Találatok: 41 hír

Korlátozó intézkedéseket léptettek érvénybe Hargita megyében a sertéspestis miatt

Székelyhon
-
  19.12.13 15:26 Határtalan

Fertőtlenítéseket végeznek az afrikai sertéspestis által érintett övezetben található Hargita megyei településeken, vaddisznók kilövését is elrendelték, és a legeltetést is megtiltották. A cél a járvány továbbterjedésének megakadályozása.

Hargita megyét is utolérhette a sertéspestis

Maszol
-
  19.12.13 10:17 HatártalanRomániaAfrika

Hargita megyében is felmerült az afrikai sertéspestis megjelenésének gyanúja, miután elhullott vaddisznó tetemére bukkantak a Homoródszentmárton községhez tartozó Gyepes település térségében levő egyik vadászterületen.

Szlovák bejelentés: kitessékelték a sertéspestist

Infostart
-
  19.12.12 18:27 Külföld

Több mint négy hónap után feloldhatják az afrikai sertéspestis miatt bevezetett korlátozásokat Kelet-Szlovákiában. Az agrártárca hivatalosan is felkérte az Európai Bizottságot, hogy az afrikai sertéspestis járványügyi helyzetében bekövetkezett pozitív változások miatt vonja vissza a fertőzött terület besorolást a tenyésztők számára.

Hargita megyében is megjelent a sertéspestis

Egy elpusztult vaddisznó tetemére bukkantak a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület tagjai a Homoród-menti Gyepes környékén. A tetemből vett mintákat Suceava megyébe küldték, ahol igazolták, hogy a vadállat sertéspestissel fertőződött meg.

Rengeteg az új sertéspestises eset megyénkben!

Százszámra bizonyítják a helyi vaddisznóállományban a betegség jelenlétét. Némi látszólagos „csend” után ismét rossz hír látott napvilágot az afrikai sertéspestis kapcsán. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tudatta: a korábban fertőzötté vált Pest megyei zárt vadaskert közvetlen közelében igazolta az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a

Megyénkben rengeteg az új sertéspestises eset

Százszámra bizonyítják a helyi vaddisznóállományban a betegség jelenlétét.

Afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznótetemet találtak Békésben

ma.hu
-
  19.12.11 11:49 BelföldNébihAfrika

Az országos főállatorvos elrendelte az érintett területen a vaddisznó hullák további fokozott keresését.

Békés megyében is afrikai sertéspestises vaddisznót találtak

A Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóból mutatta ki hétfőn az afrikai sertéspestis (Asp) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek – az országos főállatorvos utasítására – haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását. A…

Békés megyében is megjelent a sertéspestis

VG
-
  19.12.10 19:25 Gazdaság

Az állategészségügyi szakemberek – az országos főállatorvos utasítására – haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását.

Afrikai sertéspestist igazolt a Nébih a Békés megyében talált vaddisznó hullában

Debmedia
-
  19.12.10 19:06 Belföld

A Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek – az országos főállatorvos utasítására – haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását. A…

Afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznótetemet találtak Békésben

Promenad
-
  19.12.10 18:00 Színes

A Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóban afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

Afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznótetemet találtak Magyarországon

Nuus
-
  19.12.10 17:48 Egészség

A betegség valószínűleg a vaddisznók természetes vándorlása során, Romániából jutott a térségbe.

Sertéspestis: bővült a fertőzött terület

Vaol
-
  19.12.10 17:30 Gazdaság

A korábban fertőzötté vált Pest megyei zárt vadaskert közvetlen közelében igazolta az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a napokban. A vírust két elhullott vaddisznóból mutatta ki a hatóság.