Találatok: 20 hír

Javítási munkák a Betű utca – Petőfi utca kereszteződésében

Ittlakunk
-
  Tegnap 00:09 Budapest 21. ker

A Betű utca – Petőfi utca kereszteződésében található gyalogos-átkelőhelyen garanciális burkolatjavítási munkálatokat végeznek október 21-én, hétfőtől. A munkálatok előreláthatólag 3 napot vesznek igénybe.A javítás alatt a kereszteződés területén félpályás korlátozás lesz érvényben, a páros oldali forgalmi sáv kerül lezárásra – figyelmeztet…

Újdonságokkal bővült a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi-kiállítása

Megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) 2011-től létező állandó Petőfi Sándor-kiállítása. Új multimédiás pontokat alakítottak ki, külön szobában mutatják be felesége, Szendrey Júlia írói életművét és családját.

A Petőfi család vonzásában

kultura.hu
-
  19.10.15 21:47 Könyv

Megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó kiállítása.

Megújult a PIM állandó Petőfi-kiállítása

Megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) 2011-től létező állandó Petőfi Sándor-kiállítása. Új multimédiás pontokat alakítottak ki, külön szobában mutatják be ...

Szendrey Júlia termével újult meg a Petőfi Sándor-kiállítás

Szendrey Júliának a kor szokásaival ellentétben nő létére önálló szobája volt íróasztallal, könyvszekrénnyel. Szintén ritkaságszámba ment, hogy gyerekszobák is voltak.  

Szendrey Júlia alakját bemutató résszel bővül a díjnyertes Petőfi-tárlat

Megújul a 2011-ben az Év Kiállítása díjával kitüntetett Petőfi-tárlat a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A kiállítás új pontja Szendrey Júlia emberi alakjának és írói életművének bemutatása 2019. október 16-án nyílik.

Megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi-kiállítása

„A kiállítást az elmúlt nyolc évben több mint félmillióan látták, termeiben mintegy négyezer múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak” – mondta Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója.

Frissebb, kortársabb lett a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi Sándor-kiállítása

Úgy tervezték újra a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi Sándor kiállítását, hogy a fiatal generációk érdeklődését is felkeltse.

Megújult a PIM állandó Petőfi-kiállítása

Megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) 2011-től létező állandó Petőfi Sándor-kiállítása. Új multimédiás pontokat alakítottak ki, külön szobában mutatják be felesége, Szendrey Júlia írói életművét és családját. MTI "A kiállítást az elmúlt nyolc évben több mint félmillióan látták, termeiben mintegy négyezer múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak. A

Szomszédoló a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

infoVáros
-
  19.10.14 15:36 Megyei

2019. október 9-én a Csicsergő Óvoda vendégül látta egy közös délelőttre a gátéri és a pálmonostori óvodából érkező gyerekeket.

Négyes karambol a Petőfi utcában

Egymásba futott négy személyautó a Petőfi Sándor utcában. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egység áramtalanította az egyik gépkocsit. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Megszólítanak Petőfi Sándor: Az apostol / k2 Színház

Revizor
-
  19.10.14 00:21 Színpad

Hárman, nemzeti színben – piros, fehér, zöld melegítőfelsőkbe bújva, csak úgy edzőcipősen – egy osztályterem falhoz tolt padjai között, megpróbálkoznak a lehetetlennel. És mit ad isten, sikerül. Gabnai Katalin Kritikája.

Az orosz párti Petőfitől a steampunk forradalomig - a szabadságharc kicsit másként

Index
-
  19.10.12 11:45 Kultúra

A mi lett volna, ha kérdése sokakat foglalkoztat. A Móra Kiadó új antológiájának szerzői az 1848-49-es szabadságharcot gondolták újra.

Petőfi-brigád az újvidéki Európa Kollégiumban

Magyar Szó
-
  19.10.12 10:07 Határtalan

Csütörtökön este az Európa Kollégium lakóinak a Vajdasági Magyar Mozgókép Napja alkalmából vetítették Lavro Ferenc: A brigád – a vajdasági Petőfi-brigád története című dokumentumfilmjét.