Találatok: 27 hír

70 százalékkal csökkenti a herbicidhasználatot ez a kis szántóföldi robot

Agroinform
-
  Ma 09:46 Autó-motor

A robotot a cukorrépa-termesztésben tervezik bevetni.

Koronavírus: így segítenek a robotok fertőtleníteni a kórházi szobákat – galéria

Blikk
-
  Tegnap 19:30 Külföld

Autonóm robotok segítik a kórházak munkáját a koronavírus elleni harcban azzal, hogy ultraibolya sugárzást vetnek be, amivel fertőtleníteni tudják a kórházi szobákat.

A robotok vehetik fel a harcot a koronavírussal

autopro
-
  Tegnap 08:19 Cégvilág

Egy ilyen válságban elképesztően sokat segíthetnének a robotok, azonban a technológia sajnos a legtöbb területen még nem áll készen a tömeges használatra.

Megjelent a 360 S6 Pro, a robotporszívók csúcsragadozója!

NapiDroid
-
  20.03.28 13:43 Mobiltech

Egy vadonatúj, full extrás robotporszívó jelent meg a napokban, a 360 S6 Pro, ami a népszerű és bevált 360 S6 felturbózott változata. Okos szoftver, rengeteg szenzor, nagy teljesítmény, viszonylag csendes működés és hosszú üzemidő jellemzi az újdonságot, de meg is kérik az árát. A 360 már egy elég nagy név a robotporszívók piacán, a…

Mad Robots: friss dal -és klippremier az új lemezről: Peculiar Ways

MyMusic
-
  20.03.28 13:36 Zene

A napokban peculiar ways címmel jelentkezett új dallal a korábban Room of the Mad Robots néven zenélő csapat, a “Pareidolia” című friss lemez pedig várhatóan az áprilisi HammerWorld Magazin ajándék CD mellékleteként jelenik meg. A peculiar ways videoklipet is kapott, amit már meg lehet nézni a zenekar Youtube csatornáján.

Létezik egy olyan robot a világon, amit a Rakéta olvasók is szívesen látnának az otthonaikban

Rakéta
-
  20.03.28 08:00 Infotech

Nem a Terminátor és nem is a Westworld valamelyik szereplője, ennél hasznosabb (és kevésbé pusztító) dologról van szó. A robotporszívók nyerték el az olvasók szívét leginkább.

Még jobb lett az új Xiaomi robotporszívó

24
-
  20.03.28 07:50 Mobiltech

Már adott a lehetőség a zóna alapú takarításra, illetve virtuális fal állítható és elkülönített területeket is kijelölhetünk.

UV fénnyel fertőtlenítik a kórházi szobákat az önjáró, vírusölő robotok

A prototípust egy dán cég készítette el, Vuhanban már használták, most óriási rá a kereslet. Húsz perc alatt teljesen kifertőtlenít egy kórtermet.

Nehéz az emberek között evickélő robotok élete

Bitport
-
  20.03.27 17:06 Infotech

A Google szakembereiből és egyetemi kutatókból álló csapat olyan modellt dolgozott ki a robotok autonóm navigációjára, amely különösen hatékony lehet az össze-vissza mászkáló emberek közti közlekedésben.

Pár év, és robotokkal fogunk szexelni – legalábbis ezt állítják a tudósok

Bien
-
  20.03.27 13:31 Szex

Már most is beszélgetünk az okostelefonunkkal, és egyre több az olyan program, amiknek köszönhetően tökéletesen élethűen kelnek életre a virtuális...

A robotizáció az élet számos területén teljesen át tudja venni az ember szerepét

Veol
-
  20.03.27 07:00 Megyei

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Társadalomtudományi Intézete Politika csúcsformában címmel indított nagy érdeklődéssel kísért előadás-sorozatot. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter volt a negyedik alkalom előadója a közelmúltban.

Gépbiztonsági kerítés ipari robotokhoz

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Olyan gépbiztonsági kerítést mutatunk be, amely gyors tervezhetőségének és moduláris felépítésének köszönhetően, hatékony és kreatív megoldásokat tesz lehetővé az ipari robotok biztonságos környezetének kialakításához. 

Könnyű folyékony fém puha robotikához

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Tudomány

A víz felszínén is fennmaradó, folyékony fém hozhat áttörést a mesterséges külső vázak és az alakváltoztató robotok gyártásában.

Gyorsmozgású robotvezérlés

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Az új vezérlésgeneráció kompakt méretű, nagysága jelentősen csökkent az elődmodellhez képest, megkönnyítve a beépítést és rendszerbe integrálást.

Saját ásóját vágatta marsi robotjához a NASA

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Tudomány

A tengerentúli űrügynökség szerencsére nem az agresszív énjét igyekezett kiélni a kissé barátságtalannak ható manőverben.