Találatok: 7 hír

Umberto Eco: A prágai temető

Letya
-
 Tegnap 19:02Könyv

Simonini zavartan tér magához, és nem tudja pontosan ki is ő valójában. Arra gondol, hogy lehet ő is tudathasadásban szenved, mint annak a német vagy osztrák zsidó orvosnak a páciense. Rémlik neki, hogy beszélgetett a témáról a zsidó orvossal, aki

Áll Pozsony és Prága karácsonyfája, de alig lesz, aki megcsodálja

Felállították Pozsony karácsonyfáját a város Fő terén. Idén a járványhelyzet miatt azonban elmarad a hagyományos karácsonyi vásár, de a Dunaparton adnak egy kis ízelítőt az adventi hangulatból. A cseh fővárosban ugyancsak elmarad a látogatók tízezreit vonzó karácsonyi vásár.

Prágában már étteremben vacsorázhatsz a kedveseddel

Csehországban feloldják a koronavírus terjedése elleni óvintézkedések egy részét: megkötésekkel, de kinyithatnak az üzletek, a vendéglők.

A prágai Nemesi Színházban

Felvidék.ma
-
 20.11.28 00:01Határtalan

Az operajátszásnak kevés olyan nevezetes szentélye van, mint a prágai Stavovske divadlo. A cseh főváros legrégebbi színházát 1783-ban nyitották meg, eredetileg a Nostitz-Rieneck grófok tulajdona volt, majd a gyarapodó, kultúrára éhes rendek vásárolták meg, s kapta a Nemesi Színház nevet. Igazi rangját 1789. október 29-én nyerte el,…

Pupp Réka többet remélt a prágai cselgáncs Eb-től

Teol
-
 20.11.27 06:30Sport

Hiányérzettel tért haza Prágából Pupp Réka, az Atomerőmű SE cselgáncsozója, aki helyezetlenül zárta az év utolsó versenyét, az Európa-bajnokságot.

Prágában új római katolikus templomot szenteltek fel

Felvidék.ma
-
 20.11.25 17:06Határtalan

A prágai 5. kerületi Barrandov lakótelepen új templomot szenteltek fel, amely a Megváltó Krisztus nevet viseli. A felszentelésen egyedüli magyar prágai szervezetként vett részt az Esterházy János Társulás az Emberi és Keresztény Értékekért, a Szövetség a Közös Célokért tagszervezete.