Találatok: 35 hír

Vannak, akiknek a karanténban a metró hiányzik a legjobban

Travelo
-
  Ma 16:50 Utazás

Nem árt, ha néhány rutinunk megmarad a karanténban is.

50 éves a fővárosi metróközlekedés, a közösségi oldalak segítségével ünnepel a BKV

Online pályázattal, minikoncertekkel és a metróról szóló virtuális múzeummal köszönti a héten 50 éves budapesti metróközlekedést a BKV.

Haláljárat: megint tömve volt a metró

Ripost
-
  Ma 11:10 Belföld

Megint zsúfolt tömegközlekedési eszközök fogadták az embereket a fővárosban.

Ma ötven éve avattam fel a kettes metrót

Ötven évvel ezelőtt, 1970. április 3-án barátaimmal törzshelyünkön, a körúti Erzsébet sörözőben ültünk, és szokás szerint megváltottuk a világot. Az ország a közelgő ünnepre, április 4-re készült, mi pedig, hogy jobban jöjjenek a gondolataink, söröket, borokat és különféle pálinkákat ittunk.

50 éve adták át a budapesti metrót, de már az avatás előtt napi négyszázas turnusokban próbálhatták ki a nyugdíjasok

A fővárosi első metrószakaszt 20 év alatt építették. Sztálinista nagyberuházásának indult, a Kádár-korszak „fiatalos lendületének” szimbolumává vált.

„Nincs jobb megoldás: le a föld alá” – Boldog szülinapot, kettes metró!

WMN
-
  Tegnap 19:30 Kultúra

Hát, ilyen költői is tud lenni a tömegközlekedés. Ne hagyjátok ki ezt az összeállítást, ha valami szépre és igazra vágytok! Nektek melyik a kedvenc kép-vers párosotok?

Ötven éve adták át a kettes metró első szakaszát

24
-
  Tegnap 16:51 Kultúra

Az 1950-ben építeni kezdett második magyar metróvonalnak 1954-ben már hazai gyártású kocsikkal kellett volna szállítania az utasok millióit, azok azonban csak 1970-ben léphettek a megállók peronjaira.

50 éves a budapesti metróközlekedés – minikoncertekkel és pályázatokkal ünnepelnek

Az első metróvonalat 50 évvel ezelőtt, 1970. április 2-án adták át Budapesten. Az első, már utasokat is szállító metró 1970. április 3-án 04.10-kor gördült ki a telephelyről. Noha a földalatti villamos vasút a metró közvetlen előzményének tekinthető, a budapesti metróközlekedést – eltérő rendszerük miatt – az M2 átadásától számítják

Pályázattal és minikoncertekkel ünneplik az 50 éves budapesti metróközlekedést

Online pályázattal, minikoncertekkel és a metróról szóló virtuális múzeummal köszönti a héten 50 éves budapesti metróközlekedést a Bkv. Mti A cég csütörtöki közleménye szerint az évforduló alkalmából Facebook-oldalának borítóképére hirdetett pályázatot, amelyre a budapesti metró jelenéhez vagy múltjához kapcsolódó fotókkal és videókkal…

50 éve indult a budapesti metróközlekedés

Napra pontosan 50 évvel ezelőtt, 1970. április 2-án adták át a kelet-nyugati metró első, hét állomásból álló 6,5 kilométer hosszú szakaszát.

50 éves a budapesti metróközlekedés: várják a régi fotókat!

Online pályázattal, minikoncertekkel és a metróról szóló virtuális múzeummal köszönti a héten 50 éves budapesti metróközlekedést a BKV.A cég az évforduló alkalmából Facebook-oldalának borítóképére hirdetett pályázatot, amelyre a budapesti metró jelenéhez vagy múltjához kapcsolódó fotókkal és videókkal lehet jelentkezni.Az anyagokat…

Ötven éve adták át az első budapesti metrót

Éppen ötven évvel ezelőtt, 1970. április 2-án adták át Budapesten az első metróvonalat.