Találatok: 6 hír

Nem elég a minimálbér a létminimumhoz

HVG
-
  Tegnap 21:47 Gazdaság

A Központi Statisztikai Hivatal évek óta nem közöl ilyen adatot, megint a Policy Agenda számította ki.

Elkeserítő adat: szerényen sem lehet megélni a minimálbérből

MFor
-
  Tegnap 19:49 Belföld

Hiába az elmúlt évek látványos minimálbér-emelése, továbbra sem sikerült elérni azt a célt, hogy a kötelezően adandó legkisebb fizetés meghaladja a létfenntartáshoz szükséges szerény igények fedezetére elegendő értéket.

Durva adatok: még mindig nem lehet megélni a minimálbérből

Egy pár két gyerekkel 275 ezer forintot kellett elköltsön a legalapvetőbb szükségletekre. A Policy Agenda nyilvánosságra hozta a 2018-as előzetes létminimum adatokat.

Még a minimálbérnél is jobban kereshetnek a diákok ezen a nyáron

A 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, hiszen a diákok munkavállalásának körülményeit is a munka törvénykönyve szabályozza. Kötelező az írásbeli munkaszerződés...

A diákmunkát vállalóknak is meg kell kapniuk legalább a minimálbért

A nyári szezonban egyre több felszolgálót, pultost keresnek, konyhákban, standokon, fürdőkben pedig különböző munkakörökben kisegítőket. Az ipari cégeknél a szabadságolások miatt is sok diákot alkalmaznak, betanított munkakörben.  A diákok munkavállalásának körülményeit is a munka törvénykönyve szabályozza, így a 16.…

A diákok jobban kereshetnek a minimálbérnél - főleg Budapesten

A diákok munkavállalásának körülményeit is a munka törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés.