Találatok: 47 hír

Robotok építhetik a jövő házait

SG
-
 Ma 11:12Infotech

A teljes folyamat gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb lehet.

A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén…

A Vállalat Rövid Története A Becker Románia bútorgyár préselt bükk furnér elemeket gyárt. Az ismétlődő munkafolyamatok hatékonyságának a végtermék minőségének befolyásolása nélküli növelése érdekében a Becker Románia két UR10 kobotot vezetett be gyártási folyamataiba. Az együttműködő robotok kezelik a ragasztóadagolást és a…

Jelentős áttörést értek el a kollaboratív robotok területén

Ismeretlen eszközöket is biztonsággal pakolt át az egyik helyről a másikra a robotikus kar.

Robotok egy bútorgyárban

A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet. A vállalat rövid háttere A Becker Románia bútorgyár préselt bükk furnér elemeket gyárt. Az ismétlődő munkafolyamatok hatékonyságának a végtermék minőségének befolyásolása nélküli növelése…

Robotkereskedőt készített a Hyundai

SG
-
 Tegnap 13:30Autó-motor

A gép biztonságos, érintésmentes élményt nyújtva ad tanácsokat a vásárláshoz.

Robotok „szemén” keresztül láthatjuk a világot

Mandiner
-
 Tegnap 12:45Vélemény

Az indiai Kanuruban működő VR Siddartha Mérnöki Főiskolán végzett hallgatók által továbbfejlesztett robot a virtuális utazási élményt emeli új szintre. Általa valós időben barangolhatunk a virtuális térben olyan helyeken, melyekről jelenleg csak álmodozunk.

Robotkutyák ellenőrizték a terepet a SpaceX rakétájának felrobbanása után

A SpaceX marsi utazásra tervezett SN10-es rakétájának prototípusa végre sikeresen landolt, majd akkorát robbant, hogy még nézni is fájt. A romok eltakarításakor robotkutyák is terepszemléztek a helyszínen.  A Starship SN10-es űrhajó helyi idő szerint szerda este szállt fel a Mexikói-öböl partján lévő, texasi Boca Chica melletti indítóállásról, majd

Robotok segítségével végeznek térdprotézis műtétet

Life
-
 21.03.06 19:00Életmód

Sokan küzdenek azzal, hogy elkopott a térdízületük, és egy idő után műtétre szorulnak. A hagyományos térdprotézis műtétek után előfordulhat, hogy panaszok maradnak vissza. A robot segítségével végzett operációkkal viszont szinte az eredeti állapot állhat vissza.

A robotika segít az önálló élet megteremtésében

Mandiner
-
 21.03.06 14:04Vélemény

Mesterséges intelligencia alapú robotkesztyűt fejlesztettek ki az Egyesült Királyságban. Az eszköz felerősíti a kéz erejét, miközben digitális terápiás módszert alkalmazva segíti a rehabilitációt.

Komplett erdőket ültet a roboterdész, a meglévőket pedig karbantartja

Rakéta
-
 21.03.06 13:00Tudomány

Az észt Tartu Egyetem és a Milrem Robotics összefogásával két különböző autonóm faültető roboterdészt hoztak létre, melyek naponta rengeteg fát képesek elültetni, teljesen önállóan dolgozva a terepen.

Egy robot vagy a szülő olvassa az esti mesét?

Szabad Európa
-
 21.03.06 11:39Karrier

Tanít és szórakoztat. Egy új robotjáték nyelvet tanít és mesét is olvas a gyerekeknek. A mesterséges intelligenciával bíró robot programozható, és hangutasításokkal működik.

Robotkutya kolbászolt a felrobbant Starship űrhajó kilövőállomásánál

Liner
-
 21.03.06 11:36Tudomány

Bár a SpaceX SN10 prototípusa kudarcot vallott legutóbbi tesztelése során, a Boston Dynamics megmentette a show-t az egészen egyedi kinézetű robotkutyájával.

Először nyújtotta ki robotkarját a NASA marsjárója

A NASA Perseverance rovere 14 nappal landolás után kezdte meg a munkálatokat a vörös bolygó felszínén.

Robottechnológiai eszközökkel ellenőrzik a veszélyes áruk vasúti szállítását

A vasúti veszélyesáru-szállítás egy mennyiségében folyamatosan növekvő, az elfuvarozott áruféleségek tekintetében Európa-szerte bővülő rendszer. A vasúton való fuvarozás egyszerre jelenlevő nagy mennyiségeket, nagy sebességeket és ezek arányában érdemi környezeti kockázatot is jelenthet. A RID-GATE projekt fókuszában egy olyan eszköz…

Akkor sem tűnne fel, hogy ez a teknős robot, ha melletted állna

UniLife
-
 21.03.05 19:06Életmód

A robotteknőst Costa Rica partjainál vetették be