács hivatalos ajánlásban igyekszik tisztázni, miként lehet megfelelni a nagy vitát kavart pedofiltörvénynek.

Ajándék tanévkezdéskor a Karitásztól

Veol
-
 21.09.16 13:00Megyei

Az idén is segíti a nehéz körülmények között élő családok gyermekeinek a tanévkezdését a Veszprém Főegyházmegyei Karitász.

Karikó Katalin Elon Musk mellett szerepel a Time magazin legbefolyásosabb 100-as listáján

Karikó Katalin, az mRNS terápiás alkalmazását szabadalmaztató biokémikus, a BioNTech cég alelnöke, a Szegedi Tudományegyetem díszdoktora és egykori hallgatója felkerült a Time magazin világ 100 legbefolyásosabb emberének listájára.

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin

HírTV
-
 21.09.16 11:05Külföld

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin - írja a Magyar Nemzet.

18-as karika kell Almodóvar filmjeire – Meghozta szabályait a Médiatanács

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa új ajánlásokat fogalmazott meg a korhatár-besorolással kapcsolatban; ezeket a melegellenes passzusokkal eltérített pedofiltörvény miatt kellett meghatározniuk. A hosszú, többoldalas dokumentum (PDF), ami az új szempontok alapján készült, arról is értekezik, mikor kell 18-as…