Találatok: 324 hír

A nemzeti parkban dübörögnek Mészáros munkagépei, gigahotelt építenek a Fertő-tó partján

Ugytudjuk
-
 21.05.04 15:50Megyei

A saját tulajdonosaikkal bontatják le a híres cölöpházakat.

Ismét megnyíltak az Őrségi Nemzeti Park bemutatóhelyeinek kapui a nagyközönség előtt

Vaol
-
 21.05.03 19:00Megyei

Várja az érdeklődőket a Natura 2000 Látogatóközpont, az Őrségi Népi Műemlékegyüttes, a Lápok Háza, valamint a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont is.

Óriási fejlesztések hazánk tíz nemzeti parkjában

Az országos fejlesztési program részeként több mint százezer hektáron javul Magyarország természeti környezetének állapota.

Ismét megnyitják kapuikat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyei

Pécs Aktuál
-
 21.05.02 22:58Belföld

Az Ős-Dráva Látogatóközpont az ormánsági Szaporcán, a Barcs-Drávaszentesen működő Dráva Kapu Bemutatóközpont, a kölkedi Fehér Gólya Múzeum, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely, a Nagyharsányi Szoborpark, valamint az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum újra látogatható az érvényes jogszabályi és biztonsági előírásoknak megfelelően.…

Felélesztik a Duna-ágat - Hatalmas fejlesztések 10 nemzeti parkban

Tíz magyarországi nemzeti park igazgatósága több száz helyszínen 88 természetvédelmi célú fejlesztést hajt végre. Ez több százezer hektáron javítja Magyarország természeti környezetének állapotát.

Mától nyitnak a nemzeti parkok

Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja (Dévaványa-Réhely) és Körösvölgyi Állatparkja (Szarvas) 2021. május 1-től ismételten látogatható a védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti korosztály és a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt személyek felügyelete alatt érkező kiskorúak számára.

Szombattól újra kinyitnak a nemzeti park látogatóközpontjai

Beol
-
 21.05.01 07:07Belföld

Szombattól újra megnyitják kapuikat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjai. Mutatjuk, hogy milyen szabályok várnak ránk a helyszíneken.

Ritka vendégek: batlák bukkantak fel a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Az elmúlt napokban két alkalommal is bukkantak fel batlák a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén. Ezek az íbiszfélék családjába tartozó, színes tollazatú madarak meglehetősen ritkán bukkannak fel a Dél-Alföldön. Az első megfigyelés április 25-én történt, ekkor a kardoskúti Fehér-tó közelében, egy gyepterületen láttak egyetlen példányt.…

A nemzeti parkok 88 természetvédelmi célú fejlesztést valósítanak meg

A tíz nemzeti park igazgatósága országszerte több száz helyszínt érintve összesen nyolcvannyolc természetvédelmi célú fejlesztést hajt végre, amelyek eredményeként több mint százezer hektáron javul Magyarország természeti környezetének állapota - mondta Balczó Bertalan pénteken a Bezerédi-Duna-ág rehabilitációját záró sajtótájékoztatón…

Ritka madarak bukkantak fel a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Ezek az íbiszfélék családjába tartozó madarak meglehetősen ritkán bukkannak fel a Dél-Alföldön.

Ritka madarak bukkantak fel a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Az elmúlt napokban két alkalommal is megfigyeltek batlákat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Ezek az íbiszfélék családjába tartozó, színes tollazatú madarak meglehetősen ritkán bukkannak fel a Dél-Alföldön.

Ritka vendégek: batlák a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Az elmúlt napokban két alkalommal is megfigyeltek batlákat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Ezek az íbiszfélék családjába

Először találtak csinos nünükéket a Kiskunsági Nemzeti Park területén

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai a dusnoki Lenes-erdőben néhány, a hólyaghúzók családjába tartozó díszes vagy más néven csinos nünükére bukkantak.

Ritka batlák bukkantak fel a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Az elmúlt napokban két alkalommal is megfigyeltek batlákat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Ezek az íbiszfélék családjába tartozó, színes tollazatú madarak meglehetősen ritkán bukkannak fel a Dél-Alföldön.

A Budapest Park bírság nélkül megúszta a jogsértést

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Budapest Park üzemeltetője jogsértően járt el, amikor reklámjaiban nem tájékoztatta a fogyasztókat a jegyek árain felüli kezelési költségről. Mivel a cég korrigálta a megtévesztő gyakorlatot, mely első jogsértése volt, a hatóság csupán figyelmeztetésben részesítette a vállalkozást.