Találatok: 111 hír

Így darálták le az SZFE-s tiltakozást – Fullajtár Andrea és Szász János is megszólal

Szeptemberben kezdték a tiltakozást a színház és filmművészeti egyetem hallgatói, és nagyjából mostanra derült ki, hogy a kitartásuk és a látványos akcióik ellenére sem érték el azt, amit szerettek volna. Erről készített videóriwportot

Lénárt András az SZFE új osztályvezetője: “Sokat lépett előre a bábművészet szakmai megítélése”

Lénárt András nevét mindenki ismeri, akinek köze van a bábszínházakhoz. Külföldön is elismert szakember, rengeteg országban járt már és lépett fel. Mostantól a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2021/22-es tanévben induló bábszínészosztálynak lesz az osztályfőnöke. A művészt a Petőfi Népe kérdezte.

Az SZFE hallgatóit nem engedték be a Vas utcai épületbe – a „PestiSrácokat” igen

Hírklikk
-
 Tegnap 19:40Vélemény

A saját készítésű díszleteiket, személyes holmijaikat szerették volna elhozni, de nem engedték be őket az épületbe – a PS stábja viszont tendenciózusan hangulatkeltő propagandaanyagot forgathatott az elhagyatott helyiségekben. Ennél nagyobb, eddig nem említett problémákról is beszélt portálunknak az SZFE új HÖK elnöke.

SZFE: a közmédia vallási műsorainak szerkesztője indít dokumentumfilmes osztályt

Barlay Tamás, az MTVA vallási, kisebbségi és határon túli műsorainak főszerkesztője lesz a dokumentumfilmes, András Ferenc, a Dögkeselyű rendezője pedig a filmrendezői osztály vezetője lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem következő félévében – számolt be a HVG a Magyar Hírlap cikke alapján.

SZFE-ügy: Sára Balázs szerint itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről

A Színház és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének újonnan kinevezett igazgatója a Mandinernek beszélt az egyetemi filmes képzés terveiről. Szerinte korrekt szakmai kapcsolatuk van azokkal a tanárokkal, akik ugyan nincsenek oda az új vezetésért, de nem mondtak fel.

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Sára Balázs, az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének újonnan kinevezett igazgatója az egyetemi filmes képzés terveiről beszélt egy interjúban.

Nem kapják meg Ódry Árpád mellszobrát az SZFE diákjai

Fischer Gábor, Ódry Árpád örököse nemrég azt kérte, adják át dédapja szobrát a tiltakozó diákoknak, de Szarka Gábor kancellár közölte: továbbviszik azt az új campusra. „A következő időszakban, az új campus fejlesztésekor ezt az örökséget szeretnénk továbbvinni” – nyilatkozta Szarka Gábor, az SZFE modellváltása után kinevezett kancellár. Ódry…

Az MTVA vallási műsorainak szerkesztője lesz az SZFE dokumentumfilmes osztályának vezetője

Barlay Tamás a közmédia tanácsadói testületeként működő Kós Károly Kollégium vezetője is.

SZFE: köztévés műsorszerkesztő lesz a dokumentumfilmes osztály vezetője

Népszava
-
 Tegnap 14:57Film

Bővül az autonómiáját vesztett intézmény új oktatóinak a listája.

SZFE: két újabb név került nyilvánosságra az oktatói gárdából

ATV
-
 Tegnap 14:28Belföld

Kiderült, ki vezetheti majd a dokumentumfilmes és a játékfilmes rendezői osztályt.

Palkovics László miniszter: “Az SZFE esetében egy kultúrharc zajlik”

A miniszter szerint ahogy egy műszaki egyetemen a különböző vállalatok igényeihez kell igazítani a képzést, úgy az SZFE-n is. Erről a Mandinernek beszélt.

MTVA-s műsorkészítő indít osztályt az SZFE-n

24.hu
-
 Tegnap 13:34Film

Nyilvánosságra került, kik vezethetik az új filmrendező osztályokat.

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével

Ódry Árpád örököse nemrég azt kérte, adják át dédapja szobrát a tiltakozó diákoknak, de Szarka Gábor kancellár közölte: továbbviszik azt az új campusra.