Találatok: 7 hír

Elkezdődött a pollenszezon előtti visszaszámlálás

Magyar Mezőgazdaság
-
  19.06.18 15:00 Életmód

Ha a hűvös május idején lankadt a figyelmünk, akkor most még van esély némileg orvosolni az elmulasztott vagy sikertelen védekezéseket még a parlagfűvirágzás kezdete előtt. Most már legyünk azonban résen, mert az előttünk álló meleg, záporokkal tarkított időjárás ideális a parlagfű növekedése szempontjából.

Pollenjelentés

Kanizsa Újság
-
  19.06.18 13:10 Megyei

Az allergiások szombatig továbbra is érezhették az erős allergén hatással bíró pázsitfűfélék, útifűfélék és a csalánfélék hatásait, illetve a kevésbé allergén szelídgesztenye koncentrációja is elérte a tüneteket okozható közepes szintet.

Emelkedik a fűfélék pollenkoncentrációja

Teol
-
  19.06.18 13:00 Megyei

A múlt hét közepétől kezdődő erőteljes felmelegedés hatására nagyon megnőtt a pollenkoncentráció a levegőben Szekszárdon és környékén.

Megyénkben ezek a pollenek okozhatnak kellemetlenséget

Vaol
-
  19.06.18 09:00 Megyei

A szeles időben még jobban terjednek a pollenek, erősödhetnek az allergiások tünetei.

Elkezdődött a pollenszezon előtti visszaszámlálás

Agrofórum
-
  19.06.15 11:37 Mezőgazdaság

A májusi hűvös, gyakran borongós időjárás a parlagfű számára sem kedvezett igazán, igaz a csapadék elősegítette a tömeges kelést, de az ilyenkor szokásostól hűvösebb fényszegényebb időjárás nem kedvezett a „tőle” megszokott robbanásszerű fejlődéséhez.

Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj- és arcduzzanat is jelentkezhet.

Itt a kánikula, támad a pollen

Heol
-
  19.06.13 08:46 Belföld

A pázsitfűfélék pollenje a legjelentősebb allergének közé tartozik, a májusi és júniusi időszak pollenterhelésének jelentős meghatározója, az erre allergiásoknak akár pormaszk viselete is ajánlott lehet.