Találatok: 92 hír

Nem tör át a Nyugat Belaruszban

Személyes látogatáson fogadta a napokban Belaruszban járt Thürmer Gyulát Alekszandr Lukasenko. A magyar Munkáspárt vezetője nem először tárgyalt a belarusz elnökkel. Thürmer Gyulát többek között az országát 26 éve irányító Alekszandr Lukasenkóról, a jelenlegi helyzetről és a belarusz modell kilátásairól kérdeztük.

Kiss Tibor Noé: Beláthatatlan táj

Ezt a könyvet olvasni olyan, mint a whiskyt műjégkockákkal inni.

Jávorszky Béla Szilárd: Kimuzsikálni a versből a dallamot – Gryllus Dániel a Mandinernek

Mandiner
-
 Tegnap 19:19Vélemény

Honnan a Kaláka név? Miként csikartak ki egy kislemezt a kommunista rezsim kultúrvezetőiből? Végülis milyen műfajt, milyen stílust a Kaláka? Gryllust Dánielt kérdeztük a Fonó 25 interjúsorozatban.

A professzor úr „kiosztotta” az orvost - Merkely Béla harcolt a focipályán 11-szer újraélesztett Ádámért

BorsOnline
-
 Tegnap 15:30Sport

Újra százszázalékos állapotban focizik az a 19 éves dabasi focista, akit három éve 11-szer kellett újraéleszteni, miután összeesett egy meccsen. A visszatérésben fontos szerepe volt Merkely Béla professzornak.

Álhírek és kamunevek: a belarusz állami TV trükkjei

A belarusz állami TV egyik riportere hol "többgyermekes anyaként", hol "résztvevőként" szerepel a képernyőn, attól függően, hogyan kívánja a narratíva. Az ő esete nem egyedi Belaruszban, ahol hónapok óta tartanak a tüntetések.

Népszerű Pintér Béla-darabbal bővül az online színházi kínálat

A díjnyertes Szívszakadtig, Pintér Béla és Társulata egyik legnépszerűbb, többszörösen díjazott előadása most a COVID-19 korlátozások ellenére újra látható lesz.

Mennyibe kerül, mit kell tudni az oxigénmérőről, amit Merkely Béla ajánlott?

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint hasznos eszköz lehet a vér oxigéntelítettségét mérő 5-20 ezer forintos műszer. A pulzoximéterek által mért eredményeknél ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy emberenként más és más érték a normális.

Meccsek, amik megváltoztatták az életemet: Bodonyi Béla

FourFourTwo
-
 20.12.01 16:45Foci

A 27-szeres válogatott, a Budapest Honvéddal ötszörös magyar bajnok Bodonyi Béla hazalátogatott Svájcból, és mesélt a FourFourTwo-nak pályafutása legemlékezetesebb mérkőzéseiről.

Népszerű Pintér Béla-darabbal bővül tovább az online színházi kínálat

Media1
-
 20.12.01 14:31Média

A díjnyertes Szívszakadtig, Pintér Béla és Társulata egyik legnépszerűbb és több díjjal is elismert előadása most a COVID-19 korlátozások ellenére újra látható lesz, köszönhetően egy internetes közvetítésnek.

Putyin közel jár Belarusz bekebelezéséhez

Privátbankár
-
 20.12.01 14:15Gazdaság

Moszkva először belarusz alkotmányos reformot akar, aztán jöhet egy új, oroszbarát elnök pozícióba segítése, végül pedig a két állam közötti szorosabb integráció. Moszkva és Minszk már közös katonai doktrínával rendelkezik.

A bringakirály Szekeres Béla szerződéscafatot sem kapott Párizsban

NSO
-
 20.12.01 10:23Sport

Kora legkiválóbb magyar kerékpárosa volt a Millenáris teknőjében villogó Szekeres Béla. Még nem volt húsz, amikor már hegyi bajnoki aranyai voltak, a motorvezetéses versenyben pedig a legjobb külföldiekkel is felvette a versenyt. Talán éppen ez volt a baj…

Tereken és udvarokon – Belaruszban tombol a rendőri erőszak

168 Óra Online
-
 20.12.01 08:30Külföld

Tízezrek tüntettek a múlt vasárnap is Belarusz fővárosában Aljakszandr Lukasenka elnök rendszere ellen, és a gumibotozó, vízágyúval is támogatott, hanggránátot használó rendőrség százakat vert meg, illetve állított elő.

Nehéz helyzetbe került a CPg korábbi énekese, Haska Béla

Rockbook
-
 20.11.30 19:48Zene

Az 1979-ben alapított CPg a mai napig az egyik legfontosabb és legnagyobb hatású magyar...

Jávorszky Béla Szilárd: Világzenélt akkor, amikor olyan még nem is volt – Kiss Ferenc a Mandinernek

Mandiner
-
 20.11.30 19:03Zene

Olyan legendás zenekarokban játszott, mint a Vízöntő és a Kolinda, a Halmos-Sebő duóhoz azért nem csatlakozott, mert nem ment le egy megbeszélésre. Interjúnk az Etnofon kiadó vezetőjével, Kiss Ferenccel.