Találatok: 149 hír

Szendrey Júlia termével újult meg a Petőfi Sándor-kiállítás

Szendrey Júliának a kor szokásaival ellentétben nő létére önálló szobája volt íróasztallal, könyvszekrénnyel. Szintén ritkaságszámba ment, hogy gyerekszobák is voltak.  

Frissebb, kortársabb lett a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi Sándor-kiállítása

Úgy tervezték újra a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi Sándor kiállítását, hogy a fiatal generációk érdeklődését is felkeltse.

Megszólítanak Petőfi Sándor: Az apostol / k2 Színház

Revizor
-
  19.10.14 00:21 Színpad

Hárman, nemzeti színben – piros, fehér, zöld melegítőfelsőkbe bújva, csak úgy edzőcipősen – egy osztályterem falhoz tolt padjai között, megpróbálkoznak a lehetetlennel. És mit ad isten, sikerül. Gabnai Katalin Kritikája.

Előadótermet neveztek el Demján Sándorról a Budapesti Gazdasági Egyetemen

Szellemi öröksége, munkássága tiszteletére előadótermet neveztek el a tavaly elhunyt Demján Sándor üzletemberről a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE). A csütörtöki ...

Jászberényi Sándor: Erdogan etnikai tisztogatást végez Szíriában

Mandiner
-
  19.10.10 09:35 Vélemény

Ezt pedig mi, vérforraló cinizmussal nézzük végig.

Megremeg Oroján Sándor térde: nyomozás indulhat az egri Fidesz-alelnök botrányos hangfelvétele miatt

Egri Ügyek
-
  19.10.10 09:39 Megyei

Feljelentést adtak be az egri ügyészséghez vesztegetés gyanújával. Pályázati pénzzel akarták lefizetni az ellenzéki képviselőt.

Újabb drámaosztály indul a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban- kezdődnek a felkészítők

Az Osonó Színházműhely társulatvezető-rendezője által 2000-ben alapított és vezetett, Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata a következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít.

Jászberényi Sándor: Gyalázatunk vissza fog hullni ránk

Huppa
-
  19.10.10 11:07 Vélemény

Napok óta erre gondolok, ahogyan nézem a híreket Észak-Szíriából. Nézem kurd ismerőseim fotóit a közösségi médiában, a képeket a halottakról. Nem sokáig vannak fent ezek a képek, mert az algoritmus kiszűri a vért és az erőszakot – letiltja őket. Nem szeretik látni az emberek. Kétségetek azonban ne legyen: vér és ölés zajlik most…

Október 11-én búcsúznak Sára Sándortól

Október 11-én, pénteken 15 órakor tartják Sára Sándor búcsúztatóját a budapesti Szent István-bazilikában gyászmise keretében.

A Szent István-bazilikában búcsúztatják Sára Sándort

Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia egykori tagja búcsúztatóját 2019. október 11-én, pénteken, 15 órától tartják a Szent István-bazilikában. 

Holnap kísérik utolsó útjára a híres magyar filmrendezőt, Sára Sándort

Október 11-én, pénteken 15 órakor tartják Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának búcsúztatóját a  budapesti Szent István-bazilikában gyászmise keretében, a katolikus egyház szertartása szerint – tudatta az MMA csütörtökön az MTI-vel.

Pénteken búcsúznak Sára Sándortól

A gyászmisét Snell György püspök mutatja be.

Október 11-én búcsúznak Sára Sándortól

Október 11-én, pénteken 15 órakor tartják Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának búcsúztatóját a budapesti Szent István-bazilikában gyászmise keretében, a katolikus egyház szertartása szerint – tudatta az MMA csütörtökön az MTI-vel. Fotó:…