Találatok: 153 hír

Az Országos Mentőszolgálat is elismerte az Auchan munkatársainak életmentő munkáját

Trademagazin
-
 Tegnap 10:24Gazdaság

Az Országos Mentőszolgálat képviseletében Győrfi Pál, a szervezet szóvivője egy online esemény során kitüntette az Auchan Magyarország kilenc munkatársát, akik az elmúlt években sikeres újraélesztést hajtottak végre és életet mentettek.

Megható történetet tett közzé az Országos Mentőszolgálat: bátor kisfiú csalt mosolyt a bajtársak arcára

Szívhez szóló történetről számoltak be az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán, mely szerint ezúttal egy elképesztően bátor kisfiú csalt hatalmas mosolyt a mentők arcára.

Ózongenerátorokat ajándékoz a Videoton a Fejér megyei mentőszolgálatoknak

Tíz-tíz darab ózongenerátort ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közreműködésével az Országos Mentőszolgálat KDR. Fejér megyei mentőállomásainak számára a Videoton Holding ZRt. és a VT Artrans Kft.

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Rábaköz Szíve
-
 20.11.26 10:47Megyei

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő momentuma, hogy az országos főigazgató elismeréseket, valamint születésnapi ajándéktárgyakat ad át. A járványhelyzetre való tekintettel a kollégák novemberben sem a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, hanem szolgálati helyükön…

Itt az országos rágcsálótérkép: ezek a legfertőzöttebb területek Magyarországon

Az egerek és a patkányok nemcsak a ház körül okoznak kellemetlenséget, hanem veszélyes betegségeket is terjeszthetnek, és akár jelentős a gazdasági kárt is képesek okozni az agráriumban.

Az országos tesztelés paksi eredményéről tájékoztatott a polgármester

TelePaks
-
 20.11.26 12:33Megyei

A szociális intézmények, bölcsődék, óvodák, iskolák és egészségügyi intézmények munkavállalóit érintő országos szűrőprogram paksi eredményeiről tájékoztatott ma (11.26.) Szabó Péter polgármester…

Így zajlik az óvodai-iskolai dolgozók országos tesztelése – Erre számítson, ha részt vesz benne

Blikk
-
 20.11.26 14:24Belföld

November 23-án elkezdődött a pedagógusok és bölcsődei dolgozók országos gyorstesztelése, amiben orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő hallgatók segítenek.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: könnyítik a gyógyszerekhez jutást

Jogszabályokkal könnyítik a gyógyszerek elérhetőségét és a hozzájutást a gyógyászati segédeszközökhöz - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Kisalföld
-
 20.11.26 15:08Megyei

Boda István a szabadnapján volt szemtanúja egy balesetnek a 86-oson. Azonnal megállt, hogy segíthessen.

Országos tisztifőorvos: veszélyben a dohányosok

A dohányzás és az e-cigaretta is fogékonyabbá teszi az embereket arra, hogy elkapják a koronavírust, és a betegség lefolyása is súlyosabb szövődmények alakulhatnak ki náluk.

Madárinfluenza - Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

A közelmúltban több európai országban is azonosították, elsősorban vadmadarakban, a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását.

Kiemelkedő eredmény a Pék Hagyományőrző Országos Versenyen

A 2020. évi Pék Hagyományőrző Országos Verseny a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, de a folytonosság megőrzése érdekében digitális formában került megrendezésre, október 21. és november 6. között.

Madárinfluenza: az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

A közelmúltban több európai országban is azonosították, elsősorban vadmadarakban, a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását - közölte a Nemzeti…

Országos tisztifőorvos: könnyítik a gyógyszerhez jutást

 Müller Cecília elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri rendeletének módosításával az orvosi segédeszközök kiváltásához szükséges vény a veszélyhelyzet után 30 napig, a háziorvos által szakorvosi javaslatra felírható gyógyszerek esetében a javaslat a veszélyhelyzet megszűnése után 90 napig érvényes marad.      A…

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

A közelmúltban több európai országban is azonosították, elsősorban vadmadarakban, a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását. A megelőzés…