Találatok: 5 hír

Ficóék népszavazást szeretnének az előrehozott választásokról - készek rendkívüli parlamenti ülést is összehívni

A Smer rendkívüli parlamenti ülés összehívását szorgalmazza, hogy megvitassák az előrehozott választásokkal kapcsolatos népszavazást.

Népszavazáson dönt Svájc arról, bankjai finanszírozhatnak-e fegyvergyártókat

Szabad Európa
-
 20.11.23 16:42Külföld

Az alpesi ország polgárai arról fognak vasárnap szavazni, hogy a bankjaik ne hitelezhessenek fegyvergyártóknak, a nemzeti bankjuk vagy nyugdíjalapjaik pedig ne fektethessenek be fegyvergyártókba.

Nyugat-Szahara - Népszavazás hozhatna nyugalmat a konfliktusban

A függetlenségről szóló népszavazással, és annak eredményének tiszteletben tartásával lehetne megoldani a nyugat-szaharai konfliktust - mondta az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának docense az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában

Népszavazás hozhatna nyugalmat a nyugat-szaharai konfliktusban

A múlt héten felmondták az 1991 óta érvényben lévő tűzszüneti megállapodást, miután Marokkó behatolt egy ENSZ által felügyelt biztonsági zónába. Egy esetleges helyi háború az EU-nak se lenne jó – véli az M1-nek nyilatkozó szakértő.

Az ellenzék népszavazással buktatna kormányt, sok esélyük nincs a sikerre

Körkép
-
 20.11.19 09:33Határtalan

A koronavírus miatti korlátozó intézkedések miatt ugyan ismét van kormányellenes hangulat egyes választórétegek körében, a helyzet azonban nagyot fordult a 2016-os választások óta. Ma Robert Fico és a Smer, Peter Pellegrini és a Smer 2.0-nak gúnyolt Hlas és a parlamentből csúfosan kibukott SNS referendumot szorgalmaznak a…