Találatok: 53 hír

Már novemberben jelen volt Szlovákiában a koronavírus brit mutációja

Már november 14-én azonosították Szlovákiában az új típusú koronavírus brit változatát. Ezt a mutációt a decemberi trencséni szűréskor a fertőzöttek 57 százalékának mintájában kimutatták - tájékoztatott a Közegészségügyi Hivatal (Úvz).

Még a novemberi bérkiegészítést sem kapta meg a kormánytól a vendéglátósok egy része

444.hu
-
 Ma 13:24Gazdaság

A járvány idején jól jönne a vissza nem térítendő támogatás a leállított szektorokban.

A budapesti bérleti díjak 15 százalékkal csökkentek novemberre

Az országos lakbérek tavaly novemberre 12 százalékkal, a budapestiek 15 százalékkal voltak alacsonyabbak a januárihoz mérten - közölte a Központi Statisztikai Hivatal honlapján az ingatlan.com-mal közös lakbérindexük friss adatait.

Már novemberben köztünk volt a koronavírus brit mutációja, decemberre brutálisan elterjedhetett

A brit mutációt azután tudták azonosítani hatékonyan, hogy egy új diagnosztikai metódust kezdtek alkalmazni, aminek kifejlesztésén a központon kívül a Trencséni és a Nyitrai Regionális Közegészségügyi Hivatalok is dolgoztak. "Az optimalizáció és validáció után nemcsak a koronavírus jelenlétét lehet megállítani vagy kizárni egy-egy PCR-reakció…

Már tavaly novemberben megjelent Szlovákiában a brit koronavírus-mutáció

Nyitókép forrása: facebook/MZ SR   A brit koronavírus mutáció (Kent-mutáció vagy B.1.1.7) már tavaly november 14-én megjelent Szlovákiában – közölte hovatalosa facebookoldalán az egészségügyi minisztérium. Alighogy megjelent, a decemberben történt fertőzések 57 százalékáért már ez a variáns volt a felelős Trencsénben és…

Az euróövezet és az EU átlagával szemben Magyarországon jelentősen nőtt az ipari termelés novemberben

Alig volt érzékelhető a koronavírus-járvány okozta sokk az építőiparon novemberben: éves összevetésben enyhén csökkent, míg havi összehasonlításban emelkedett az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban.

Megvannak a 15 perces novemberi VNT-pályázat első nyertesei

A Világgazdaság úgy tudja, a KKM és a HIPA megkezdte a nyertesek kihirdetését a Versenyképesség-növelő támogatási program legutóbbi, novemberi köréhez kapcsolódóan.  

Enyhén csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Eu-ban novemberben

Alig volt érzékelhető a koronavírus-járvány okozta sokk az építőiparon novemberben: éves összevetésben enyhén csökkent, míg havi összehasonlításban emelkedett az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban.

Novemberben ismét csúcsot döntött a gyógyszereladás

Novemberben ismét nőtt a vényköteles gyógyszerek magyarországi forgalma, a patikák gógyszereladásai megközelítették a 48 milliárd forintot. D-vitaminból 557 millió értékben adtak el.

A budapesti bérleti díjak 15 százalékkal csökkentek novemberre

Az országos lakbérek tavaly novemberre 12 százalékkal, a budapestiek 15 százalékkal voltak alacsonyabbak a januárihoz mérten - közölte a Központi Statisztikai Hivatal honlapján az ingatlan.com-mal közös lakbérindexük friss adatait hétfőn.

Koronavírus: ezeket a gyógyszereket vitték a magyarok novemberben, mint a cukrot

Novemberben 47,7 milliárd forintra nőtt a vényköteles, támogatott gyógyszerek patikai forgalma, ez októberhez képest 1,7, az előző év azonos időszakához képest 6,3 százalékos bővülés. A közel 48 milliárd a harmadik legnagyobb forgalom az elmúlt 2 évben, amit csak a 2020. januári 48,5, illetve a 2020. márciusi 59,2 milliárdos…

85 százalékkal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek forgalma tavaly novemberben

A beutazási korlátozások, illetve a járvány megfékezésére irányuló és a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák

A budapesti bérleti díjak 15 százalékkal csökkentek novemberre

A bérleti díjak évek óta tartó emelkedése 2020 januárjában érte el csúcspontját, majd - főképp a járvány következményeként - kisebb ingadozásokkal csökkenés indult meg a területen.

Ez volt 2020 Nógrádban: november

Nool
-
 21.01.18 15:17Belföld

Visszatekintünk az elmúlt év novemberének legfontosabb és legérdekesebb eseményeire.

Hegyi-Karabah: Az örmény parlament nem vette napirendre a novemberi megállapodást a harcok lezárásáról

Elutasította hétfőn az örmény parlament azt az ellenzéki indítványt, hogy vitassa meg az orosz és az azeri elnök, illetve az örmény kormányfő novemberi megállapodását, amely véget vetett a hegyi-karabahi harcoknak.