Találatok: 330 hír

Elektronikusan is kérhetők igazoló iratok a Magyar Nemzeti Levéltártól

VG
-
  Ma 18:25 Gazdaság

A kormányablakokban indított állampolgári megkereséseket elektronikus úton szolgálja ki a levéltár.

Meghalt a görögök nemzeti hőse

Manolisz Glezosz volt az aki tinédzserként letépte a horogkeresztes zászlót az Akropoliszról.

„Ettől az ember örömmel és nagyon nagy hálával csinál itt színházat”

Boon
-
  Ma 17:30 Belföld

Humorral felmutatott emberség. Egymás iránt megmutatkozó szeretet.

Meghalt Manolisz Glezosz, Görögország nemzeti hőse

Kilencvenhét éves korában meghalt Manolisz Glezosz görög baloldali politikus, aki egy 18 évesen végrehajtott vakmerő akcióval lett Görögország hőse: 1941 májusában letépte a horogkeresztes zászlót az Akropoliszról.

Elindult az első covidista színházi videósorozat

BDPST24
-
  Ma 16:23 Színpad

A Független Színház Magyarország Ruždija Sejdovič és Jovan Nikolič klasszikusát a Kosovo mon Amour című színdarabot gondolta újra és mutatja be hat részes videó formájában. Az első részt 2020.március 27-én tették közzé, a megtekintések száma több mint 700 és napról napra növekszik. A karanténprodukció a háborús trash műfajában…

Webáruházat indít a termelők segítésére a Bükki Nemzeti Park igazgatósága

Webáruházat indított a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a helyi termelők támogatására, így harcolnak a koronavírus okozta nehézségek ellen.

Orvosi maszkokat készítenek a békéscsabai színház varrodájában

  Az alábbi képsorokon éppen azt a folyamatot láthatjuk, ahogyan Petrovszki Árpád, a Békéscsabai Jókai Színház szabótár-vezetője elkészít egy szájmaszkot. A teátrum varrodájában az elmúlt hetekben a jelmezek helyett inkább saját gyártású, mosható védőeszközök készítésével foglalkoztak. Hiszen, mint ismeretes, a járvány következtében…

Több időt kérnek a Nemzeti alaptantervhez a szakszervezetek

Közös levélben kéri a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Civil Közoktatási Platform, valamint több civil és szakmai szervezet a kormánytól, hogy a koronavírus-járvány miatt függessze fel a Nemzeti alaptanterv (Nat) szeptemberi bevezetését és átmenetileg a szakképzés átalakítását is.

Elérhetővé teszi fesztiválnyertes filmjét a Baltazár Színház

A társulat március 13-án Mumbaiba utazott volna fellépni a Pitypang és a Por című előadásokkal, de egy nappal az út előtt lezárta határait India.

Molnár Piroska: „A színházak nem köthetnek ki végleg az online térben”

Fidelio
-
  Ma 14:40 Színpad

A Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze azt mondja, hogy most is minden nap körbetelefonálják egymást Pogány Judittal és Csomós Marival, ki hogy van. Bizakodnak. Molnár Piroska arról is beszél, hogy ez a rendkívüli helyzet komoly lelki és szellemi erőpróba is, egy mentális maraton, ezért óvatosan kell bánnunk az energiáinkkal. Ő…

Online megnézhető lesz a Tóték a szegedi színháztól

Hódpress
-
  Ma 14:31 Megyei

Április 1-től Tóték online dobozolnak – az előadás 2 hétig megtekinthető lesz színházunk YouTube csatornáján – tette közzé Facebook-oldalán a Szegedi Nemzeti Színház. A remek előadás főbb szerepeiben Gömöri Krisztiánt, Szilágyi Annamáriát és Borovics Tamást láthatjuk.

Nonstop Magyar Nemzeti Múzeum

SeniorPlus
-
  Ma 14:00 Kultúra

A járvány egyre inkább a négyfal közé szorítja a világot. Egyetlen kitörési pontunk maradt, a virtuális tér.

Home Bank a home office-ban - Újabb előadását teszi online elérhetővé a Weöres Sándor Színház

Folytatja online sorozatát a Weöres Sándor Színház: következő online előadásuk a Home Bank, ami április 2-án, csütörtökön 18 órától április 5-én, éjfélig lesz elérhető youtube csatornájukon.